foto

Chris Brown

  • nar. 5.5.1989 (31 let)
    Tappahannock, Virginia, USA

Biografie

Chris Brown je americký zpěvák a herec. Narodil se v roce 1989 dne 5. května v Tappahannock ve státě Virginia jako Christopher Maurice Brown. Jeho otec Clinton Brown pracoval jako důstojník ve věznici a jeho matka Joyce Brown (roz. Hawkins) byla ředitelka školy. Hudbu si zamiloval už od dětství, když poslouchal desky svých rodičů. Jeho vzorem se stal Michael Jackson. Naučil se tancovat a zpívat. Dostal se do místního kostelního sboru. Jeho matka poznala, že má talent, když zazpíval My Way od Ushera a právě tehdy začla hledat nahrávací smlouvu. V 13 letech ho objevili producenti na benzínové pumpě, když hledali nové talenty. V té době tam shodou náhod pracoval i jeho otec. Později se přestěhoval do New Yorku. V roce 2004 ho kontaktovala manažerka Tina Davis, která ho okamžitě představila bývalému prezidentovi společnosti Island Def Jam Music Group Antoniovi ¨L.A.¨ Reidovi, který mu okamžitě nabídl smlouvu. Brown nakonec uzavřel smlouvu s Jive Records, tato společnost spolupracovala i s Britney Spears a Justinem Timberlakem.
Své první album vydal v roce 2005 v šestnácti letech pod názvem Chris Brown. Následovala pak alba: Exclusive (2007), Graffiti (2009), F.A.M.E. (2011) a Fortune (2012).
Diváci ho mohli vidět ve filmech jako jsou: SPOLEČNÉ VÁNOCE (2007), DIVOKÝ STOMP (2007) nebo GANGSTEŘI (2010). Hrál v seriálu O.C., kde si zahrál Willa Tutta celkem ve třech epizodách. Objevil se i v televizních pořadech jako jsou: TODAY, ENTERTAINMENT TONIGHT, AMERICAN IDOL, LARRY KING LIVE, JIMMI KIMMEL LIVE! nebo BILBOARD MUSIC AWARDS.
V roce 2009 byl Chris Brown zatčen za domácí násilí, kdy jeho přítelkyně, zpěvačka Rihanna na něj zavolala policii. Dne 20. července se prostřednictvím internetové stránky Youtube.com omluvil jak fanouškům, tak i Rihanně. Brownům romantický vztah s Rihannou začal v roce 2008 a následně o rok později za domácí násilí skončil. Od roku 2011 chodil s modelkou Karrueche Tran. Tento vztah ovšem trval do října 2012, kdy se rozešli.

Joe "reich" Ferrone

Herecká filmografie

Filmy

2020 She Ball
2018 Phenom
2013 Battle of the Year: The Dream Team
2012 Mysli jako on
2010 Gangsteři
2009 Blood Rogues
Caramel
2008 Into the Woods
2007 Divoký Stomp
Společné Vánoce

TV seriály

2017 Black-ish (TV seriál)
Richard Youngsta (S03E19)
2007 O.C. (TV seriál)
The Dream Lover (S04E11)
The French Connection (S04E10)
The My Two Dads (S04E09)

Dokumentární

2017 Chris Brown: Welcome to My Life
2015 The Secret to Ballin
2012 Michael Jackson: Bad 25

Hudební videoklipy

2019 Chris Brown feat. Nicki Minaj, G-Eazy - Wobble Up (hudební videoklip)
DJ Khaled Feat. Chris Brown, Lil Wayne, Big Sean: Jealous (hudební videoklip)
Joyner Lucas & Chris Brown - Just Let Go (hudební videoklip)
2018 Chris Brown - Tempo (hudební videoklip)
Fat Joe feat. Chris Brown, Dre - Attention (hudební videoklip)
Joyner Lucas & Chris Brown - I Don't Die (hudební videoklip)
Joyner Lucas feat. Chris Brown - Stranger Things (hudební videoklip)
2017 Chris Brown - Privacy (hudební videoklip)
Chris Brown - Questions (hudební videoklip)
Chris Brown feat. Future, Young Thug - High End (hudební videoklip)
Chris Brown feat. Yo Gotti, A Boogie & Kodak Black - Pills & Automobiles (hudební videoklip)
Dave East feat. Chris Brown - Perfect (hudební videoklip)
Fabolous feat. Velous, Chris Brown - Flipmode (hudební videoklip)
Future feat. Chris Brown - PIE (hudební videoklip)
2016 50 Cent feat. Chris Brown - No Romeo No Juliet (hudební videoklip)
50 Cent feat. Sonny Digital & Chris Brown - I'm the Man (hudební videoklip)
DJ Khaled feat. Nicki Minaj, Chris Brown, August Alsina, Jeremih, Future, Rick Ross - Do You Mind (hudební videoklip)
Kanye West - Famous (hudební videoklip)
2015 Meek Mill feat. Nicki Minaj & Chris Brown - All Eyes On You (hudební videoklip)
Pia Mia - Do It Again ft. Chris Brown, Tyga (hudební videoklip)
Rita Ora feat. Chris Brown: Body on Me (hudební videoklip)
2014 Chris Brown feat. Ariana Grande - Don't Be Gone Too Long (hudební videoklip)
Kid Ink feat. Chris Brown, Tyga - Main Chick (Remix) (hudební videoklip)
Nicki Minaj ft. Drake, Lil Wayne, Chris Brown - Only (hudební videoklip)
2013 Chris Brown feat. Nicki Minaj - Love More (hudební videoklip)
2012 Busta Rhymes feat. Chris Brown - Why Stop Now (hudební videoklip)
Chris Brown - Don't Wake Me Up (hudební videoklip)
DJ Khaled feat, Chris Brown, Rick Ross, Nicki Minaj, Lil Wayne - Take It to the Head (hudební videoklip)
Jennifer Hudson ft. Ne-Yo and Rick Ross - Think Like A Man (hudební videoklip)
Nicki Minaj ft. Chris Brown - Right By My Side (Explicit) (hudební videoklip)
The Game feat. Chris Brown, Tyga, Wiz Khalifa, Lil Wayne - Celebration (hudební videoklip)
2011 Chris Brown & Benny Benassi - Beautiful People (hudební videoklip)
Chris Brown feat. Justin Bieber - Next To You (hudební videoklip)
Pitbull feat. Chris Brown - International Love (hudební videoklip)
T-Pain feat. Chris Brown - Best Love Song (hudební videoklip)
The Game feat. Chris Brown - Pot Of Gold (hudební videoklip)
2010 Chipmunk feat. Chris Brown - Champion (hudební videoklip)
Chris Brown feat. Tyga, Kevin McCall - Deuces (hudební videoklip)
2009 Chris Brown - Crawl (hudební videoklip)
Chris Brown feat. Lil Wayne & Swizz Beatz - I Can Transform Ya (hudební videoklip)
2008 Chris Brown - Forever (hudební videoklip)
Chris Brown - Take You Down (hudební videoklip)
Chris Brown feat. Keri Hilson - Superhuman (hudební videoklip)
Jordin Sparks feat. Chris Brown - No Air (hudební videoklip)
Lil Mama feat. Chris Brown & T-Pain - Shawty Get Loose (hudební videoklip)
Ludacris feat. Chris Brown & Sean Garrett - What Them Girls Like (hudební videoklip)
T-Pain feat. Chris Brown - Freeze (hudební videoklip)
2007 Chris Brown - Wall To Wall (hudební videoklip)
Chris Brown - With You (hudební videoklip)
Chris Brown feat. T-Pain - Kiss Kiss (hudební videoklip)
2006 Chris Brown - Say Goodbye (hudební videoklip)
Chris Brown feat. Lil Wayne - Gimme That (Remix) (hudební videoklip)
2005 Chris Brown - Yo (Excuse Me Miss) (hudební videoklip)
Chris Brown feat. Juelz Santana - Run It! (hudební videoklip)

Producentská filmografie

Dokumentární

2017 Chris Brown: Welcome to My Life

Host

TV pořady

2015 2015 Billboard Music Awards (TV pořad)
BET Awards 2015 (TV pořad)
GRAMMY Awards 2015 (TV pořad)
2012 BET Awards 2012 (TV pořad)
Billboard Music Awards 2012 (TV pořad)
2008 Wendy: The Wendy Williams Show (TV pořad)
2005 2005 Billboard Music Awards, The (TV pořad)
2003 Australian Idol (TV pořad)
Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
The Best Hit USA (TV pořad)
2002 American Idol (TV pořad)
2001 Star Academy (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1985 Larry King Live (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1952 Today (TV pořad)

Režijní filmografie

Hudební videoklipy

2014 Chris Brown feat. Ariana Grande - Don't Be Gone Too Long (hudební videoklip)
2013 Chris Brown feat. Nicki Minaj - Love More (hudební videoklip)
2007 Chris Brown - With You (hudební videoklip)
Chris Brown feat. T-Pain - Kiss Kiss (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Hudební videoklipy

2011 Chris Brown feat. Justin Bieber - Next To You (hudební videoklip)

Skladatelská filmografie

Hudební videoklipy

2014 Jennifer Lopez - Emotions (hudební videoklip)
Jennifer Lopez - Same Girl (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce