foto

Sean Maguire

  • nar. 18.4.1976 (44 let)
    Ilford, Essex, Anglie, Velká Británie

Biografie

Rodným jménem Sean Martin Michael Maguire se narodil 18. dubna 1976 v Illford, Essexu v Anglii. V žilách mu koluje irská krev. Jeho rodina v sedmdesátých letech vystupovala na mnoha soutěžích a tanečních akcích. Sám se rád věnuje tanci a zpívá. Jeho rodačkou je třeba Maggie Smith (známá jako Minerva McGonagallová z Harryho Pottera). Seanův první herecký debut nastal v jeho pěti letech ve filmu A VOYAGE ROUND MY FATHER, kde si zahrál po boku dodnes slavného Sira Laurence Oliviera.

Herecká kariéra mladičkého Seana začala pomalu lézt dopopředí. Začal se objevovat v mnoha televizních seriálech, například: jako Tegs v GRANGE HILL, v EASTENDERS jako Aidan, nebo jako Marty v DANGERFIELD (Všechny seriály bežely na BBC). V roce 1995 byl diváky CBBC zvolem jako třetí osoba, kterou si přáli vidět v chaotické situaci. Nakonec od moderátora Chrise Jarvise schytal koláč do obličeje.

Sean pokračoval ve své hudební kariéře a vydal celkem 3 alba: debutové album v roce 1994. Album "Spirit" v roce 1996 a "Greatest Hits" v roce 1998. Největší Seanův hit byl singl "Good Day", který dosáhl dvanáctého místa v anglickém hudebním žebříčku v květnu roku 1996.

V roce 2001 si zahrál spolu s Eddie Kaye Thomasem v sitcomu OFF CENTRE (Kámoši). Seriál má za sebou úspěšných 28 epizod, a dodnes čelí oblíbenosti u spousty diváků. Stejnou oblibu má i situační komedie THE CLASS (Spolužáci) z roku 2006, kde si zahrál playboye, který se nakonec na maturitním večírku vyspal se svým spolužákem ze španělštiny. Dva roky poté si zahrál krále Leonida ve filmové parodii TOHLE JE SPARTA!. Film nedopadl v hodnocení nikterak na výbornou, a to i přes stoupající graf výdělečnosti v amerických kinech. Bohužel kritika byla natolik nemilosrdná, že byl film označen jako druhý nejhorší za rok 2008. V současnosti žije Sean v Los Angeles, a díky filmovému neúspěchu se vrací opět ke svým hereckým kořenům.

David "L3G1ON4R" Basala

Herecká filmografie

Filmy

2020 HeadShop
2018 Are We Good Parents?
2015 Party Pieces
The Red Dress
2014 The 7.39 (TV film)
2012 Songs for Amy
Wartime Wanderers
2008 Tohle je Sparta!
2007 LA blues
The Dukes
2005 Třetí přání
2001 Žabí princ v New Yorku (TV film)
2000 Out of Depth
1997 Dear Nobody (TV film)
1992 Vodní země
1984 A Voyage Round My Father (TV film)

TV seriály

2020 V zajetí kouzel (TV seriál)
The Balls (S05E12)
Be the Hyman (S05E11)
Purgatory (S05E10)
další epizody (9)
The 100 (TV seriál)
From the Ashes (S07E01)
2019 The 100 (TV seriál) - herec, a.z.
Matryoshka (S06E10) - a.z.
The Gospel of Josephine (S06E05)
Red Sun Rising (S06E02)
2018 Bylo, nebylo (TV seriál) - herec, a.z.
Leaving Storybrooke (S07E22)
Homecoming (S07E21) - a.z.
2017 Bylo, nebylo (TV seriál)
Konečná bitva 2/2 (S06E22)
Strana 23 (S06E14)
Špatný příklad (S06E13)
další epizody (5)
2016 Timeless (TV seriál)
Party at Castle Varlar (S01E04)
Bylo, nebylo (TV seriál)
Škoda, že tu nejsi (S06E10)
Jenom Ty (S05E22)
Poslední pomazání (S05E21)
další epizody (9)
2015 Bylo, nebylo (TV seriál)
Labutí píseň (S05E11)
Zlomené srdce (S05E10)
Zrození (S05E08)
další epizody (15)
2014 Bylo, nebylo (TV seriál)
Hrdinové a zloduši (S04E12)
Pád (S04E10)
Nebezpečné zrcadlo 2 (S04E09)
další epizody (18)
2013 Once Upon a Time in Wonderland (TV seriál)
Bylo, nebylo (TV seriál)
Úplně normální víla (S03E03)
Srdce, které věří nejvíc (S03E01)
Scott and Bailey (TV seriál)
Wrong Place, Wrong Time (S03E07)
Undermined (S03E06)
Witness (S03E05)
další epizody (6)
Myšlenky zločince (TV seriál)
Brothers Hotchner (S08E23)
2012 Scott and Bailey (TV seriál)
Divided Loyalties (S02E08)
Sidelines (S02E07)
Mould (S02E06)
další epizody (7)
2011 Smrt v ráji (TV seriál)
Death in Paradise (S01E01)
2010 Mr. & Mrs. Bloom (TV seriál)
Kriminálka New York (TV seriál)
The 34th Floor (S07E01)
Odložené případy (TV seriál)
Dvě svatby (S07E15)
2009 Cupid (TV seriál)
Kröd Mändoon and the Flaming Sword of Fire (TV seriál)
Mister Eleven (TV seriál)
2007 Spolužáci (TV seriál)
The Class Goes Back to the Hospital (E19)
The Class Rides a Bull (E18)
The Class Springs a Leak (E17)
další epizody (8)
2006 Spolužáci (TV seriál)
The Class Celebrates an Anniversary (E11)
The Class Runs Into a Convenience Store (E10)
The Class Gives Thanks (E09)
další epizody (10)
2003 Eve (TV seriál)
2002 Off Centre (TV seriál)
Little House on the Bowery (S02E07)
The Guys' Guys (S02E06)
The Deflower Half-Hour (S02E05)
další epizody (20)
2001 Off Centre (TV seriál)
Money or Brother Can You Spare a Ski Trip (S01E08)
Swing Time (S01E07)
A Cute Triangle (S01E06)
další epizody (8)
2000 Urban Gothic (TV seriál)
1999 Holby City (TV seriál)
Sunburn (TV seriál)
1995 Dangerfield (TV seriál)
1992 Growing Pains (TV seriál)
1985 EastEnders (TV seriál)
1984 Poldové (TV seriál)
1978 Grange Hill (TV seriál)

Dokumentární

2007 Hollywood Lives (TV seriál)
1968 Scene (TV seriál)

Host

TV pořady

2005 Noční Show Craiga Fergusona (TV pořad)
2002 The Jamie Kennedy Experiment (TV pořad)
2000 GPTV (TV pořad)

Fanoušci tvůrce