foto

Sascha Radetsky

  • nar. 29.3.1977 (42 let)
    Santa Cruz, California, USA

Biografie

Sascha Radetzky se narodil 29.března 1977 v californském Santa Cruz. Kromě herectví se věnuje i baletu - v roce 1995 nastoupil jako člen baletního souboru American Ballet Theatre, od roku 2003 zde působil coby sólista. O pět let později se stal hlavním sólistou Dutch National Ballet v Amsterdamu. Studoval klasický balet v San Francisco Bay Area, Bolshoi Academy v Moskvě a Kirov Academy of Ballet ve Washingtonu.

Nejznámějším hereckým počinem Sashy Radetzkyho je určitě role Charlieho ve filmu Nicholase Hytnera CENTER STAGE z roku 2000. Objevil se rovněž v klipu Mandy Moore "I wanna be with you", ve snímcích televizní stanice PBS a v seriálu MIDNIGHT CALLER z produkce NBC, naposledy ztvárnil postavu Phila v komedii Michaela O´Donnela MOVING MIKE z roku 2008.

V očích svých příznivců je nejenom nadaným tanečníkem a hercem, ale bývá označován jako "miláček a sexsymbol". Oženil se se sólistkou American Ballet Theatre Stellou Abrera.

Furry_Sheep

Herecká filmografie

Filmy

2016 A Nutcracker Christmas (TV film)
Souboj na špičkách (TV film)
2008 Moving Mike
2000 Tanec s vášní
1988 Home at Last (TV film)

TV seriály

2015 Pot a slzy (TV seriál)
Scorched Earth (E08)
Full Dress (E07)
F.U.B.A.R. (E06)
další epizody (8)
1988 Půlnoční linka (TV seriál)

Dokumentární

2000 Making of 'Center Stage', The

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace