foto

Lisa Manili

  • nar. 1987
    Štrasburk, Alsasko, Francie

Biografie

Francouzská herečka a zpěvačka Liza Manili se narodila 17. července 1986 ve Strasbourgu ve východní Francii. V 17 letech začínala jako modelka a občas dostala příležitost zahrát si malou roli ve filmu. Poprvé si zahrála v SAD DAY (2004), poté následovaly úspěšné MALÉ RODINNÉ VRAŽDY (2006) - režie: Edwin Baily, kde ztvárnila roli Alix - vnučku Simona Le Tescou (Robert Hossein).

O rok později si zahrála v mini-sérii MADAME HOLLYWOOD (2007). V roce 2008 se objevila ve filmu Frédérica Berthe JE NÁM OSMNÁCT (remake italského filmu NOC PŘED ZKOUŠKAMI, 2006). Dále si zahrála v LE BON NUMÉRO (2009) nebo V DOCTEUR TOM (2010). Nejnověji jsme ji mohli vidět v mini-sérii DEUX FLICS SUR LES DOCKS (2011, 2012, 2013) - režie: Edwin Baily.

Liza je také nadějná zpěvačka, svou hudební kariéru započala v roce 2009. O rok později pak podepsala kontrakt s nahrávací společností EMI group. Svá alba nahrává ve Studiu Gang v Paříži (v legendárním studiu, kde nahrávali své písně osobnosti jako: Michel Berger, Johnny Hallyday, France Gall, Étienne Daho, Michel Legrand, Brigitte Fontaine nebo Gérald de Palmas).

Cucina_Rc

Herecká filmografie

Filmy

2013 Interdits d'enfants (TV film)
2009 Ticket gagnant (TV film)
2008 Je nám osmnáct

TV seriály

2011 Deux flics sur les docks (TV seriál)
2006 Malé rodinné vraždy (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace