foto

Cameron Monaghan

  • nar. 16.8.1993 (24 let)
    Santa Monica, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Cameron Monaghan je americký herec. Narodil se v Santa Monice v Kalifornii, ale ještě jako malý kluk se s rodiči přestěhoval na druhou stranu USA do Boca Raton na Floridě. Mnoho lidí podle jeho příjmení usuzuje, že je příbuzný známých herců Dominica Monaghana nebo Michelle Monaghanové, ovšem není tomu tak. S těmito herci nemá Cameron nic společného.

Od svých pěti let se začal objevovat v televizních reklamách. V sedmi letech hrál v divadle Little Palm Family Theatre ve městě Boca. V představeních Stuart Little a Medvídek Pů, kde ztvárňoval Prasátko. První dvě televizní role byli pouze malé seriálové. První filmová role přišla v roce 2003 v americkém muzikálu MUSIC MAN. Většina lidí ho zná z filmu CLICK: ŽIVOT NA DÁLKOVÉ OVLÁDÁNÍ, kde ztvárníl namyšleného a otravného chlapce Kevina O´Doyla, nebo ze seriálu SHAMELESS kde má jednu z hlavních rolí. V roce 2011 si zahrál ve filmu MATURIŤÁK z produkce W. Disneyho. V roce 2013 ho bude možné vidět ve dramatu Mall, jehož zajímavostí je, že ho režíruje známý DJ Joseph Hahn ze skupiny Linkin Park.

Byl čtyřikrát nominován na cenu Young Artist Award v letech 2004, 2005, 2006 a 2012, vyhrál ale pouze jednou. V roce 2005 za roli v seriálu MALCOLM V NESNÁZÍCH. Hereckou kariéru má tento mladík rozjetou poměrně slušně. Uvidíme kam až ho jeho herecký talent dostane...

David "Siri69" Sirotek

Herecká filmografie

Filmy

2018 Wake
2017 Amityville: Probuzení
The Year of Spectacular Men
2014 Dárce
Jamie Marks Is Dead
Mall
Vampire Academy
2012 2nd Serve
2011 Maturiťák
2010 Podzimní úplněk
2009 Safe Harbor (TV film)
Tři pátrači a tajemství strašidelného zámku
Útěk
2008 Miliónový pes
2006 Klik - život na dálkové ovládání
Santa Claus 3: Úniková klauzule
T3I: Tři pátrači a Tajemství ostrova kostlivců
2005 Desperate Hippies
Krvavá odplata
2003 Music man (TV film)

TV seriály

2017 Gotham (TV seriál)
Mad City: The Gentle Art of Making Enemies (S03E14)
Mad City: Smile Like You Mean It (S03E13)
Mad City: Ghosts (S03E12)
Shameless (TV seriál)
Icarus Fell and Rusty Ate Him (S08E06)
The (Mis)Education of Liam Fergus Beircheart Gallagher (S08E05)
F**k Paying It Forward (S08E04)
další epizody (6)
2016 Mercy Street (TV seriál)
The Dead Room (S01E05)
The Belle Alliance (S01E04)
The Uniform (S01E03)
další epizody (5)
Son of Zorn (TV seriál)
Shameless (TV seriál)
Requiem for a Slut (S07E12)
Happily Ever After (S07E11)
Ride or Die (S07E10)
další epizody (24)
2015 Gotham (TV seriál)
The Last Laugh (S02E03)
Knock, Knock (S02E02)
Damned If You Do... (S02E01)
další epizody (4)
Shameless (TV seriál)
Love Songs (In the Key of Gallagher) (S05E12)
Drugs Actually (S05E11)
South Side Rules (S05E10)
další epizody (12)
2014 Shameless (TV seriál)
Lazarus (S04E12)
Emily (S04E11)
Liver, I Hardly Know Her (S04E10)
další epizody (7)
2013 Shameless (TV seriál)
Survival of the Fittest (S03E12)
Order Room Service (S03E11)
Civil Wrongs (S03E10)
další epizody (12)
2012 Shameless (TV seriál)
Fiona Interrupted (S02E12)
Just Like the Pilgrims Intended (S02E11)
A Great Cause (S02E10)
další epizody (12)
2011 Shameless (TV seriál)
Father Frank, Full of Grace (S01E12)
Daddyz Girl (S01E11)
Nana Gallagher Had an Affair (S01E10)
další epizody (12)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Z bláta do louže (S08E18)
2009 Transplantační jednotka (TV seriál)
Hranice nemožného (TV seriál)
Svobodná vůle (S02E07)
Vražedná čísla (TV seriál)
Podfuk (S05E12)
2008 Mentalista (TV seriál)
PG Porn (TV seriál)
2006 Shorty McShorts' Shorts (TV seriál)
Myšlenky zločince (TV seriál)
Jedna musí z kola ven (S02E06)
2005 Avatar: Legenda o Aangovi (TV seriál)
Threshold (TV seriál)
2004 Ned's Declassified School Survival Guide (TV seriál)
2002 Můj přítel Monk (TV seriál)
2000 Malcolm v nesnázích (TV seriál)

TV pořady

2014 2014 Young Hollywood Awards (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace