foto

Patrick Baladi

  • nar. 1971
    Birmingham, West Midlands, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Patrick Bashir Baladi je anglický herec převážně vedlejších charakterových rolí. Baladiho otec je gynekologem původně z Lybie, kde byl dokonce na čas porodníkem Kaddáfího manželky a jeho matka byla porodní asistentka. Baladi vystudoval Stonyhurst College, kde byl prvním studentem, který vyhrál cenu Charles Laughton Award za ztvárnění role faraona ve hře „Joseph and his Amazing Technicolour Dreamcoat" a role Mozarta ve hře „Amadeus". Po škole šel dále studovat na Central School of Speech and Drama.

Baladi je divákům nejvíce znám pro ztvárnění role Neila Godwina z komediálního seriálu THE OFFICE /2001-2003/. Objevil se následně ve druhé a závěrečné sérii seriálu ale i ve vánočním speciálu. Mimo účinkování v The Office se Baladi objevil v rozličných filmech a seriálech jako např. v britském drama seriálu KIDNAP AND RANSOM /2011-2012/ - postava Philipa Shaffera, v romantické komedii BRIDGET JONES: THE EDGE OF REASON /2001/ v hlavních rolích s Renée Zellweger a Hugh Grantem, v lékařském seriálu BODIES /2004-2006/, v TV seriálu P.O.W. /2003/, v krimi seriálu SILENT WITNESS /1996-současnost 2014/ nebo v drama seriálu PARTY ANIMALS /2007/.

V TV dokumentu DIANA: LAST DAYS OF A PRINCESS /2007/ ztvárnil roli jejího milence Dodiho Al-Fayeda. O rok později měl malou roličku v romantické komedii LAST CHANCE HARVEY, kde se objevil po boku Emmy Thompson. V akčním krimi dramatu THE INTERNATIONAL /2009/ ztvárnil vedlejší postavu Martina Whitea a v životopisném dramatu RUSH /2013/ účinkoval po boku Chrise Hemswortha v další vedlejší roli Johna Hogana.

Jako divadelní herec vystupoval v řadě představeních v Royal Shakespeare Company ve hrách jako „Hamlet" nebo „Much Ado About Notning". Jako Excelsor hrál v divadelní komedii „No Heroics".

Baladi byl od roku 2007 ženatý se svou dlouholetou přítelkyní Gemmou Walker, se kterou má dceru Avu, která se narodila ve stejný rok. Nicméně od té doby žijí odděleně. Spolu s Keithem Allenem je členem kapely Grow Up.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

Filmy

2016 The Windmill Massacre
2015 Chasing Robert Barker
2013 Rivalové
2012 N.F.A. (No Fixed Abode)
Teď a tady
2011 Demons Never Die
Líbánky pro jednoho (TV film)
2010 Slečna Marplová: Modrá pelargonie (TV film)
StreetDance 3D
2009 Beyond the Pole
International
2008 Poslední čas na lásku
Spalující vášeň (TV film)
2007 Diana - poslední dny princezny (TV film)
2006 Only Boy for Me, The (TV film)
Opravdová hlava rodiny
2004 Bridget Jonesová - S rozumem v koncích
2002 Mesiáš 2: Má je pomsta (TV film)
2001 Merchant of Venice, The (TV film)
Zloději a vyděrači
2000 Lady Audley's Secret (TV film)
1996 Dalziel and Pascoe: A Clubbable Woman (TV film)

TV seriály

2018 Berlínská mise (TV seriál)
If You Swear, You'll Catch No Fish (S03E04)
Na straně zákona (TV seriál)
Epizoda 2 (S03E02)
Epizoda 1 (S03E01)
2017 Line of Duty (TV seriál)
Epizoda 6 (S04E06)
Epizoda 5 (S04E05)
Epizoda 4 (S04E04)
2016 Marcella (TV seriál)
Epizoda 8 (S01E08)
Epizoda 7 (S01E07)
Epizoda 6 (S01E06)
další epizody (7)
2014 Rev. (TV seriál)
Epizoda 2 (S03E02)
2013 Privates (TV seriál)
Zločiny nad Seinou (TV seriál)
Smrt v ráji (TV seriál)
An Unholy Death (S02E02)
2012 Ripper Street (TV seriál)
The King Came Calling (S01E03)
Stella (TV seriál)
The Poison Tree (TV seriál)
Vexed (TV seriál)
Epizoda 6 (S02E06)
Vraždy v Oxfordu (TV seriál)
Neodstranitelná skvrna (S06E04)
2011 Únos a výkupné (TV seriál)
2009 Big Top (TV seriál)
Old Guys, The (TV seriál)
2008 Milenky (TV seriál)
No Heroics (TV seriál)
2007 Party Animals (TV seriál)
2006 Hotel Babylon (TV seriál)
Moje rodina (TV seriál)
Dentálně labilní (S06E03)
Hercule Poirot (TV seriál)
Čas přílivu (S10E04)
2005 Sensitive Skin (TV seriál)
2004 Bodies (TV seriál)
2003 New Tricks (TV seriál)
P.O.W. (TV seriál)
The Afternoon Play (TV seriál)
Kancl (TV seriál)
Christmas Special: Part 2 (S03E02)
Christmas Special: Part 1 (S03E01)
2002 Kancl (TV seriál)
Interview (S02E06)
Charity (S02E05)
Motivation (S02E04)
další epizody (6)
2001 Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Tajemné kruhy v obilí (S04E03)
2000 Perfect World (TV seriál)
1998 Grafters (TV seriál)
1996 Sharman (TV seriál)
Tichý svědek (TV seriál)
1992 Heartbeat (TV seriál)
Inspektor Frost (TV seriál)
1991 Soldier Soldier (TV seriál)
1986 Casualty (TV seriál)
1985 EastEnders (TV seriál)

Dokumentární

2011 Poslední let raketoplánu (TV film)
2006 Behind the Scenes: Agatha Christie's Poirot (TV film)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace