foto

Lisa Kudrow

  • nar. 30.7.1963 (56 let)
    Encino, California, USA

Biografie

Lisa vyrůstala v Tarzana v Kalifornii. Její otec Lee Kudrow je lékař a matka Nedra Kudrow pracovnice v cestovní kanceláři. Už na základní škole se Lisa začala zajímat o herectví. Po dokončení střední školy "William Howard Taft“ v roce 1981, kde ve chvílích volna hrála tenis, začala navštěvovat Vassar College v New Yorku s hlavním zaměřením na Biologii. Tuto školu ukončila v roce 1985 a věřila, že uskuteční kariéru v lékařském výzkumu spolu se svým otcem v Los Angeles.

Šťastná náhoda tomu chtěla, že komediant Jon Lovitz, přítel Lisina bratra, jí umožnil zahrát si v Saturday Night Live. Od té doby si velmi zamilovala hraní, které v ní navíc podpořil Lovitz, když jí poslal na konkurz do improvizační komedie "Groundlings". Nejprve byla odmítnuta, ale v roce 1989 se nakonec stala členem týmu herců "Groundlings". Po získání zkušenosti a uznání jako člen populárního komediálního týmu, dostala roli v malé produkci nazvané "The Ladies Room". Lisa se pak objevila v moha televizních rolích komediální herečky s vystoupeními "Cheers", "Coach", "Newhart", "Life Goes On" a "The Simpsons".

V roce 1993 Lisa přijala roli Phobe v televizním seriálu Přátelé "Friends", která jí pomohla získat cenu Emmy. Také si zahrála Ursulu, střelenou servírku v situační komedii NBC "Mad About You". Lisa na NBC udělala takový dojem, že ji obsadili do dalších významných televizních show. Role Phoebe se hodí k Lisině tak moc, že si lidé pravděpodobně myslí, že je takováto ve skutečném životě. Phoebe Buffay je vlastně dvojče charkteru Ursuly v "Mad About You".

Mimo televizních vystoupení se také Lisa objevila v mnoha filmech uvedených do kin, jako Romy a Michele "Romy and Michele's High School Reunion" (1997), "Clockwatchers" (1997), Všichni moji muži "The Opposite of Sex" (1998), Přeber si to "Analyze This" (1999), zde si zahrála po boku Roberta De Nira a Zavěste, prosím "Hanging Up" (2000), kde si zahrála po boku nádherné Meg Ryan. V roce 1997 ji časopis People zařadil do seznamu nejhezčích žen světa. Lisa také získala mnoho cen uznání za její herecké umění, včetně ceny pro televizní herce za mimořádný výkon v komediálním seriálu Přátelé "Friends".

V komedii Sťastná čísla "Lucky Numbers" (2000) si Lisa zahraje Crystal přítelkyni Johna Travolty (Russ Richards). Russ předpovídá počasí v Harrisburgu v Pensylvánii a stal se místní hvězdou. Když neobvykle mírná zima zaviní, že jeho půjčovna sněžných skútrů přijde téměř na mizinu, rychle vymyslí strategii, jak zbohatnout. S nenasytnou Crystal , televizní moderátorkou loterie, a kamarádem nadšeným pro každou špatnost spřádá Russ tajný plán. Čísla šťastně vycházejí, ale pak se najednou všechno zvrtne a povedenou trojici čeká místo jackpotu jen sérii chaotických situací.

V roce 2000, po široce publikované bitvě s NBC, si Kudrow a spoluherci ze seriálu Přátelé, Jennifer Aniston, Courtney Cox- Arquette, Matthew Perry, Matt LeBlanc a David Schwimmer vyjednali plat 750 000 dolarů za epizodu, čímž se stali nejlépe placenými hvězdami televize v historii. Lisa a její manžel Michael Stern mají syna Juliana Murray.

Empire

Herecká filmografie

Filmy

2019 Friends 25th: The One With The Anniversary
Srážka s láskou
Šprtky to chtěj taky
2017 Mimi šéf
Stůl číslo 19
2016 Dívka ve vlaku
Sousedi 2
2015 El Americano 3D
2014 Sousedi
2010 Panna nebo orel
2009 Hotel pro psy
Láska a jiné kratochvíle
Papírový hrdina
Rock ze střední
Čekání na zázrak
2007 Modrý maskot
P.S. Miluji Tě
2005 Štastné konce
2003 Marci X
Wonderland Masakr
2002 Kdo to štěká?
Přeber si to znovu
2001 Dr. Dolittle 2
Po čem touží kluci
2000 Zavěste, prosím
Šťastná čísla
1999 Přeber si to
1998 Všichni moji muži
1997 Hacks
Hlídači času
Romy a Michele
1996 Matka
1995 Bláznivá vychovatelka
1994 Tangents
Za zavřenými dveřmi
1992 V žáru vášně
1991 Dance with Death
Murder in High Places (TV film)
Nenarozený
To the Moon, Alice (TV film)
1989 Just Temporary (TV film)
L.A. on $5 a Day
Married to the Mob (TV film)

TV seriály

2020 Jednotky vesmírného nasazení (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
Na pohodu (TV seriál)
Epizoda 6 (E06)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 2 (E02)
další epizody (4)
Dobré místo (TV seriál)
Patty (S04E12)
2019 Human Discoveries (TV seriál)
Nezdolná Kimmy Schmidt (TV seriál)
Kimmy Says Bye! (S04E12)
2018 Grace a Frankie (TV seriál)
Nominace (S04E03)
Honba za pokladem (S04E02)
Podnájem (S04E01)
2016 Angie Tribeca (TV seriál)
Pilot (S01E01)
Nezdolná Kimmy Schmidt (TV seriál)
Kimmy nalézá svoji matku! (S02E13)
Kimmy a její šťastné místo! (S02E10)
2015 BoJack Horseman (TV seriál)
Ano a (S02E10)
Natáčení (S02E09)
Pojďme to zjistit (S02E08)
další epizody (7)
2014 Návrat na výsluní (TV seriál)
Valerie Gets What She Really Wants (S02E08)
Valerie Faces the Critics (S02E07)
Valerie Cooks in the Desert (S02E06)
další epizody (8)
2013 Wendell & Vinnie (TV seriál)
Skandál (TV seriál)
Vermont Is for Lovers, Too (S03E08)
Icarus (S03E06)
More Cattle, Less Bull (S03E05)
další epizody (4)
2011 Allen Gregory (TV seriál)
Terapie online (TV seriál)
2010 Město žen (TV seriál)
Hroší kůže (S01E11)
2008 Eli Stone (TV seriál)
Web Therapy (TV seriál)
2006 Americký táta (TV seriál)
The Best Christmas Story Never Told (S03E09)
2005 Návrat na výsluní (TV seriál)
Valerie Does Another Classic Leno (S01E13)
Valerie Shines Under Stress (S01E12)
Valerie Stands Out on the Red Carpet (S01E11)
další epizody (13)
2004 Father of the Pride (TV seriál)
Přátelé (TV seriál)
Poslední epizoda (S10E18)
Předposlední epizoda (S10E17)
Večírek na rozloučenou (S10E16)
další epizody (10)
2003 Přátelé (TV seriál)
Jak přišli pozdě na Díkůvzdání (S10E08)
Prohlídka bytu (S10E07)
Rossův grant (S10E06)
další epizody (22)
2002 Přátelé (TV seriál)
Vánoce v Tulse (S09E10)
Jak Rachel dala svůj telefon (S09E09)
Rachel a její druhá sestra (S09E08)
další epizody (23)
2001 Tatík Hill a spol. (TV seriál)
The Exterminator (S05E14)
Přátelé (TV seriál)
Jak Ross pokročil (S08E11)
Moničiny kozačky (S08E10)
Pomluvy (S08E09)
další epizody (25)
2000 Přátelé (TV seriál)
Vánoční pásovec (S07E10)
Jak Monica pekla cukroví (S07E09)
Jak Chandler neměl rád psy (S07E08)
další epizody (25)
1999 Přátelé (TV seriál)
Taneční kreace (S06E10)
Hříchy Rossova mládí (S06E09)
Rossův chrup (S06E08)
další epizody (24)
Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Až do konce, 2. část (S07E22)
Až do konce, 1.část (S07E21)
1998 Herkules (TV seriál)
Přátelé (TV seriál)
Milující sestra (S05E10)
Rossův sendvič (S05E09)
Nejhorší Díkůvzdání (S05E08)
další epizody (24)
Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Den díkůvzdání (S07E07)
Požár u Riffa (S06E19)
Simpsonovi (TV seriál)
Školní večírek (S10E01)
1997 Přátelé (TV seriál)
Když se dva hledají (S04E10)
Na tahu (S04E09)
Chandler v bedně (S04E08)
další epizody (25)
Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Kouzelné kalhoty (S06E06)
Bobby (S05E21)
1996 Přátelé (TV seriál)
Rachel dává výpověď (S03E10)
Fotbal (S03E09)
Osudová (S03E08)
další epizody (25)
Jsem do tebe blázen (TV seriál) - a.z.
Mozaika (S05E04) - a.z.
1995 Herkules (TV seriál)
Přátelé (TV seriál)
Phoebin táta (S02E09)
Rossův seznam (S02E08)
Rossovo odhalení (S02E07)
další epizody (23)
Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Co by bylo, kdyby..., 2. (S03E24)
Co by bylo, kdyby..., 1. (S03E23)
Jak se zamilovat (S03E12)
1994 Přátelé (TV seriál)
Opička (S01E10)
Oběť reklamy (S01E09)
Loučení s babičkou (S01E08)
další epizody (10)
Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Ještě jednou s citem (S03E09)
Pandořina skříňka (S03E06)
Útěk z New Yorku (S03E01)
další epizody (12)
1993 Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Edna se vrací (S02E11)
Dej se do toho (S02E10)
Výlet do prehistorie (S02E07)
další epizody (4)
1992 Bob (TV seriál)
Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Jak to všechno začalo (S01E11)
1982 Na zdraví (TV seriál)

Dokumentární

2015 Taylor Swift: The 1989 World Tour Live (koncert)
2014 Misery Loves Comedy
2010 Kdo myslíte, že jste? (TV seriál)
2009 Home for Everyone: The Making of 'Hotel for Dogs', A
2004 Životopisy: Ohlédnutí s Přáteli (TV film)
2000 Making of 'Hanging Up', The (TV film)

Hudební videoklipy

1995 The Rembrandts - I'll Be There For You (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Host

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(423)