foto

Rocky Carroll

  • nar. 8.7.1963 (55 let)
    Cincinnati, Ohio, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Americký divadelní a filmový herec Roscoe Fulton Carroll se narodil 8. července 1963 v Cincinatti, státě Ohio, USA. Herecký talent projevil již ve svých šesti letech, kdy platil za třídního šaška. Nejdříve vystudoval školu (SCPA) se zaměřením na tvůrčí umění v rodném městě, mj. spolu s herečkou Sarah Jessicou Parker. Když se začal zajímat o herectví, pokračoval ve studiu na Conservatory of Theare Arts at Webster University, St. Louis, kde získal bakalářský titul. Kariéru zahájil s úspěchem na divadle v New Yorku v klasických hrách Shakespeara. Za roli Lymona ve hře Augusta Wilsona The Piano Lesson, získal nominaci na cenu Broadway Tony 1990 za nejlepšího herce.

Z divadelních prken přešel Rocky rovnou do televize, debutoval v oskarovém filmu Olivera Stonea NAROZEN 4. ČERVENCE (1987). Schopnost proměny charakterů nejvíce ukázal v seriálových rolích z nemocničního prostředí (POHOTOVOST, CHIRURGOVÉ) nebo s krimi tématikou (PRÁVO A POŘÁDEK, KAŽDÝ DEN V AKCI). Průlomovou pro něj byla postava asistenta ředitele Leona Vanceho v seriálu NÁMOŘNÍ VYŠETŘOVACÍ SLUŽBA (2003), kde to nakonec „dotáhl“ až na stabilní post ředitele. Hereckým partnerem mu byl blízký přítel Mark Harmon, jejichž přátelství má kořeny už z doby společného hraní v sérii NEMOCNICE CHICAGO HOPE (1994), i když to mezi nimi na plátně jiskří napětím. Rocky se také objevil v procesu budování divizní kanceláře v navazující sérii NCIS:LOS ANGELES (2009). Za své výkony v dramatických seriálech byl v letech 1996 a 1997 nominován na cenu Screen Actors Guild Awards.

Herec je od roku 1996 ženatý s Gabrielle Bulock a mají spolu dceru Elissu. Ve svém volnu rád hraje na trubku.

♥Milka "Roman.Ticka" K♥

Herecká filmografie

Filmy

2018 The Death of Superman
2017 Nesmrtelný život Henrietty Lacksové (TV film)
2008 Yes Man
2007 Line-Up, The (TV film)
Prisoner
The IT Crowd (TV film)
2005 Bobby Cannon (TV film)
2001 V tajných službách (TV film)
2000 Proutník
1999 Nebezpečná síť
1998 Gargoyles: Brothers Betrayed
Gargoyles: The Force of Goliath
1997 Five Desperate Hours (TV film)
1996 Siegfried & Roy: Masters of the Impossible
Velký švindl
1995 Krvavý příliv
1994 Senzační únos
1992 Předehra k polibku
Vraždy na pobřeží
1989 Narozen 4. července
Prachy, moc a vražda (TV film)

TV seriály

2018 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Epizoda 24 (S16E24)
Epizoda 23 (S16E23)
Epizoda 22 (S16E22)
další epizody (37)
2017 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Double Down (S15E10)
Voices (S15E08)
Burden of Proof (S15E07)
další epizody (20)
2016 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
The Tie That Binds (S14E10)
Pay to Play (S14E09)
Enemy Combatant (S14E08)
další epizody (17)
2015 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Pokrevní bratři (S13E10)
Den u soudu (S13E09)
16 let (S13E07)
další epizody (17)
2014 Námořní vyšetřovací služba: New Orleans (TV seriál)
Stalo se minulé noci (S01E05)
Útěk z vězení (S01E03)
Přenašeč (S01E02)
NCIS: Los Angeles (TV seriál)
Prezídium (S06E03)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Sevření (S12E04)
Zabijte posla (S12E02)
Dvacet kilometrů (S12E01)
další epizody (12)
2013 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Epidemie (S11E11)
Instinkt (S11E09)
Najdi letadlo (S11E03)
další epizody (16)
2012 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Ďábelská trojka (S10E09)
Jmenovec (S10E05)
Ztraceni v moři (S10E04)
další epizody (12)
2011 NCIS: Los Angeles (TV seriál)
Dům na pláži (S03E01)
Agentka v Praze (S02E24)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Otcovy hříchy (S09E10)
Nezvěstná, druhá část (S09E09)
Nezvěstná, první část (S09E08)
další epizody (14)
2010 NCIS: Los Angeles (TV seriál)
Lov (S01E22)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Cizí nepřítel, část druhá (S08E09)
Cizí nepřítel, část první (S08E08)
Zlomený šíp (S08E07)
další epizody (15)
2009 NCIS: Los Angeles (TV seriál)
Úmyslná náhoda (S01E09)
Útok ze zálohy (S01E08)
Závan minulosti (S01E07)
další epizody (6)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Konec hry (S07E07)
Vyhnanci a příbuzní (S07E06)
Hodný polda, zlý polda (S07E04)
další epizody (11)
2008 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Tichá noc (S06E11)
Dýka v zádech (S06E09)
Zástěrka (S06E08)
další epizody (12)
2006 The Game (TV seriál)
2005 Chirurgové (TV seriál)
Invaze (TV seriál)
2004 Kevin Hill (TV seriál)
W.I.T.C.H. (TV seriál)
Pohotovost (TV seriál)
Studentka (S10E17)
2002 American Dreams (TV seriál)
2001 V tajných službách (TV seriál)
Západní křídlo (TV seriál)
The Drop In (S02E12)
2000 Welcome to New York (TV seriál)
Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
Have I Got a Deal for You (S06E22)
Everybody's Special at Chicago Hope (S06E21)
Thoughts of You (S06E20)
další epizody (13)
1999 Rodinné právo (TV seriál)
Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
The Golden Hour (S06E09)
The Heart to Heart (S06E08)
White Rabbit (S06E07)
další epizody (22)
1998 Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
McNeil and Pray (S05E11)
Gun with the Wind (S05E10)
Tantric Turkey (S05E09)
další epizody (24)
1997 Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
On Golden Pons (S04E11)
All in the Family (S04E10)
Cabin Fever (S04E09)
další epizody (26)
1996 Gargoyles: The Goliath Chronicles (TV seriál)
Každý den v akci (TV seriál)
Předčasné vydání (TV seriál)
Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
Mummy Dearest (S03E11)
V-Fibbing (S03E10)
Divided Loyalty (S03E09)
další epizody (11)
1994 Gargoyles (TV seriál)
1991 Roc (TV seriál)
1990 Právo a pořádek (TV seriál)
Prescription for Death (S01E01)

Dokumentární

2011 The Savoy King: Chick Webb & the Music That Changed America
1988 American Experience (TV seriál)

TV pořady

2013 Ok! TV (TV pořad)
2008 Wendy: The Wendy Williams Show (TV pořad)
1996 Show Rosie O'Donnellové (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Režijní filmografie

TV seriály

2018 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Death from Above (S15E18)
Family Ties (S15E13)
2017 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Skeleton Crew (S15E04)
Off the Grid (S14E12)
2016 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Déjà vu (S13E13)
2015 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Virál (S13E06)
Budujeme, bojujeme (S12E13)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace