foto

Jon Huertas

  • nar. 23.10.1969 (50 let)
    New York, USA

Biografie

Prvně na sebe upozornil v kritiky opěvované minisérii GENERATION KILL, kde byl oceněn za herecké zpracování seržanta Tonyho Espera. Seržant Espera, znalých místní poměrů, ilustruje, čím si prošli mariňáci v prvních pěti týdnech od invaze do Iráku.

Jon se také objevil hned v několika seriálech, které ještě stále běží na našich obrazovkách. Jen tak namátkou můžeme jmenovat třeba PRISON BREAK, NCIS nebo CSI. Krom toho se Huertas podílel, jak na herecké, tak producentské práci ve filmech RIGHT AT YOUR DOORS, THE INSATIABLE, THE OBJECTIVE, BELIEVERS a další a další.

Huertas si za dobu své dosavadní kariéry vypěstoval v Los Angeles i New Yorku služné zázemí a může se porozhlížet hned několika směry. Krom herectví a práce producenta, které jsme již zmínili, totiž spolupracuje i s hudebním divadlem v New Yorku, kde skládá a posléze i hraje hudbu. Tento herec sloužil osm let v armádě a dokonce byl i ve válce.

Richard "artuš" Kordecký

Herecká filmografie

Filmy

2020 Dembanger
2019 Grit
2018 Imprisoned
2017 Altered Perception
2016 Dead Cat
2015 Career Girl
Reparation
2014 Sequestered
2013 Miss Dial
Stupid Hype (TV film)
2012 Dokonalá skrýš
2011 Čivava z Beverly Hills 2
2010 Other Side, The
2009 Yardsale, The
2008 Hrozba v poušti
2007 Making It Legal (TV film)
The Insatiable
Věřící
2006 Mraky nad L.A.
Pikantní salsa
2002 Brouk
Hranice šílenství
2001 Green Diggity Dog
2000 Dvojník
Family in Crisis: The Elian Gonzales Story, A (TV film)
Řezník, kněz a prostitutka
1999 Buddy Boy
Cold Hearts
Neviditelná smrt
1998 Proč se blázni zamilují?
1996 Boeing 747 v ohrožení
South Bureau Homicide
1993 At Home with the Webbers (TV film)

TV seriály

2020 Tohle jsme my (TV seriál)
Strangers: Part Two (S04E18)
After the Fire (S04E17)
Clouds (S04E15)
další epizody (4)
2019 Zelenáč (TV seriál)
The Bet (S02E03)
Tohle jsme my (TV seriál)
So Long, Marianne (S04E09)
Sorry (S04E08)
Storybook Love (S04E05)
další epizody (11)
Jak prosté (TV seriál)
Červená a zelená (S07E04)
2018 Tohle jsme my (TV seriál)
Šest díkůvzdání (S03E08)
Kamsahamnida (S03E06)
Toby (S03E05)
další epizody (10)
2017 Tohle jsme my (TV seriál)
Manny se vrací (S02E02)
Otcovská rada (S02E01)
Co teď? (S01E17)
další epizody (5)
Jak prosté (TV seriál)
Ublížíš mně, ublížíš sobě (S05E24)
2016 Tohle jsme my (TV seriál)
Loni o Vánocích (S01E10)
Poutník Rick (S01E08)
Nejlepší pračka na celém světě (S01E07)
další epizody (5)
Con Man (TV seriál)
Gum Drop (S02E06)
A Small Step for Manly (S02E04)
Jak prosté (TV seriál)
Nefritová pečeť (S05E02)
Castle na zabití (TV seriál)
Křížová palba (S08E22)
Peklo na střeše (S08E21)
Mnoho povyku pro vraždu (S08E20)
další epizody (14)
2015 Castle na zabití (TV seriál)
Pan a paní Castlovi (S08E08)
Svůdce (S08E07)
Životní vzor (S08E06)
další epizody (21)
2014 Castle na zabití (TV seriál)
Zlý Santa (S07E10)
Poslední akční hrdina (S07E09)
Spínač (S07E08)
další epizody (23)
2013 Castle na zabití (TV seriál)
Hodný, zlý a nemluvně (S06E10)
Podoba není náhodná (S06E09)
Vražda je věčná (S06E08)
další epizody (25)
2012 Castle na zabití (TV seriál)
Mrtvý Santa (S05E09)
Po pracovní době (S05E08)
Poslední píseň (S05E07)
další epizody (22)
2011 Castle na zabití (TV seriál)
V poutech (S04E10)
Sniper (S04E09)
Hotel plný vzpomínek (S04E08)
další epizody (24)
2010 Futurestates (TV seriál)
Castle na zabití (TV seriál)
Poslední láhev (S03E10)
Blízká setkání vražedného druhu (S03E09)
Vrah na videu (S03E08)
další epizody (23)
2009 Castle na zabití (TV seriál)
Pátá kulka (S02E11)
Poklad mrtvého muže (S02E10)
Miluj mě k smrti (S02E09)
další epizody (21)
Dark Blue (TV seriál)
O.I.S. (S01E07)
2008 Generation Kill (TV seriál)
Bomb in the Garden (E07)
Stay Frosty (E06)
A Burning Dog (E05)
další epizody (7)
Terminátor: Příběh Sáry Connorové (TV seriál)
Allison z Palmdale (S02E04)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Devět životů (S06E05)
2007 Útěk z vězení (TV seriál)
Sona (S02E22)
2006 Invaze (TV seriál)
Round Up (E21)
2005 Odložené případy (TV seriál)
Zachraňte Patricka Bubleyho (S03E06)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Andělský hlas (S05E21)
2003 Policejní odznak (TV seriál)
Homewrecker (S02E06)
2002 Beze stopy (TV seriál)
Policejní odznak (TV seriál)
Two Days of Blood (S01E12)
2001 Drzá Jordan (TV seriál)
Strážkyně zákona (TV seriál)
2000 Resurrection Blvd. (TV seriál)
Sabrina - mladá čarodějnice (TV seriál)
The End of an Era (S04E22)
The Four Faces of Sabrina (S04E21)
She's Baaaack! (S04E20)
další epizody (6)
1999 St. Michael's Crossing (TV seriál)
Time of Your Life (TV seriál)
Undressed (TV seriál)
Sabrina - mladá čarodějnice (TV seriál)
Ice Station Sabrina (S04E10)
Episode LXXXI: The Phantom Menace (S04E06)
Spoiled Rotten (S04E05)
další epizody (6)
1997 JAG (TV seriál)
Zmizení (S03E06)
Kovbojové a kozáci (S02E14)
1996 Detektiv Nash Bridges (TV seriál)
Moesha (TV seriál)
1995 Beverly Hills 90210 (TV seriál)
Chlapská záležitost (S06E03)
1994 Dotek anděla (TV seriál)
1993 Policie New York (TV seriál)

Dokumentární

2014 Lennon or McCartney

Scenáristická filmografie

Filmy

2017 Altered Perception

Producentská filmografie

Filmy

2020 Dembanger

Host

TV pořady

2017 Daily Pop (TV pořad)
2003 The Joe Schmo Show (TV pořad)