foto

Jay Karnes

  • nar. 27.6.1963 (55 let)
    Omaha, Nebraska, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jeho životní pouť začala roku 1963 v Nebrasce. V mládí vůbec nepomyslel na to, že by se někdy mohl stát hercem. Vzhledem ke své nadprůměrné inteligenci již od počátku aspiroval na zaměstnání právníka, ale v době, kdy se připravoval na složení přijímacích zkoušek, zároveň probíhal v Nebrasce Shakespearovský festival, na který se zapsal jako herec a uspěl. Potom, co dostal roli ve Snu noci svatojánské a Hamletovi, rozhodl se, že půjde nakonec studovat herectví.

Divadelní a politické vědy vystudoval na univerzitě v Kansasu. Bezprostředně po absolvování univerzity se začal naplno věnovat herectví a postupně získal angažmá v několika regionálních divadelních spolcích (napříkla South Coast Repertory a Missouri Repertory Theatre...). Později se zviditelnil také na dalších divadelních festivalech konaných v Oregonu, kde si zahrál hlavní role ve hrách Arcadia a Marná lásky snaha. Tehdy začal dostávat první televizní a filmové nabídky.

Mezi jeho úspěšnější filmy z dřívější doby se tak řadí THE NEXT BEST THING a THE JOYRIDERS. Občas také hostoval v seriálech jako CHICAGO HOPE, STAR TREK: VOYAGER nebo ALLY MCBEAL.

Všeobecně se zviditelnil charakterově velmi dobře propracovanou a herecky bravurně zvládnutou postavou detektiva Hollanda "Dutche" Wagenbacha ze seriálu THE SHIELD, kde dokázal svou schopnost hrát zvláštní a psychologicky relativně velmi komplexní postavy. Za tuto roli by mohl očekávat první významnější ocenění.

Jay Karnes má manželku a dvě dcery, dvojčata.

Mo.

Herecká filmografie

Filmy

2019 Headlock
2016 Zlo nikdy nespí
2014 Jayhawkers
2011 Podraz
Úkryt (TV film)
2010 Chasing 3000
Leonie
2009 Donkey Punch
2008 Broken Angel
2000 Příští správná věc
1999 Bláznivá jízda

TV seriály

2018 The Crossing (TV seriál)
These Are the Names (E11)
The Androcles Option (E10)
Hope Smiles from the Threshold (E09)
další epizody (8)
12 opic (TV seriál)
Poté (S04E05)
Chicago P.D. (TV seriál)
Trigger (S06E07)
2017 12 opic (TV seriál)
Povaha (S03E06)
2016 12 opic (TV seriál)
Otec (S02E10)
Prozření (S02E04)
Sto let (S02E03)
Tyran (TV seriál)
Pravda a důstojnost (S03E06)
Mezi mlýnskými kameny (S03E05)
Modlitba za naše dcery (S03E04)
2014 Chicago P.D. (TV seriál)
8:30 PM (S01E12)
Stalker (TV seriál)
Crazy for You (E09)
2013 Grimm (TV seriál)
Posttraumatický Zombie syndrom (S03E02)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Secrets Exhumed (S14E14)
2012 Poslední základna (TV seriál)
Cinderella Liberty (E09)
Big Chicken Dinner (E08)
Nuke It Out (E07)
další epizody (7)
Myšlenky zločince (TV seriál)
Unknown Subject (S07E12)
2011 V (TV seriál)
Mother's Day (S02E10)
Siege (S02E06)
Concordia (S02E05)
další epizody (4)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Nezvěstní (S10E10)
2010 Status: Nežádoucí (TV seriál)
Out of the Fire (S04E17)
Dead or Alive (S04E16)
Bratři a sestry (TV seriál)
Rodinné hodnoty (S04E15)
Primárky v Pasadeně (S04E14)
Běž, dítě, běž (S04E13)
další epizody (4)
2009 Status: Nežádoucí (TV seriál)
Bratři (S03E03)
Trojnásobná loupež (S02E15)
Dr. House (TV seriál)
Společenská dohoda (S05E17)
2008 Zákon gangu (TV seriál)
Cesta do pekel (S01E09)
Zátah (S01E08)
Staré šrámy (S01E07)
další epizody (7)
Policejní odznak (TV seriál)
Family Meeting (S07E13)
Possible Kill Screen (S07E12)
Petty Cash (S07E11)
další epizody (13)
2007 Policejní odznak (TV seriál)
Spanish Practices (S06E10)
Recoil (S06E09)
The Math of the Wrath (S06E08)
další epizody (10)
2006 Policejní odznak (TV seriál)
Postpartum (S05E11)
Of Mice and Lem (S05E10)
Smoked (S05E09)
další epizody (11)
2005 Vražedná čísla (TV seriál)
V dobrém i zlém (S02E02)
Policejní odznak (TV seriál)
Ain't That a Shame (S04E13)
Judas Priest (S04E12)
A Thousand Deaths (S04E11)
další epizody (13)
2004 Odložené případy (TV seriál)
Lidi prší (S02E07)
Policejní odznak (TV seriál)
On Tilt (S03E15)
All In (S03E14)
Fire in the Hole (S03E13)
další epizody (15)
2003 Policejní odznak (TV seriál)
Dominoes Falling (S02E13)
Breakpoint (S02E12)
Inferno (S02E11)
další epizody (13)
2002 Policejní odznak (TV seriál)
Circles (S01E13)
Two Days of Blood (S01E12)
Carnivores (S01E11)
další epizody (13)
2000 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Ally McBealová (TV seriál)
Silnější než smrt (S03E16)
1999 Bulvár Strip (TV seriál)
Soudkyně Amy (TV seriál)
Dlouhý den (S01E02)
Star Trek: Voyager (TV seriál)
Relativita (S05E23)
1998 Ze Země na Měsíc (TV seriál)
Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
Physician, Heal Thyself (S04E24)
1997 Pensacola - Zlatá křídla (TV seriál)
1996 Chameleon (TV seriál)
Detektiv Nash Bridges (TV seriál)
1993 Frasier (TV seriál)

Dokumentární

2008 Speechless (TV film)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace