foto

Jaroslav Mottl

  • nar. 27.7.1970 (49 let)
    Košice, Československo

Biografie

Jaroslav Mottl bol od mlada veľkým nadšencom hereckej profesie. Začiatok štúdia mu pozdržala povinná základná vojenská služba. Po jej absolvovaní sa mu však podarilo dostať na Vysokú školu múzických umení v Bratislave, kde mal to šťastie, že medzi jeho pedagógov patrili herci ako Martin Huba respektíve Emília Vašaryová. Je taktiež absolventom medzinárodnej školy pantomímy Marcela Marceau v Paríži.

Po štúdiu sa stal členom Zvolenského divadla Jozefa Gregora Tajovského, avšak sám pociťoval, že jeho úloha nenapĺňa dostatočne jeho tvorivý potenciál. Ten bol napokon schopný prejaviť, keď založil vlastné zvolenské divadlo Maska v roku 1999.

Ako jeden z osobných úspechov považuje nakrútenie slovenského hororu z roku 2012 s názvom Attonitas. Debutoval v ňom naraz hneď v troch filmových pozíciách ako režisér, producent aj scenárista. Neskôr sa venoval tvorbe rozprávok pre detskú časť diváckeho spektra.

Patrik "Patrik200s" x

Herecká filmografie

Filmy

2019 Niečo sa deje (studentský film)
Trhlina
2017 Únos
2016 Učitelka
2015 Čistič
2013 Babie leto
2011 Meruňkový ostrov
2009 Nedodržený slib
Smrť ministra (TV film)
1993 Fontána pre Zuzanu 2
Slepý Geronimo a jeho brat (TV film)

TV seriály

2017 Za sklem (TV seriál)
Epizoda 1 (S02E01)
2016 Skutečné příběhy (TV seriál)
Za sklem (TV seriál)
Epizoda 8 (S01E08)
Epizoda 7 (S01E07)
Epizoda 6 (S01E06)
další epizody (6)
2014 Vdova (TV seriál)
Episode 6 (E06)
Episode 5 (E05)
Episode 4 (E04)
další epizody (6)
2012 Horúca krv (TV seriál)
Nevinní (TV seriál)
Láska všetko mení (E32)
Stratiť všetko (E31)
Trosky (E30)
další epizody (15)
2009 Jak jsem přežil (TV seriál)
Stratený (E03)
Odsouzené (TV seriál)
2008 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Korunní princ (S01E13)
Mesto tieňov (TV seriál)
Záchvat ľudskosti (S01E01)
Profesionálové (TV seriál)
2007 Ordinácia v ružovej záhrade (TV seriál)
1995 Dnes večer hrám ja (TV seriál)

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie