foto

Seamus Dever

  • nar. 27.7.1976 (42 let)
    Flint, Michigan, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Seamus Dever se narodil 27. července 1976 v městě Flint na Miami, později se přestěhoval do města Bullhead City v Arizoně. Pochází z rodiny učitelů, jeho matka je profesorkou historie a otec profesorem dramatu a angličtiny.

Sám Seamus vystudoval vysokou školu herectví - obor divadlo - na Northern Arizona University. Během tří let, kdy na škole studoval, se mu povedlo svým uměním oslovit hned několik lidí, a tak poté co odpromoval, dostal stipendium na prestižní magisterský obor na Carnegie-Mellon University a dokonce nějaký čas působil v Rusku v moskevském divadle, kde byl nejmladším členem souboru. Už jako dobře známý herec se vrátil do Los Angeles a začal působit v městském divadle. Toto angažmá mu vyneslo hned několik nominací na ocenění, například Ovation Award nebo Garland Award.

Na televizních obrazovkách se Seamus nejvíce prosadil v seriálu ARMY WIVES jako doktor Getti nebo jako doktor Ian Devlin v GENERAL HOSPITAL. Mimo jiné se objevil i v seriálech CSI, ODLOŽENÉ PŘÍPADY, JAG nebo NCIS. Zahrál si také ve filmech HOLLYWOODLAND a READY OR NOT.

Seamus Dever je také hrdým členem Los Angeles Classical Theatre Company (Společnost losangeleského klasického divadla) a je doživotním členem Actor's Studio (Studio herců). Je ženatý, se svou manželkou Julianou žije v Hollywoodu.

Richard "artuš" Kordecký

Herecká filmografie

Filmy

2014 Sequestered
2009 Ready or Not
2006 Hollywoodland
2005 McBride: Doktor je mrtvý, vážně mrtvý (TV film)
Záhadná žena: Fotografie (TV film)
2002 Monkey Love
2001 Čára za minulostí (TV film)

TV seriály

2019 MacGyver (TV seriál)
Mac + Fallout + Jack (S03E11)
2018 Take Two (TV seriál)
Death Becomes Him (E05)
Titans (TV seriál)
Dick Grayson (S01E11)
Legion (TV seriál)
Chapter 14 (S02E06)
2016 Castle na zabití (TV seriál)
Křížová palba (S08E22)
Peklo na střeše (S08E21)
Mnoho povyku pro vraždu (S08E20)
další epizody (14)
2015 Castle na zabití (TV seriál)
Pan a paní Castlovi (S08E08)
Svůdce (S08E07)
Životní vzor (S08E06)
další epizody (21)
2014 Castle na zabití (TV seriál)
Zlý Santa (S07E10)
Poslední akční hrdina (S07E09)
Spínač (S07E08)
další epizody (23)
2013 Castle na zabití (TV seriál)
Hodný, zlý a nemluvně (S06E10)
Podoba není náhodná (S06E09)
Vražda je věčná (S06E08)
další epizody (25)
2012 Castle na zabití (TV seriál)
Mrtvý Santa (S05E09)
Po pracovní době (S05E08)
Poslední píseň (S05E07)
další epizody (22)
2011 Castle na zabití (TV seriál)
V poutech (S04E10)
Sniper (S04E09)
Hotel plný vzpomínek (S04E08)
další epizody (24)
2010 Castle na zabití (TV seriál)
Poslední láhev (S03E10)
Blízká setkání vražedného druhu (S03E09)
Vrah na videu (S03E08)
další epizody (23)
2009 Castle na zabití (TV seriál)
Pátá kulka (S02E11)
Poklad mrtvého muže (S02E10)
Miluj mě k smrti (S02E09)
další epizody (21)
V těle boubelky (TV seriál)
2008 Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Pro mladé duchem (S02E01)
2007 Army Wives (TV seriál)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Záchranná pojistka (S05E23)
2006 Kriminálka New York (TV seriál)
Žít či nechat zemřít (S02E18)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Z kola ven (S04E03)
2005 Posel ztracených duší (TV seriál)
Threshold (TV seriál)
Zločiny ze sousedství (TV seriál)
Čarodějky (TV seriál)
Výměna duší (S07E19)
JAG (TV seriál)
JAG: San Diego (S10E17)
2004 Odložené případy (TV seriál)
Barák (S02E04)
2002 Beze stopy (TV seriál)
Deep Cover (TV seriál)
2001 Drzá Jordan (TV seriál)
Believers (S01E06)
2000 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
1999 Undressed (TV seriál)
1997 Pensacola - Zlatá křídla (TV seriál)
1963 General Hospital (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace