foto

Iwan Rheon

  • nar. 13.5.1985 (32 let)
    Wales, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Iwan Rheon je velšský divadelní a televizní herec. Narodil se 13. května 1985 a téměř celý život prožil i se svou rodinou v hlavním městě Walesu - v Cardiffu.

V 17 letech odstartoval svou hereckou kariéru ve velšské televizní soap opeře, avšak účinkování v tomto seriálu po nějaké době ukončil, aby se mohl věnovat studiu na Londýnské akademii hudby a dramatických umění (LAMDA). V roce 2008 získal první výraznější roli v rockovém muzikálu Spring Awakening a vyhrál dokonce Cenu Laurence Oliviera v kategorii Nejlepší vedlejší herec v muzikálu.

Poté, co Iwan skončil s účinkováním v muzikálu, začal hrát v MISFITS - seriálu o pětici mladých delikventů, kteří získají superschopnosti. V Misfits bravurně ztvárňuje jednu z hlavních postav, plachého outsidera Simona, který získá schopnost stát se neviditelným. Seriál má zatím dvě série a je velice úspěšný (držitel ceny BAFTA). V roce 2010 se Iwan objevil jako host v seriálech GRANDMA’S HOUSE a COMING UP.

Iwan má i hudební talent. V roce 2010 vydal své debutové EP Tongue Tied a kromě toho je i leaderem kapely The Conviction.

H4N1CK4

Herecká filmografie

Filmy

2017 Umělec Adolf (TV film)
2016 Daisy Winters
Sum1
2015 Charlotte's Song
Residue
2014 Under Milk Wood (TV film)
2013 Osvoboditel
2012 Back of Beyond, The (studentský film)
Boys on Film 8: Cruel Britannia
Vloupačka
2011 Divoký Bill
Resistance

TV seriály

2017 Inhumans (TV seriál)
Riviera (TV seriál)
2016 Hra o trůny (TV seriál)
Bitva bastardů (S06E09)
Kniha cizince (S06E04)
Křivopřísežník (S06E03)
další epizody (5)
2015 Hra o trůny (TV seriál)
Matčino milosrdentsví (S05E10)
Tvrdodomov (S05E08)
Dar (S05E07)
další epizody (6)
2014 Our Girl (TV seriál)
Heroes (S01E05)
Love (S01E04)
Changes (S01E03)
další epizody (5)
Hra o trůny (TV seriál)
Hora a Rudá zmije (S04E08)
Zákony bohů a lidí (S04E06)
Lev a růže (S04E02)
2013 Vicious (TV seriál)
Hra o trůny (TV seriál)
Mhysa (S03E10)
O medvědovi a krásné panně (S03E07)
Cesta vzhůru (S03E06)
další epizody (6)
2011 Misfits: Zmetci (TV seriál)
Epizoda 8 (S03E08)
Epizoda 7 (S03E07)
Epizoda 6 (S03E06)
další epizody (8)
2010 Grandma's House (TV seriál)
Misfits: Zmetci (TV seriál)
Christmas Special (S02E07)
Epizoda 6 (S02E06)
Epizoda 5 (S02E05)
další epizody (7)
2009 Misfits: Zmetci (TV seriál)
Epizoda 6 (S01E06)
Epizoda 5 (S01E05)
Epizoda 4 (S01E04)
další epizody (6)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace