foto

Rocky Carroll

  • nar. 8.7.1963 (54 let)
    Cincinnati, Ohio, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Americký divadelní a filmový herec Roscoe Fulton Carroll se narodil 8. července 1963 v Cincinatti, státě Ohio, USA. Herecký talent projevil již ve svých šesti letech, kdy platil za třídního šaška. Nejdříve vystudoval školu (SCPA) se zaměřením na tvůrčí umění v rodném městě, mj. spolu s herečkou Sarah Jessicou Parker. Když se začal zajímat o herectví, pokračoval ve studiu na Conservatory of Theare Arts at Webster University, St. Louis, kde získal bakalářský titul. Kariéru zahájil s úspěchem na divadle v New Yorku v klasických hrách Shakespeara. Za roli Lymona ve hře Augusta Wilsona The Piano Lesson, získal nominaci na cenu Broadway Tony 1990 za nejlepšího herce.

Z divadelních prken přešel Rocky rovnou do televize, debutoval v oskarovém filmu Olivera Stonea NAROZEN 4. ČERVENCE (1987). Schopnost proměny charakterů nejvíce ukázal v seriálových rolích z nemocničního prostředí (POHOTOVOST, CHIRURGOVÉ) nebo s krimi tématikou (PRÁVO A POŘÁDEK, KAŽDÝ DEN V AKCI). Průlomovou pro něj byla postava asistenta ředitele Leona Vanceho v seriálu NÁMOŘNÍ VYŠETŘOVACÍ SLUŽBA (2003), kde to nakonec „dotáhl“ až na stabilní post ředitele. Hereckým partnerem mu byl blízký přítel Mark Harmon, jejichž přátelství má kořeny už z doby společného hraní v sérii NEMOCNICE CHICAGO HOPE (1994), i když to mezi nimi na plátně jiskří napětím. Rocky se také objevil v procesu budování divizní kanceláře v navazující sérii NCIS:LOS ANGELES (2009). Za své výkony v dramatických seriálech byl v letech 1996 a 1997 nominován na cenu Screen Actors Guild Awards.

Herec je od roku 1996 ženatý s Gabrielle Bulock a mají spolu dceru Elissu. Ve svém volnu rád hraje na trubku.

♥Milka "Roman.Ticka" K♥

Herecká filmografie

Filmy

2017 Nesmrtelný život Henrietty Lacksové (TV film)
2008 Yes Man
2007 Line-Up, The (TV film)
Prisoner
The IT Crowd (TV film)
2005 Bobby Cannon (TV film)
2001 V tajných službách (TV film)
2000 Proutník
1999 Nebezpečná síť
1998 Gargoyles: Brothers Betrayed
Gargoyles: The Force of Goliath
1997 Five Desperate Hours (TV film)
1996 Siegfried & Roy: Masters of the Impossible
Velký švindl
1995 Krvavý příliv
1994 Senzační únos
1992 Předehra k polibku
Vraždy na pobřeží
1989 Narozen 4. července
Prachy, moc a vražda (TV film)

TV seriály

2014 Námořní vyšetřovací služba: New Orleans (TV seriál)
2009 NCIS: Los Angeles (TV seriál)
2006 The Game (TV seriál)
2005 Chirurgové (TV seriál)
Invaze (TV seriál)
2004 Kevin Hill (TV seriál)
W.I.T.C.H. (TV seriál)
2003 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
2002 American Dreams (TV seriál)
2001 V tajných službách (TV seriál)
2000 Welcome to New York (TV seriál)
1999 Rodinné právo (TV seriál)
Západní křídlo (TV seriál)
1996 Gargoyles: The Goliath Chronicles (TV seriál)
Každý den v akci (TV seriál)
Předčasné vydání (TV seriál)
1994 Gargoyles (TV seriál)
Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
Pohotovost (TV seriál)
1991 Roc (TV seriál)
1990 Právo a pořádek (TV seriál)

Dokumentární

2011 The Savoy King: Chick Webb & the Music That Changed America
1988 American Experience (TV seriál)

TV pořady

2008 Wendy Williams Show, The (TV pořad)
1996 Show Rosie O'Donnellové (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace