foto

Roger Cross

  • nar. 19.10.1969 (50 let)
    Christiana, Jamajka

Biografie

Roger se narodil na Jamajce, ve svých 11 letech se odstěhoval se svou rodinou do Vancouveru. Vystudoval letectví na univerzitě v Langley. Roku 1990 začal pracovat jako kaskadér, ale téhož roku také započal kariéru herce.

Jako každý jiný, tak i Roger začal svoji hereckou kariéru v několika seriálech, ve kterých si zahrál jen epizodní role. Jedna z jeho prvních známějších rolí přišla až roku 2005 v seriálu 24 HODIN, kde si zahrál roli agenta Curtise Manninga. Mihnul se v několika známějších filmech jako X-MAN 2 či WORLD TRADE CENTER, kde nestrávil příliš mnoho času. Roku 2011 přijal roli detektiva Hiltona v seriálu THE ARROW.

Roger není jedináček, má dva bratry a dvě sestry. V současnosti je ženatý s herečkou Josephine Jacob, žijí v Los Angeles a mají spolu jednoho syna.

Ondřej "Xavi6" Šedý

Herecká filmografie

Filmy

2021 Hot Bath an' a Stiff Drink 2
2020 DC Showcase: Adam Strange
HeadShop
Justice League Dark: Apokolips War
2019 Waiting Game
2017 Liga spravedlivých: Temno
Válka o planetu opic
2015 12 Rounds 3: Lockdown
Re-Kill
2013 Tasmánští čerti (TV film)
2012 Abducted: The Carlina White Story (TV film)
Noah
2009 Opatrovnictví (TV film)
Polární bouře (TV film)
2008 Den, kdy se zastavila Země
Ženy v balíku
2006 World Trade Center
2005 Královské výkupné
2004 Havárie letu 323 (TV film)
Riddick: Kronika temna
2003 Nezvratný osud 2
X-Men 2
2002 Deadly Little Secrets
Kid Bang
Narušitel (TV film)
Sniper
Tělo na tělo
2001 Útěk z pekla (TV film)
Černá díra
2000 Mrcha
Ten, který přežil (TV film)
Táta kovboj (TV film)
1999 Barva odvahy (TV film)
Dvojí obvinění
NASCAR Racers: The Movie (TV film)
Následky otřesu: Zemětřesení v New Yorku (TV film)
1998 Američtí draci
Nick Fury, zvláštní agent (TV film)
Oklahoma City: A Survivor's Story (TV film)
Plavba smrti (TV film)
1997 Klonován (TV film)
Smrtící asteroid (TV film)
Zachraňte Willyho 3
1996 Captains Courageous (TV film)
Skrytá posedlost (TV film)
1995 Gold Diggers: The Secret of Bear Mountain
Nebezpečné záměry
Náhradní matka (TV film)
Psychopat
She Stood Alone: The Tailhook Scandal (TV film)
Skrýš
1994 Deadly Vows (TV film)
Mimo podezření (TV film)
Nemluv s cizinci (TV film)
Otázky srdce (TV film)
The Disappearance of Vonnie (TV film)
Válečná kořist (TV film)
1993 Judgment Day: The John List Story (TV film)
Kdopak to mluví 3
Zemětřesení na dálnici 880 (TV film)
Zrozen k rychlosti (TV film)
Žena na římse (TV film)

TV seriály

2020 Coroner (TV seriál)
Fire (S02E01)
Zelenáč (TV seriál)
Casualties (S02E14)
2019 Coroner (TV seriál)
Black Dog (S01E01)
2018 Caught (TV seriál)
Just Trust Me (E03)
The Break (E01)
Salvation (TV seriál)
Ztratili jsme Bílý dům (S02E05)
2017 Doubt (TV seriál)
Finally (E10)
Dirk Gently's Holistic Detective Agency (TV seriál)
Shapes and Colors (S02E05)
Dark Matter (TV seriál)
Nowhere to Go (S03E13)
My Final Gift to You (S03E12)
The Dwarf Star Conspiracy (S03E11)
další epizody (12)
2016 Dark Matter (TV seriál)
But First, We Save the Galaxy (S02E13)
Sometimes in Life You Don't Get to Choose (S02E12)
Wish I'd Spaced You When I Had the Chance (S02E11)
další epizody (12)
The 100 (TV seriál)
Thirteen (S03E07)
2015 Dark Matter (TV seriál)
Episode Thirteen (S01E13)
Episode Twelve (S01E12)
Episode Eleven (S01E11)
další epizody (13)
The Returned (TV seriál)
Peter (E10)
Helen (E09)
Rowan (E07)
další epizody (4)
Motiv (TV seriál)
Skleník (S03E04)
O šest měsíců později (S03E01)
Arrow (TV seriál)
Návrat (S03E14)
Continuum (TV seriál)
Final Hour (S04E06)
The Desperate Hours (S04E05)
Zero Hour (S04E04)
další epizody (6)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Bratr ve sklepě (S11E02)
Věrnost ve lži (S11E01)
2014 Agresivní virus (TV seriál)
Není to pro každého (S01E04)
Den předtím (S01E01)
Rush (TV seriál)
Where Is My Mind? (E05)
Web Army (TV seriál)
Motiv (TV seriál)
Pro tebe zemřu (S02E13)
Opuštěný (S02E09)
Podlost (S02E01)
Orphan Black (TV seriál)
Governed as It Were by Chance (S02E04)
Continuum (TV seriál)
Last Minute (S03E13)
The Dying Minutes (S03E12)
3 Minutes to Midnight (S03E11)
další epizody (10)
2013 Darebák (TV seriál)
Chasing the Dragon (S01E09)
Motiv (TV seriál)
Ten, co vyváznul (S01E13)
Nelítostná (S01E12)
Brutál (S01E11)
další epizody (12)
The Dark Corner (TV seriál)
Arrow (TV seriál)
Tři duchové (S02E09)
Polámané panenky (S02E03)
Oběť (S01E23)
další epizody (6)
Continuum (TV seriál)
Second Time (S02E13)
Second Last (S02E12)
Second Guess (S02E11)
další epizody (10)
2012 Arrow (TV seriál)
Ohnivá múza (S01E07)
Odkaz (S01E06)
Nevinný muž (S01E04)
další epizody (5)
Continuum (TV seriál)
End Times (S01E10)
Time's Up (S01E06)
A Test of Time (S01E05)
další epizody (7)
Heuréka – město divů (TV seriál)
Přetvářka (S05E12)
Za zrcadlem (S05E11)
Deus ex Machina (S05E07)
2010 Obscurus Lupa Presents (TV seriál) - a.z.
Za branou (TV seriál)
Bad Moon Rising (E12)
Dog Eat Dog (E08)
The Monster Within (E04)
další epizody (4)
Chuck (TV seriál)
Chuck a americký hrdina (S03E12)
2009 Caprica (TV seriál)
Pilot (E01)
Flashpoint (TV seriál)
Just a Man (S02E12)
Hranice nemožného (TV seriál)
Záležitost mozku (S02E10)
Opožděná setrvačnost (S02E04)
Láska je Láska (TV seriál)
Loučím se, vaše (S06E08)
Láska v rytmu tance (S06E07)
Laktózová intolerance (S06E06)
další epizody (6)
2008 Hlídka (TV seriál)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Psí známky (S05E13)
2007 Bionická žena (TV seriál)
Trust Issues (E07)
24 hodin (TV seriál)
Day 6: 9:00 a.m.-10:00 a.m. (S06E04)
Day 6: 8:00 a.m.-9:00 a.m. (S06E03)
Day 6: 7:00 a.m.-8:00 a.m. (S06E02)
další epizody (4)
2006 24 hodin (TV seriál)
Day 5: 4:00 a.m.-5:00 a.m. (S05E22)
Day 5: 3:00 a.m.-4:00 a.m. (S05E21)
Day 5: 1:00 a.m.-2:00 a.m. (S05E19)
další epizody (18)
2005 4400 (TV seriál)
Pod zámkem (S02E10)
24 hodin (TV seriál)
Day 4: 6:00 a.m.-7:00 a.m. (S04E24)
Day 4: 5:00 a.m.-6:00 a.m. (S04E23)
Day 4: 4:00 a.m.-5:00 a.m. (S04E22)
další epizody (22)
2004 Days, The (TV seriál)
JAG (TV seriál)
Trojský kůň (S09E22)
2003 Detektív (TV seriál)
Star Trek: Enterprise (TV seriál)
Zánik (S03E03)
2002 Uneseni (TV seriál)
Uneseni (E10)
John (E09)
Rozbité nádobí (E08)
Zóna soumraku (TV seriál)
Lovci pokladů (TV seriál)
Nepřítel v zádech (S03E14)
2001 Pro dobrou věc (TV seriál)
UC: Undercover (TV seriál)
Krajní meze (TV seriál)
Oddíl lvů (S07E18)
2000 2gether: The Series (TV seriál)
Andromeda (TV seriál)
Cesta vzhůru (TV seriál)
Daised and Confused (E17)
Innocence (E16)
Wherefore Art Thou (E12)
další epizody (4)
Hollywood Off-Ramp (TV seriál)
1999 Závody Nascar (TV seriál)
Krajní meze (TV seriál)
Grell (S05E04)
1998 First Wave (TV seriál)
Shadow Raiders (TV seriál)
Hvězdná brána (TV seriál)
Duchové (S02E13)
Akta X (TV seriál)
Šálení smyslů (S05E19)
1997 Hvězdná brána (TV seriál)
První přikázání (S01E05)
Milénium (TV seriál)
Wide Open (S01E09)
Krajní meze (TV seriál)
Probuzení (S03E10)
1996 Ochránce (TV seriál)
Zmije (TV seriál)
Akta X (TV seriál)
Průbojný (S03E17)
1995 Cesta do neznáma (TV seriál)
Klouzači (S01E01)
Krajní meze (TV seriál)
Změna (S01E12)
Podivné náhody (TV seriál)
1994 M.A.N.T.I.S. (TV seriál)
Sokolí oko (TV seriál)
1993 Cobra (TV seriál)
Madison (TV seriál)
1992 Highlander (TV seriál)
Muži v klobouku (TV seriál)
1991 Street Justice (TV seriál)
The Commish (TV seriál)
1989 Neon Rider (TV seriál)
1987 Jump Street 21 (TV seriál)
Wiseguy (TV seriál)

Host

TV pořady

2002 SoapTalk (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky