foto

Nana Mizuki

  • nar. 21.1.1980 (37 let)
    Niihama, prefektura Ehime, Japonsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Nana Mizuki (japonsky 水樹 奈々) se narodila 21.ledna 1980 V Niihamě v Japonsku. Její rodné jméno je Nana Kondó (近藤 奈々). Od malička byla vedena k tradiční japonské hudbě. Díky tomu se stala úspěšnou zpěvačkou, textařkou a skladatelkou. V hudbě zaznemenala nespočet úspěchů. V roce 2000 nahrála svůj první singl Omoi a o rok později vydala svou první studiovou desku Supersonic Girl. Její skutečný úspěch, ale přišel v roce 2004, kdy se její singl Innocent Starter umístil na devátém místě v žebříčku Oricon (japonská organizace, která sestavuje hitparádu pro japonský trh). V roce 2009 se Mizuki Nana, díky svému albu Ultimate Diamond, stala první seiyuu (japonský výraz pro dabérku), která dosáhla na první místo týdenního žebříčku Oricon. Stejnojmená píseň posloužila jako opening k anime MAHÓ ŠÓDŽO LYRICAL NANOHA, ve kterém Mizuki Nana dabovala jednu z hlavních postav Fate Testarossu. Díky tomuto její popuralita výrazně vzrostla. V lednu 2010 se Mizuki Nana poprvé umístila na prvním místě i v týdenním Oricon žebříčku singlů. Dosáhla toho svým 21. singlem Phantom Minds a potvrdila tak svoji pozici mezi nejprodávanějšími současnými interprety v zemi Vycházejícího slunce.

Mizuki Nana propůjčila svůj hlas oficiálnímu "OS-tan" maskotovi japonské verze Windows 7 a namluvila systémové hlášky. OS-tan se jmenuje Madobe Nanami, což je slovní hříčka na název operačního systému a jejího jména. "Madobe" znamená "u okna"a Nana i Nanami může znamenat "7".

I přes její úspěchy v hudbě ji její záliba v anime nakonec ovlivnila tak, že se stala seijú . Mizuki Nanu jsme mohli slyšet ve anime jako je třeba FULLMETAL ALCHEMIST (2003), JIGOKU SHÔJO (2005), TSUYOKISS: COOL×SWEET (2006), SHAININGU TIÂZU KUROSU WINDO (2007),ITAZURA NA KISU (2008) nebo třeba v BUNGAKU SHOJO (2010) v různých rolích. Mizuki Nana vystupovala jako dabérka v mnoha dalších anime a v roce a v roce 2002 začala dabovat postavu Hyuuga Hinaty v anime NARUTO, jež pokračuje dodnes jako NARUTO SHIPPUDEN.

Lukáš "SnOuWeX" Blažek

Herecká filmografie

Filmy

2017 Magical Girl Lyrical Nanoha Reflection
2016 Boruto: Naruto the Movie – Naruto ga Hokage ni natta hi
Monster Strike The Movie: Hadžimari no bašo e
Persona 5 The Animation: The Day Breakers (TV film)
Rudolf a Mnohajmen
2015 BORUTO -NARUTO THE MOVIE-
2014 Gekidžóban Tiger & Bunny: The Rising
The Last: Naruto the Movie
2013 Eiga Precure All Stars New Stage 2: Kokoro no tomodači
Kamen Rider × Super Sentai × Učú Keidži: Super hero taisen Z
Minami-ke: Nacujasumi
2012 Eiga Doraemon: Nobita to kiseki no šima
Eiga Precure All Stars New Stage: Mirai no tomodači
Fuse teppó musume no torimonočó
Gekidžóban Blood-C
Gekidžóban Tiger & Bunny: The Beginning
Mahó šódžo lyrical Nanoha: The Movie 2nd A's
Minami-ke: Omatase
Road to Ninja: Naruto the Movie
2011 Eiga Precure All Stars DX3: Mirai ni todoke! Sekai o cunagu nidžiiro no hana
Gekidžóban Naruto: Blood Prison
Kämpfer: Für die Liebe
Kuroshitsuji II: Kumo no ito
Kuroshitsuji II: Making of Kuroshitsuji II
Magic Tree House
Starry Tales: Seiza wa toki wo koete - vyp.
Tales of Symphonia: The Animation – Sekai tógó hen
Tezuka Osamu no Buddha: Akai sabaku jo! Ucukušiku
2010 Bungaku shōjo: Memoire
Eiga Heartcatch Precure! Hana no mijako de Fashion Show... desu ka!?
Eiga Precure All Stars DX2: Kibó no hikari – Rainbow Jewel o mamore!
Gekidžóban Naruto sojokazeden: Naruto to mašin to miccu no onegai dattebajo!!
Knihomolka
Mahó šódžo lyrical Nanoha: The Movie 1st
Tales of Symphonia: The Animation – Tethe'alla Hen
2009 Eiga Layton kjódžu to eien no utahime
Gekidžóban Naruto: Šippúden – Hi no iši o cugu mono
Meitantei Conan: Šikkoku no cuisekiša
Minami-ke: Becubara
2008 Darker Than Black: Kuro no keiyakusha - Sakura no hana no mankai no shita
Gekidžóban Kara no kjókai: Bókjaku rokuon
Gekidžóban Naruto šippúden: Kizuna
2007 Džodžo no kimjó na bóken: Phantom Blood
Tales of Symphonia The Animation
Tokio Marble Chocolate
2006 BALDR FORCE EXE Resolution
2005 Gekidžóban Hagane no renkindžucuši: Shambala o juku mono
Ičigo 100% (2005)
Sentó jósei šódžo tasukete! Mave-chan
2004 Happy Lesson The Final
Konoha no sato no dai undōkai
Natsu-iro no sunadokei
2003 Madžú sensen: The Apocalypse
Memories Off 2nd
2002 Generation of Chaos Next: Čikai no Pendant
Pia Carrot e yōkoso!! Gekijōban: Sayaka no koi monogatari
Tenči mujó! GXP
2001 Happy Lesson
Love Hina Haru Special: Kimi sakura čiru nakare!! (TV film)
1997 Pia Carrot e jókoso!!

TV seriály

2017 Black Clover (TV seriál)
Boruto: Naruto Next Generations (TV seriál)
A Day in The Life of the Uzumaki Family (E18)
A New Path (E15)
Boruto and Mitsuki (E12)
další epizody (7)
Gin no Guardian (TV seriál)
Senki zeššó Symphogear AXZ (TV seriál)
2016 Akagami no Širajuki-hime (TV seriál)
Idol Memories (TV seriál)
Kono bidžucubu ni wa mondai ga aru! (TV seriál)
Love Live! Sunshine!! (TV seriál)
2015 Akagami no Širajuki-hime (TV seriál)
Concrete Revolutio: Chōjin gensō (TV seriál)
Dog Days'' (TV seriál)
Džundžó Romantica 3 (TV seriál)
Gunslinger Stratos: The Animation (TV seriál)
Kekkai sensen (TV seriál)
Mahó šódžo lyrical Nanoha ViVid (TV seriál)
Senki zeššó Symphogear GX (TV seriál)
Ušio to Tora (TV seriál)
Wooser no sono higurashi mugen hen (TV seriál)
2014 Cross Ange: Tenshi to ryū no Rondo (TV seriál)
Happiness Charge Precure! (TV seriál)
Magi: The Kingdom of Magic (TV seriál)
Nanacu no taizai (TV seriál)
Nobunaga Concerto (TV seriál)
2013 Kakumeiki Valvrave (TV seriál)
Kakumeiki Valvrave 2 (TV seriál)
Magi: The Kingdom of Magic (TV seriál)
Minami-ke: Tadaima (TV seriál)
Senki zeššó Symphogear G (TV seriál)
2012 Dog Days' (TV seriál)
Džinrui wa suitai šimašita (TV seriál)
Magi: The Labyrinth Of Magic (TV seriál)
Medaka Box: Abnormal (TV seriál)
Naruto sugoi dorjoku: Rock Lee no seišun Full-Power ninden (TV seriál)
Zecuen no Tempest: The Civilization Blaster (TV seriál)
2011 Blood-C (TV seriál)
Dog Days (TV seriál)
Hóró musuko (TV seriál)
Senki zeššó Symphogear (TV seriál)
Sister Princess: Re Pure (TV seriál)
Supernatural: The Animation (TV seriál)
Toriko (TV seriál)
2010 Heartcatch Precure! (TV seriál)
Kurošicudži II (TV seriál)
Tegami bači: Reverse (TV seriál)
2009 Aoi bungaku Series (TV seriál)
Darker than Black: Rjúsei no Gemini (TV seriál)
Hagane no renkindžucuši (TV seriál)
Kämpfer (TV seriál)
Minami-ke: Okaeri (TV seriál)
RideBack (TV seriál)
Saint Seiya: The Lost Canvas - Meiō shinwa (TV seriál)
Šinkjoku sókai Polyphonica Crimson S (TV seriál)
Šugo Chara Party! (TV seriál)
Tegami bači (TV seriál)
White Album (TV seriál)
2008 Allison to Lillia (TV seriál)
Džigoku šódžo: Mitsuganae (TV seriál)
Džundžó Romantica 2 (TV seriál)
Itazura na Kiss (TV seriál)
Kjóran kazoku nikki (TV seriál)
Minami-ke: Okawari (TV seriál)
Rosario to Vampire (TV seriál)
Rosario to Vampire Capu2 (TV seriál)
Šugo Chara!! Doki (TV seriál)
2007 Ajakaši (TV seriál)
Claymore (TV seriál)
Darker than Black: Kuro no keijakuša (TV seriál)
Dragonaut: The Resonance (TV seriál)
Hakušaku to jósei (TV seriál)
Kiss Dum: Engage Planet (TV seriál)
Mahó šódžo Lyrical Nanoha StrikerS (TV seriál)
MapleStory (TV seriál)
Minami-ke (TV seriál)
Mokke (TV seriál)
Naruto: Šippúden (TV seriál)
Shining Tears X Wind (TV seriál)
Šinkjoku sókai Polyphonica (TV seriál)
Šugo Chara! (TV seriál)
2006 Cuyokiss Cool x Sweet (TV seriál)
Dívka z Pekla 2 (TV seriál)
Džúósei (TV seriál)
Inukami! (TV seriál)
Jošinaga-san či no Gargoyle (TV seriál)
Kagihime monogatari: Eikjú Alice rondo (TV seriál)
Kiba (TV seriál)
Simoun (TV seriál)
Witchblade (TV seriál)
2005 Basilisk: Kóga ninpó čó (TV seriál)
Canvas 2: Nidži'iro no Sketch (TV seriál)
Dívka z Pekla (TV seriál)
Erementar Gerad (TV seriál)
Ičigo 100% (TV seriál)
Kjóšoku sókó Guyver (TV seriál)
Koikoi 7 (TV seriál)
Magical Canan (TV seriál)
Mahó šódžo lyrical Nanoha A's (TV seriál)
2004 Čódžúšin Gravion Zwei (TV seriál)
Jakitate!! Japan (TV seriál)
Mahó šódžo lyrical Nanoha (TV seriál)
Mósó dairinin (TV seriál)
Ninin ga šinobuden: The Nonsense kunoiči Fiction (TV seriál)
Ragnarok the Animation (TV seriál)
Tactics (TV seriál)
2003 Binzume jósei (TV seriál)
Džúbei ninpúčó: Rjúhógjoku hen (TV seriál)
Fullmetal Alchemist (TV seriál)
F-Zero Falcon densecu (TV seriál)
Happy Lesson Advance (TV seriál)
2002 Čódžúšin Gravion (TV seriál)
Happy Lesson (TV seriál)
Naruto (TV seriál)
Pocket Monsters Advanced Generation (TV seriál)
Princess Tutu (TV seriál)
Samurai Deeper Kjó (TV seriál)
Šičinin no Nana (TV seriál)
2001 Král Šamanů (TV seriál)
Mamimume Mogačo (TV seriál)
Sister Princess (TV seriál)
1998 Jikū tantei Genshi-kun (TV seriál)
1996 Detektiv Conan (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace