foto

Shirley MacLaine

  • nar. 24.4.1934 (85 let)
    Richmond, Virginia, USA

Ocenění

  • vítězství
  • nominace

Academy Awards

Golden Globes

Venezia IFF

  • 1988 -Madame Sousatzká (Coppa Volpi pro nejlepší herečku)
  • 1960 -Byt (Coppa Volpi pro nejlepší herečku)

Berlinale IFF

  • 1999 - (Zlatý medvěd - uznání)
  • 1971 -Desperate Characters (Stříbrný medvěd za nejlepší ženský herecký výkon)
  • 1959 -Ask Any Girl (Stříbrný medvěd za nejlepší ženský herecký výkon)

BAFTA

Razzies

New York Film Critics Circle

Los Angeles Film Critics Association

  • 2016 - (Ocenění na celoživotní dílo)
  • 1983 -Cena za něžnost (Nejlepší herečka)

Herecká filmografie

Filmy

2019 Noelle
2018 Jim Knoflík, Lukáš a lokomotiva Ema
The Little Mermaid
2017 The Last Word
2016 A Heavenly Christmas (TV film)
Wild Oats
2014 Elsa & Fred
2013 Walter Mitty a jeho tajný život
2011 Bernie
2010 Na sv. Valentýna
2008 Anne of Green Gables: A New Beginning (TV film)
Coco Chanel (TV film)
2007 Tajemství prstenu
2005 Co je šeptem...
Moje krásná čarodějka
Zná ji jako svý boty
2003 Carolina
2002 Válka Mary Kay (TV film)
2001 Tři staré grácie (TV film)
2000 Bruno
1999 Johanka z Arku (TV film)
1997 Od ucha k uchu
1996 Večernice
Vzala jsem si mrtvého muže
1995 West Side Waltz, The (TV film)
1994 Hlídat Tess
1993 Zápas s Hemingwayem
1992 Svatba, nebo pohřeb
1991 Chraň si svůj život
1990 Pohlednice z Hollywoodu
Čekání na světlo
1989 Ocelové magnólie
1988 Madame Sousatzká
1987 Out on a Limb (TV film)
1984 Velký závod 2
1983 Cena za něžnost
1982 Baryšnikov v Hollywoodu (TV film)
Shirley MacLaine... Illusions (TV film)
1980 Milující páry
Sezóna proměn
Shirley MacLaine... 'Every Little Movement' (TV film)
1979 Byl jsem při tom
1977 Nový začátek
Shirley MacLaine Special: Where Do We Go From Here?, The (TV film)
1976 Gypsy in My Soul (TV film)
1974 Shirley MacLaine: If They Could See Me Now (TV film)
1972 The Possession of Joel Delaney
1971 Desperate Characters
1970 Dva mezci pro slečnu Sáru
1969 Sweet Charity
1968 Blaho paní Blossomové
1967 Sedmkrát žena
1966 Gambit
1965 Car That Became a Star, The
John Goldfarb, Please Come Home!
1964 Dolarová manželství
Žlutý Rolls-Royce
1963 Sladká Irma
1962 Dva na houpačce
My Geisha
1961 All in a Night's Work
Dětská hodinka
Two Loves
1960 Byt
Dannyho jedenáctka
Kankán
1959 Ask Any Girl
Career
1958 Hot Spell
Ovčák
Some Came Running
The Matchmaker
1956 Cesta kolem světa za 80 dní
1955 Artists and Models
Potíže s Harrym

TV seriály

2014 Glee (TV seriál)
The Untitled Rachel Berry Project (S05E20)
The Back-Up Plan (S05E18)
2013 Panství Downton (TV seriál)
The London Season (S04E09)
2012 Panství Downton (TV seriál)
Epizoda 2 (S03E02)
Epizoda 1 (S03E01)
2002 Salem Witch Trials (TV seriál)
1998 Stories from My Childhood (TV seriál)
1971 Shirley's World (TV seriál)

Dokumentární

2018 Celebrating Laughter: The Life and Films of Colin Higgins
2017 Sammy Davis, Jr.: I've Gotta Be Me
2016 Billy Wilder – Nobody's Perfect (TV film)
Broadway: Beyond the Golden Age
2015 Warren Beatty - hollywoodská posedlost (TV film) - a.z.
2014 Last of the Showmen
2012 Palme - a.z.
2010 Dějiny Hollywoodu (TV seriál) - a.z.
Sid Bernstein Presents...
2009 50 años de (TV seriál)
Hollywood tančí a zpívá: 1940
Hollywood tančí a zpívá: 1960
Hollywood tančí a zpívá: 1970
Hollywood tančí a zpívá: 1980, 1990, 2000
Vittorio D.
2008 A Musical History
A Musical Treasure (TV film)
Hollywood tančí a zpívá: 1920
Inside 'The Apartment'
2007 AFI's 100 Years... 100 Movies: 10th Anniversary Edition (TV film)
2005 Budd Boetticher: A Man Can Do That (TV film)
Sinatra: Temná hvězda (TV film)
2004 AFI Tribute to Meryl Streep (TV film)
Life and Times of Arthur Erickson, The
2003 Biography: Elizabeth Taylor (TV film)
Broadway: The Golden Age, by the Legends Who Were There
Elizabeth Taylor: England's Other Elizabeth (TV film)
Elizabeth Taylor: Facets (TV film)
2001 Rescued from the Closet
The Trouble with Harry Isn't Over
Timeless: Live in Concert (koncert)
2000 Neznámý Peter Sellers (TV film)
Shirley MacLaineová (TV film)
1999 Forever Hollywood (TV film)
Get Bruce
1998 Louise Brooks: Looking for Lulu - vyp.
1995 4% filmová tajemství
50 Years of Funny Females (TV film)
1994 A Century of Cinema
Koncert Barbry Streisand (koncert)
1991 Hollywood Collection, The (TV seriál)
1990 Frank Sinatra: The Best Is Yet to Come (TV film)
You're the Top: The Cole Porter Story (TV film)
1987 Biography (TV seriál)
1981 Sois belle et tais-toi
1976 Life Goes to the Movies (TV film)
1975 Other Half of the Sky: A China Memoir, The
1973 Year of the Woman
1970 World of Love, A (TV film)
1963 Hollywood: The Great Stars (TV film) - a.z.
1959 Premier Khrushchev in the USA

Režijní filmografie

Filmy

2000 Bruno

Dokumentární

1975 Other Half of the Sky: A China Memoir, The

Host

TV pořady

2018 The 75th Golden Globe Awards (TV pořad)
2017 Oscar 2017 (TV pořad)
2015 87. Annual Academy Awards (TV pořad)
The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2012 AFI Life Achievement Award: A Tribute to Shirley MacLaine (TV pořad)
2010 AFI Life Achievement Award: A Tribute to Mike Nichols (TV pořad)
2009 81. Annual Academy Awards (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2009 (TV pořad)
2008 Warren Beatty - pocta za celoživotní dílo (TV pořad)
2003 Hollywoodská setkání (TV pořad)
2001 Tribute to Barbra Streisand, A (TV pořad)
1999 Beckmann (TV pořad)
1997 Happy Birthday Elizabeth: A Celebration of Life (TV pořad)
1994 66. Annual Academy Awards (TV pořad)
American Film Institute Salute to Jack Nicholson, The (TV pořad)
Second Annual Comedy Hall of Fame, The (TV pořad)
1993 The 65th Annual Academy Awards (TV pořad)
1990 Sammy Davis, Jr. 60th Anniversary Celebration (TV pořad)
1989 The Pat Sajak Show (TV pořad)
1988 American Film Institute Salute to Jack Lemmon, The (TV pořad)
1986 American Film Institute Salute to Billy Wilder, The (TV pořad)
1985 Larry King Live (TV pořad)
The American Film Institute Salute to Gene Kelly (TV pořad)
1982 I Love Liberty (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
The 32nd Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1979 Shirley MacLaine at the Lido (TV pořad)
The 31st Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1978 The 30th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1975 Academy of TV Arts and Sciences Salute to Robert Evans (TV pořad)
Les rendez-vous du dimanche (TV pořad)
Système 2 (TV pořad)
1968 Frost on Sunday (TV pořad)
1966 Gala de l'Unicef (TV pořad)
1960 Special Gala to Support Kennedy Campaign (TV pořad)
1956 The Dinah Shore Chevy Show (TV pořad)
1952 Today (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(152)