foto

Nicholas Rowe

  • nar. 22.11.1966 (52 let)
    Edinburgh, Skotsko, Velká Británie

Biografie

Nicholas se narodil 22.listopadu 1966 v městě Edinburg, Skotsko, celým rodným jménem Nicholas James Sebastian Rowe. Od mládí žije v Anglii. Hovoří plynně Španělsky, Francouzsky a Portugalsky. Promoval na Britské univerzitě zaměřenou na Španělské studie.

Za svůj život se objevil v několik malých rolích jak v televizi tak v divadle. Jeho největší rolí byl mladý Sherlock Holmes (PYRAMIDA HRŮZY - 1985). Film dostal Oscarovou nominaci za vizuální efekty na kterých se podílel Steven Spielberg. Jeden z posledních filmů ve kterém se zatím Nicholas objevil ve vedlejší roli je THE BAKER (PEKAŘ - 2007). Zahlédnout jsme ho mohli i v roličce hororu CHUCKYHO SÉMĚ (SEED OF CHUCKY - 2004).

V roce 2006 Nicholasovi zemřela za nevyjasněných podmínek o rok mladší žena Lou Gish.

Tomáš "Cortyx" Korda

Herecká filmografie

Filmy

2018 Old Boys
Rémi sans famille
2016 Eat Locals
2015 Mr. Holmes
2013 Delicious
2012 Miloval jsem Joyce Hattovou (TV film)
2010 Anton Chekhov's The Duel
Smrt v Šanghaji
2009 Margaret (TV film)
2007 Pekař
2006 Beau Brummell – okouzlující muž (TV film)
Normal for Norfolk
Ze života nevěstky (TV film)
2005 A Higher Agency
A Waste of Shame: The Mystery of Shakespeare and His Sonnets (TV film)
Princes in the Tower (TV film)
2004 Chuckyho sémě
D'Artagnanova dcera (TV film)
Verborgen gebreken
2002 Nicholas Nickleby
Outside the Rules (TV film)
Shackleton (TV film)
2001 Enigma
Prokletý láskou
2000 Hit List
Zeměpisná délka (TV film)
1998 Sbal prachy a vypadni
1996 Kapitán Poldark (TV film)
True Blue
1994 Sharpův nepřítel (TV film)
1985 Pyramida hrůzy
1984 Jiná země

TV seriály

2017 Génius (TV seriál)
Kapitola čtvrtá (S01E04)
Kapitola druhá (S01E02)
Kapitola první (S01E01)
Riviéra (TV seriál)
Klíč (S01E08)
Dar (S01E07)
Obrazy (S01E06)
další epizody (7)
2016 Doctor Thorne (TV seriál)
The Crown (TV seriál)
Assassins (S01E09)
Pride & Joy (S01E08)
Scientia Potentia Est (S01E07)
další epizody (9)
2015 The Last Kingdom (TV seriál)
Episode 8 (S01E08)
Episode 7 (S01E07)
Episode 6 (S01E06)
2014 Da Vinciho démoni (TV seriál)
Krev bratrů (S02E02)
Krev na rukou (S02E01)
2013 Da Vinciho démoni (TV seriál)
Milenci (S01E08)
Velekněz (S01E07)
Mág (S01E04)
další epizody (4)
Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Sicilská obrana (S15E05)
2011 Borgiové (TV seriál)
Zamilovaní Borgiové (S01E05)
Lucrezia se vdává (S01E04)
2009 Doctor Who: Dreamland (TV seriál)
2007 Případy advokáta Kingdoma (TV seriál)
Sold (TV seriál)
2006 Complete Guide to Parenting, The (TV seriál)
Hotel Babylon (TV seriál)
2005 Broken News (TV seriál)
The Fugitives (TV seriál)
2004 Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Král rybář (S07E03)
2001 Nekonečný svět (TV seriál)
2000 Lovci pokladů (TV seriál)
Poslední rytíř (S01E18)
1999 Ať jedí koláče (TV seriál)
Vražda (E02)
Holby City (TV seriál)
1997 A Dance to the Music of Time (TV seriál)
1995 Dangerfield (TV seriál)
Kavanagh QC (TV seriál)
1994 Pie in the Sky (TV seriál)
1986 The Lawrenceville Stories (TV seriál)
1981 American Playhouse (TV seriál)

Dokumentární

2017 Proslulé anglické stavby (TV seriál) - vyp.
2015 Lusitania: 18 minut, které otřásly světem (TV film) - vyp.
2009 Generálové ve válce (TV seriál) - vyp.
2005 Závody v dobývání vesmíru (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace