foto

Martin Blažíček

Biografie

Martin Blažíček (1976) je přední český filmový experimentátor. Jádro jeho tvorby spočívá v práci s živým obrazem. Vystupuje sólově anebo ve spolupráci s dalšími tvůrci či kolektivy. Vedle autorské tvorby se věnuje též kurátorské, publikační a pedagogické činnosti. Jeho filmy i živá představení viděli diváci na festivalech i v galeriích od Jihlavy po Rotterdam, od Art Factory v Lodži po pražské Rudolfinum.

50. MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Filmy

2015 oV
2013 Letící obraz, živě
2000 Hlas v telefonu (studentský film)
1997 Test

Dokumentární

2011 24 hodin
2008 42:43 ASI

Střihačská filmografie

Dokumentární

2008 Ztracený svět

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky