foto

Kim Kold

  • nar. 25.8.1965 (51 let)
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Urastený dánsky herec menom Kim Kold sa narodil 25. augusta 1965. Už na pohľad je zrejmé, že veľkú časť svojho života strávil v posilňovniach a spoločnosť mu robili činky či profesionálni tréneri.

Ku kulturistike sa však dostal prostredníctvom iného športu, a to futbalu. V roku 1993 si ako 27-ročný vážne poranil Achillovou šľachu, a tým defacto skončila jeho kariéra gólmana. Počas rekonvalescencie začal Kim navštevovať v rámci rehabilitácie posilňovňu, kde sa prejavil jeho záujem o kulturistiku. Súťažiť začal v roku 1997, vyhral viacero súťaží a v roku 2006 sa stal dokonca dánskym národným šampiónom.

Rok po tomto úspechu ho presvedčil jeho priateľ a režisér v jednej osobe – Mads Matthiesen, aby si zahral hlavnú úlohu v krátkometrážnom filme DENNIS. Napriek malému úspechu tejto snímky, spolu natočili aj jeho pokračovanie s názvom MEDVEDÍK (2012). Podstatou oboch týchto filmov bolo ukázať, aký rozdiel môže byť medzi telesnou schránkou a ľudskou dušou.

Kim Kold bol oslovený aj producentmi celosvetovo úspešnej série FAST AND THE FURIOUS, aby si zahral v diely s poradovým číslom 6.

Okrem filmovej tvorby a posilňovania sa Kim venuje aj obchodovaniu s cennými papiermi v Puerto Banus v španielskej Andalúzii, a tiež svojej manželke Lone.

M "MikaelSVK" H

Herecká filmografie

Filmy

2017 Zabijáci z maloměsta
2016 Antboy 3
2015 Legendy Polskie: Smok
Perception
2013 Rychle a zběsile 6
2012 Mazel
2009 Zbav nás od zlého
2008 Blå mænd
2007 Dennis

TV seriály

2009 Zločin (TV seriál)
Epizoda 5 (S02E05)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace