foto

Richard Müller

  • nar. 6.9.1961 (57 let)
    Hlohovec, Československo

Biografie

Známy slovenský spevák a hudobník, ktorého môžeme bez výčitiek nazývať legendou medzi slovenskými hudobníkmi.

Syn známeho slovenského herca Vlada Müllera a Elišky Müllerovej sa narodil 6. septembra 1961 v Hlohovci. Vyštudoval dramaturgiu a scenáristiku na Filmovej a televíznej fakulte VŠMU v Bratislave. Už počas štúdia publikoval v známych časopisoch POPULÁR a GRAMOREVUE.

V roku 1984 založil elektropopovú skupinu Banket a neskôr spolu s Andrejom Šebanom robil scénickú hudbu k muzikálu Baal.

V roku 2002 moderoval na STV svoju vlastnú talkshow Promülle.

Richard sa od vydania svojho prvého albumu Bioelektovízia (1986), ešte so spomínanou kapelou Banket, vypracoval na jedného z najúspešnejších (ak nie najúspešnejšieho) spevákov na Slovensku. Podarilo sa mu preraziť aj v Českej republike.

V roku 2000 sa verejne priznal k užívaniu drog. Neskôr vyhlásil, že trpí depresiami a ukončil hudobnú kariéru.

Fanúšikovia však napriek tomu o Richarda nestratili záujem, čo potvrdili po vydaní jeho "comebackového" albumu Už (2010), ktorý zožal slušný komerčný úspech.

Michal "mi_X_o" Škamla

Herecká filmografie

Filmy

2015 Burácení
2001 Koncert pre Jara Filipa (koncert)
1998 Rivers of Babylon
1990 Kdo s koho (TV film)
1988 F.T.
F.T. na cestách
1986 Do-re-mi
Poznám takú bylinku (TV film)
Šťastie na dobierku (TV film)

TV seriály

2011 Lokal TV (TV seriál)
2008 Panelák (TV seriál)

Dokumentární

2018 Český mejdan s Impulsem 2018 (koncert)
2016 Cooltúra
PopStory (TV seriál) - a.z.
RICHARD MÜLLER NA JOJKE V MESTE (koncert)
Richard Müller: Nepoznaný
Zlatá lýra (TV seriál)
2015 Žebřík 2014 Bacardi Music Awards (koncert)
2013 Richard Müller & Fragile - HLASY (koncert)
2012 Tribute (koncert)
2007 Müller 44 (TV film)
Richard Müller: 44 Koncert (koncert)
Příběhy slavných (TV seriál)
Chlap (S08E12)
2006 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Richarda Müllera (S01E03)
2003 Richard Müller - Koncert Lucerna Praha (koncert)
2002 Petr Hapka (TV film)
1999 Martin Babjak a hostia (koncert)
1992 Kdo je kdo (TV seriál)
Richard Müller (TV film)
1990 Richard Müller a Banket (koncert)

Hudební videoklipy

2019 Majk Spirit feat. Richard Müller - Nie som tu náhodou (hudební videoklip)
2017 Richard Müller - Adieu Adele (hudební videoklip)
2015 Majk Spirit feat. Maxo - Zbojník (hudební videoklip)
2012 Richard Müller feat. Tereza Kerndlová - Klid, mír a pokora (hudební videoklip)
2008 Hitparáda 80. let (hudební videoklip)

Skladatelská filmografie

Filmy

1988 Dirigent (TV film)
1986 Šťastie na dobierku (TV film)

TV seriály

2010 Nesmrtelní (TV seriál)
Náramek (E01)

Dokumentární

2016 Richard Müller: Nepoznaný

Scenáristická filmografie

Filmy

1988 Dirigent (TV film)

Host

TV pořady

2019 Krištáľové krídlo (TV pořad)
2017 Super karaoke (TV pořad)
2014 Hlas Česko Slovenska 2 (TV pořad)
X Factor (TV pořad)
2013 Kouzelný Silvestr (TV pořad)
Slávik 2012 (TV pořad)
SuperStar 2013 (TV pořad)
Česko Slovensko má talent 4 (TV pořad)
Český slavík Mattoni 2013 (TV pořad)
2012 Ceny Anděl 2011 (TV pořad)
Hlas Česko Slovenska (TV pořad)
Slnko v sieti 2012 (TV pořad)
Slávik 2011 (TV pořad)
Česko Slovensko má talent 3 (TV pořad)
2011 Legendy popu (TV pořad)
Tandemy (TV pořad)
2010 Adela show (TV pořad)
Ceny Anděl 2009 (TV pořad)
2009 Slávik 2009 (TV pořad)
Česko - Slovenská SuperStar (TV pořad)
2004 Uvolněte se, prosím (TV pořad)
2003 Silvestrovské taneční hodiny (TV pořad)
2002 Promülle (TV pořad)
2001 Český slavík - Mattoni 2001 (TV pořad)
2000 GO - GO šou (TV pořad)
HIT STOLETÍ (TV pořad)
Největší české hity 20. století (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
Silvestr 99 (TV pořad)
Silvestrovský koktejl 1999 (TV pořad)
Skopičiny (TV pořad)
Čtveráci (TV pořad)
1998 Aj múdry schybí (TV pořad)
Nikdo není dokonalý (TV pořad)
1997 Novoty (TV pořad)
1995 Na státní hranici (TV pořad)
1994 Gala Borisa Filana (TV pořad)
1990 Klip album - Banket (TV pořad)
1988 Lov na city (TV pořad)
1987 Snehové sypané (TV pořad)
1985 Pozvánka na Banket (TV pořad)
1984 Pestrá paleta melódií (TV pořad)
1982 Studio B (TV pořad)
1966 Bratislavská lýra (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace