foto

Alan Poul

  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Za sebou má úspěšnou kariéru televizního režiséra a televizního a filmového producenta. V uplynulých dvaceti letech se stal držitelem ceny Emmy, Zlatého globu, dvou cen Producers Guild, čtyř cen GLAAD a tří Peabody Awards. Po celých pět let vysílání zastával roli vedoucího výroby seriálu Odpočívej v pokoji stanice HBO. V roce 2008 byl vedoucím výroby provokativního televizního dramatu stanice CBS ze sedmdesátých let Swingtown a režíroval čtyři jeho epizody včetně té pilotní. V roce 2003 byl Poul nominován na cenu Emmy a na Directors Guild Award za režii epizody Nobody Sleeps seriálu Odpočívej v pokoji. Kromě toho je také režisérem několika epizod úspěšného výpravného seriálu Řím a rodinného dramatu Velká láska. Co se celovečerních filmů týče, byl Poul producentem filmu Chilli, sex a samba v režii Finy Torres s Penelope Cruz. Mezi další jím produkované snímky patří například debutový snímek Skipa Woodse Černý čtvrtek, snímek Scotta Winanta Než jsme se našli, film Interview (Jenipapo) Monique Gardenberg a hororová klasika Clivea Barkera a Bernarda Rose Candyman. Snímek Záložní plán je jeho celovečerním režijním debutem.

Poul se ve své televizní tvorbě proslavil spoluprací se spisovatelem Armisteadem Maupinem, která dala vzniknout třem minisériím na námět Maupinovy knižní série Tales of the City (Tales of the City, More Tales of the City, Further Tales of the City), z nichž každá byla nominována na cenu Emmy. Byl také producentem velmi populárního seriálu Tak tohle je můj život stanice ABC, televizního filmu Rock the Vote Special, oceněného Peabody Award, a seriálu The Pacific Century, který získal cenu Emmy. V minulosti působil jako člen poroty The Producers Guild of America, GLAAD a Outfest. Jeho články se objevily v magazínech The New York Times Book Review, Variety, Film Comment a Egg Magazine.

Zdroj: Falcon

Režijní filmografie

Filmy

2010 Záložní plán
2006 Pink Collar (TV film)

TV seriály

2012 G.C.B. (TV seriál)
Newsroom (TV seriál)
Prozíravost (TV seriál)
2010 Ve znamení raka (TV seriál)
2008 Swingtown (TV seriál)
2007 Velká láska (TV seriál)
Sešlost (S02E03)
Řím (TV seriál)
Slova Marca Tullia Cicerona (S02E03)
2006 Velká láska (TV seriál)
Poslední vůle (S01E11)
2005 Řím (TV seriál)
Egeria (S01E06)
Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Čas letí (S05E04)
2004 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
To je můj pes (S04E05)
2003 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Nikdo nespí (S03E04)
2002 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Tajemství (S02E10)

Producentská filmografie

Herecká filmografie

Filmy

2000 Chilli, sex a samba
1994 Hon na čarodějnice (TV film)

TV seriály

2005 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Všichni čekají (S05E12)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace