foto

Stanisław Mikulski

  • nar. 1.5.1929
    Łódź, Województwo łódzkie, Polsko
  • zem. 27.11.2014 (85 let)
    Warszawa, Województwo mazowieckie, Polsko

Biografie

Herec, který po zkoušce vystupoval v divadle "OSTERWY" v LUblinu (1952 - 64), Pak se přestěhoval do hlavního města Waršavy, kde hrál v divadle "POWRZECHNYM" (1964 - 66), divadle "LUDOWYM" (1966 - 69) a následně v divadle "POLSKIM" (1969 - 83). V letech 1983 - 89 byl hercem "NÁRODNÍHO DIVADLA" v Polsku. V dalších letech 1988 - 90 plnil funkci ředitele střediska informací a polské kultury v Moskvě.

OCENĚNÍ: Zlatá maska - 1965,1966, 1968 Stříbrná maska - 1967, 1969, 1970 Zlatý květ Prahy - 1972 Důstojnický kříž Polska - 1975 Cena ministra kultury I. stupně - 1983 vyznamenání "Přátelství národa" - 1987 Hvězda polské televize - 2002 Otisk dlaně na chodník hvězd Polska - 2004 Cena ministra obrany II. stupně za seriál "Podzemní front" - 1973 Cena NRD za film "S nasazením života" - 1970 Cena ministra obrany I. stupně - 1968

Radek "gudlak1" Gedlek

Herecká filmografie

Filmy

2012 Hans Kloss. Stawka większa niż śmierć
2006 Kryminalni. misja slaska (TV film)
2001 Córa marnotrawna
1984 Evropský příběh
Kljavěnnaja zapis Dublikat (TV film)
1981 Maskot
1980 Kluk nebo holka?
1979 Sekret Enigmy
1973 Mánie
1972 Dziewczyny do wziecia (TV film)
1971 Vrah je v domě
1967 Bicz bozy
1965 Popely
1964 Barwy walki
Spotkanie ze szpiegiem
1963 Ostatni kurs
1962 Dwaj panowie 'N'
1961 Odwiedziny prezydenta
1959 Sygnały
1958 Ewa chce spać
Ortel
1957 Kanály
1956 Kdo zrazuje
1955 Hodiny naděje
1951 První start

TV seriály

2010 Duch w dom (TV seriál)
Kobiece emocje (E05)
2008 Niania (TV seriál)
Niania robi karierę (S07E02)
Kryminalni (TV seriál)
Koks (S08E09)
2007 Kryminalni (TV seriál)
Na planie (S06E10)
Dotyk śmierci (S06E07)
Wolontariuszka (S06E04)
další epizody (5)
2006 Kryminalni (TV seriál)
Ślub (S05E13)
Strefa mroku (S04E04)
Wampir (S04E03)
další epizody (4)
2005 Klinika samotnych serc (TV seriál)
Episode 14 (E14)
Episode 13 (E13)
Episode 12 (E12)
Kryminalni (TV seriál)
Wypadek (S03E10)
Wpływ Marsa (S03E08)
Randka ze śmiercią (S03E02)
další epizody (6)
Na dobre i na złe (TV seriál)
Uśpiona miłość (S07E06)
2000 Čto skazal pokojnik (TV seriál)
1998 13 posterunek (TV seriál)
Zmory z przeszłości (E32)
1982 Dlouhá bílá stopa (TV seriál)
Návrat (E13)
Matka (E11)
Větroplach (E10)
další epizody (7)
1972 Duhový luk (TV seriál)
Gruby (TV seriál)
1971 Pan Autíčko a templáři (TV seriál)
1969 S nasazením života (TV seriál)
Hledaný Gruppenführer Wolf (E18)
Setkání (E17)
Akce "Dubový list" (E16)
další epizody (5)
1968 S nasazením života (TV seriál)
Bez instrukce (E13)
Zrada (E12)
Heslo (E11)
další epizody (13)