foto

Aubrey Plaza

  • nar. 26.6.1984 (35 let)
    Wilmington, Delaware, USA

Biografie

Aubrey Plaza se narodila ve městě Wilmington v Delaware. Přesto má irsko – portorické kořeny, protože její matka, právní zástupkyně je původem Irka a otec, finanční poradce, Portoričan. Aubrey (prý podle písničky „Aubrey“ od Bread) má dvě mladší sestry René a Natalii.

Základní a střední vzdělání získala na dívčí katolické akademii v Ursuline, jež zakončila v roce 2002. Poté pokračovala na Tischově vysoké umělecké škole v New Yorku. Při jejím zdejším působení ji v r.2004 postihla mrtvice, následkem které byla dočasně paralyzována a měla i problémy s řečí. Naštěstí se plně uzdravila a školu úspěšně ukončila v r. 2006.

Po škole se věnovala spoustě různých činností. Dělala např. hostesku nebo poslíčka u TV stanice NBC. Mimo jiné také působila už od r.2004 v divadle Upright Citizens Brigade jako komik a bavič, kde byla známá svým specifickým cynickým smyslem pro humor.

Její první příležitost na ni čekala až do roku 2009, kdy dostala roli cynické praktikantky April Ludgate v seriálu televize NBC PARKS AND RECREATIONS za kterou získala v r.2010 cenu Imagen Award za vedlejší roli. Role byla vytvořena přímo pro ni na základě absolvovaného castingu. Když ji režisér castingu potkal, řekl prý režiséru Michaelu Schurovi : “Právě jsem potkal nejdivnější holku, jakou jsem kdy viděl, musíš se s ní sejít a obsadit ji do svého seriálu“.

To jí otevřelo dveře do světa showbyznisu a příneslo jí to i několik dalších rolí, MYSTERY TEAM (2009), FUNNY PEOPLE (2009), SCOTT PILGRIM VS. THE WORLD (2010), SLEČNY V NESNÁZÍCH (2011).

V roce 2012 získala svoji první hlavní roli, když ji režisér Colin Trevorrow obsadil do filmu SAFETY NOT GUARANTEED, kde hrála praktikantku Darius. Film sklidil velice pozitivní recenze a získal i několik cen, z toho dvě dostala právě Aubrey.

Jan "Jynx" Sedláček

Herecká filmografie

Filmy

2019 Dětská hra
2018 An Evening with Beverly Luff Linn
2017 Ingrid Goes West
The Little Hours
2016 Děda je lotr
Joshy
Mike i Dave sháněj holku
2015 Fresno
The Driftless Area
2014 Grumpy Cat's Worst Christmas Ever (TV film)
Kdo věří na lásku
Life After Beth
Ned Rifle
Víkend s Alexem
2013 Charlie musí zemřít
She Said, She Said
The To Do List
Univerzita pro příšerky
2012 It's Getting Late
Prozření Charlieho Swana III
The End of Love
Vlastní zbraň podmínkou
2011 10 Years
Slečny v nesnázích
Un giorno questo dolore ti sarà utile
2010 Breakup in a Noisy Diner
Scott Pilgrim proti zbytku světa
2009 Komici
Mystery Team

TV seriály

2019 Legion (TV seriál)
Chapter 24 (S03E05)
Chapter 23 (S03E04)
Chapter 22 (S03E03)
další epizody (5)
2018 Legion (TV seriál)
Chapter 19 (S02E11)
Chapter 18 (S02E10)
Chapter 17 (S02E09)
další epizody (11)
2017 Legion (TV seriál)
Chapter 8 (S01E08)
Chapter 7 (S01E07)
Chapter 6 (S01E06)
další epizody (8)
Easy (TV seriál)
Package Thief (S02E01)
Myšlenky zločince (TV seriál)
Red Light (S12E22)
Green Light (S12E21)
2016 Great Minds with Dan Harmon (TV seriál)
Harmonquest (TV seriál)
Castle na zabití (TV seriál) - vyp.
Zlomené srdce (S08E16) - vyp.
Myšlenky zločince (TV seriál)
Entropy (S11E11)
2015 Vítejte ve Švédsku (TV seriál)
Bröllopet (S02E10)
Fästman (S02E09)
Parks and Recreation (TV seriál)
One Last Ride: Part 2 (S07E13)
One Last Ride: Part 1 (S07E12)
Two Funerals (S07E11)
další epizody (13)
2014 Vítejte ve Švédsku (TV seriál)
Återförening (S01E10)
Oddělené životy (S01E09)
Stesk po domově (S01E07)
další epizody (4)
Parks and Recreation (TV seriál)
Moving Up: Part 2 (S06E22)
Moving Up: Part 1 (S06E21)
One in 8,000 (S06E20)
další epizody (13)
2013 Maron (TV seriál)
Parks and Recreation (TV seriál)
The Cones of Dunshire (S06E09)
Fluoride (S06E08)
Recall Vote (S06E07)
další epizody (22)
2012 Parks and Recreation (TV seriál)
Ron and Diane (S05E09)
Pawnee Commons (S05E08)
Leslie vs. April (S05E07)
další epizody (21)
2011 Portlandia (TV seriál)
Mayor is Missing (S01E04)
A Song for Portland (S01E02)
Troopers (TV seriál)
Parks and Recreation (TV seriál)
Citizen Knope (S04E10)
The Trial of Leslie Knope (S04E09)
Smallest Park (S04E08)
další epizody (26)
2010 Parks and Recreation (TV seriál)
Freddy Spaghetti (S02E24)
The Master Plan (S02E23)
Telethon (S02E22)
další epizody (12)
2009 Parks and Recreation (TV seriál)
Christmas Scandal (S02E12)
Tom's Divorce (S02E11)
Hunting Trip (S02E10)
další epizody (17)
2006 Studio 30 Rock (TV seriál)
Tracyho úlety (S01E07)

Dokumentární

2017 Take My Nose... Please
2016 Pistol Shrimps
2014 Lennon or McCartney - a.z.

Producentská filmografie

Filmy

2017 The Little Hours

Host

TV pořady

2019 2019 MTV Movie & TV Awards (TV pořad)
34th Film Independent Spirit Awards (TV pořad) - mod.
2018 MTV Movie & TV Awards 2018 (TV pořad)
2016 Chelsea (TV pořad)
2015 67. Emmy Awards (TV pořad)
The Late Late Show with James Corden (TV pořad)
The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2014 Late Night with Seth Meyers (TV pořad)
Off Camera with Sam Jones (TV pořad)
The 2014 Film Independent Spirit Awards (TV pořad)
The Tonight Show Starring Jimmy Fallon (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2014 (TV pořad)
2013 Hollywood Game Night (TV pořad)
Ok! TV (TV pořad)
2012 RuPaul's Drag Race All Stars (TV pořad)
2010 A Night of 140 Tweets: A Celebrity Tweet-A-Thon for Haiti (TV pořad)
Conan (TV pořad)
MTV Movie Awards 2010 (TV pořad)
Postavte se rakovině (TV pořad)
2009 Lopez Tonight (TV pořad)
2007 Chelsea Lately (TV pořad)
2005 Made in Hollywood (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
2002 Last Call with Carson Daly (TV pořad)
1997 The View (TV pořad)
1993 Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1975 Good Morning America (TV pořad)
1952 Today (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(155)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace