foto

Linda Kozlowski

  • nar. 7.1.1958 (61 let)
    Fairfield, Connecticut, USA

Biografie

Narodila se 7. 1. 1958 ve Fairfieldu, Connecticutu. Je dcera tiskaře. Do New Yorku odešla hned po maturitě, tam vystudovala herectví na známé Juilliard School v roce 1981. První krůčky v divadelním světě vykročila v Public Theatre ve hře JAK TO VŠECHNO ZAČALO. Největší převrat v její kariéře nastal v roce 1984, kdy si zahrála po boku Dustina Hoffmana, Kate Reidové a Johna Malkoviche. Ztvárnila zde slečnu Forsythovou v inscenaci dramatu Arthura Millera SMRT OBCHODNÍHO CESTUJÍCÍHO.

V roce 1986 byla nominovaná na Zlatý glóbus, toto zviditelnění ji přineslo obsazení v komedii KROKODÝL DUNDEE. Zde hraje reportérku z New Yorku Sue Charltonovou. V australské buši pozná neohroženého Krokodýla Dundeho (Paul Hogan). V roce 1988 následoval 2. díl a v roce 2001 i 3., ale ty už nebyly tak úspěšné. V roce 1990 se provdala za Paula Hogana a má s ním syna Chance. Nyní žije i s manželem a synem v Santa Barbaře.

Jiří "BloodMax" Neubauer

Herecká filmografie

Filmy

2018 Terror Nullius - a.z.
2001 Krokodýl Dundee v Los Angeles
1996 Shaughnessy (TV film)
1995 Městečko prokletých
1994 Podivná spravedlnost
Zorn (TV film)
1993 Soused
1990 Jako anděl
1988 Krokodýl Dundee 2
Pass the Ammo
1987 G'Day Australia
1986 Krokodýl Dundee
1985 Smrt obchodního cestujícího (TV film)

TV seriály

1988 Favorite Son (TV seriál)
1981 Nurse (TV seriál)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace