foto

Laura Birn

  • nar. 25.4.1981 (38 let)
    Helsinky, Finsko

Biografie

Laura se narodila v Helsinkách. Je jednou z nejžádanějších finských hvězd. Od útlého věku se věnovala tanci, ale herectví nakonec převládlo. V roce 2002 při nástupu na Helsinskou divadelní akademii dostala hlavní ženskou roli ve filmu Perly a svině. V roce 2007 promovala. Od té doby se objevila v několika filmech a televizních seriálech. Známá je také pro své role ve filmech Legenda o vánocích, Očista nebo Lví srdce. Laura vyhrála cenu Jussi Award v kategorii nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli za film Očista. Mluví plynule i švédsky, anglicky, portugalsky a španělsky.

Martin "Mafyn" Legát

Herecká filmografie

Filmy

2019 Kaksi ruumista rannalla
2018 Bayoneta
Kääntöpiste
The Bird Catcher
Tyhjiö
2017 95
2016 Alma de Sant Pere
Láska a hněv
2015 Armi elää!
Häiriötekijä
Královna Kristýna
Rozhřešení
The Ones Below
2014 Mezi náhrobními kameny
2013 Lví srdce
Láska, soudruhu
Miten meistä tuli ystäviä
2012 En Som deg
Odhalený přístav
Očista
2010 Jäät (TV film)
2009 Lokakuun valoa (TV film)
Ralliraita 1
2008 8 päivää ensi-iltaan
Korkein oikeus
2007 Legenda o Vánocích
2006 Kolme suudelmaa (TV film)
Rock'n Roll Never Dies
2005 Slib
2003 Perly a svině
Tuulikaappimaa (TV film)
2002 Hengittämättä ja nauramatta
2001 Iisa (studentský film)
Pieni sydän (studentský film)

TV seriály

2018 The Innocents (TV seriál)
Everything. Anything. (E08)
Will You Take Me Too? (E07)
Not the Only Freak in Town (E06)
další epizody (8)
Onnela (TV seriál)
Auttamisen ilo (S02E05)
Unge Lovende (TV seriál)
Episode 2 (S03E02)
2015 Napamiehet (TV seriál)
2012 Karjalan kunnailla (TV seriál)
Sanoiko kukaan tahdon? (S03E12)
Polttareiden varjolla sabotaasia (S03E11)
Ensi-iltajännitystä ja kieroja suunnitelmia (S03E10)
další epizody (6)
2011 Virta (TV seriál)
Kiinatar 2/2 (E12)
Kiinatar 1/2 (E11)
Velka 2/2 (E10)
další epizody (8)
Karjalan kunnailla (TV seriál)
Juhla, Juhannus ja ihana Camilla (S03E06)
Suurten muutosten edessä (S03E05)
Sekaannuksia suhteissa, kirjeissä ja työpaikoissa (S03E04)
další epizody (6)
2010 Kallio (TV seriál)
Oman elämänsä sankari (E08)
Stuntman (E05)
2009 Uutishuone (TV seriál)
Häirikkö (E09)
Morsian (TV seriál)
Episode 4 (E04)
Episode 3 (E03)
Episode 2 (E02)
Karjalan kunnailla (TV seriál)
Jussina kaikki on toisin (S02E06)
Luomistöitä ja hevosenhajua (S02E05)
Villin lännen bändimusahommaa (S02E04)
další epizody (6)
2008 Morsian (TV seriál)
Episode 1 (E01)
Suojelijat (TV seriál)
Noora - mustaa ja valkoista (E09)
Teresa - suojelusenkelin yö (E08)
Roope - piru vai paholainen? (E05)
další epizody (4)
Karjalan kunnailla (TV seriál)
Ilmassa on juhlan tuntua (S01E12)
Kipua ja kyyneleitä (S01E11)
Tähtisilmä (S01E10)
další epizody (6)
2007 Karjalan kunnailla (TV seriál)
Uusia tuulia (S01E06)
Paluu arkeen (S01E05)
Mittumaari (S01E04)
další epizody (6)
2006 Jumalan kaikki oikut (TV seriál)
Episode 4 (E04)
Episode 3 (E03)
Episode 2 (E02)
další epizody (4)

Dokumentární

2015 Ompelijatar
2012 Näin me se tehtiin: Vuosaari
2007 Näin tehtiin Joulutarina (TV film)
2006 Ilman käsikirjoitusta, ilman ohjausta (studentský film)
2003 Amanda (TV film)

Hudební videoklipy

2015 Mari Rantasila: Rakkaudesta (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Host

TV pořady

2018 Jussi Gaala 2018 (TV pořad)
2016 Jussi Gaala 2016 (TV pořad)
2015 Evropské filmové ceny 2015 (TV pořad)
2014 Jussi Gaala 2014 (TV pořad)
2012 Itsenäisyyspäivän vastaanotto (TV pořad)
2004 Arto Nyberg (TV pořad)
2001 Kuutamolla (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace