foto

Taylor Swift

  • nar. 13.12.1989 (30 let)
    Reading, Pennsylvania, USA

Biografie

Taylor Swift je vzorom pre milióny dievčat. Okrem úspechov, ktoré slávi na hudobnej scéne, sa pomaly prediera nahor aj na filmovej.
Taylor, hoci je u nás populárna len krátko, sa začala v hudobnom biznise presadzovať už ako šestnásťročná, keď vydala svoj prvý album. Mladá blondínka z Pensylvánie si zamilovala ešte v puberte gitaru, spev a country a tvrdo pracovala na svojom sne živiť sa hudbou. Hru na gitaru trénovala v dvanástich až do krvi, ba dokonca o rok neskôr presvedčila rodičov, aby sa presťahovali do mekky country hudby – amerického Nashvillu. Pomohlo to – veď v roku 2009 si Taylor vybojovala titul najpredávanejšej speváčky v Spojených štátoch.
Napriek hviezdnej kariére mladej speváčke nenarástol povestný celebritný hrebienok a naďalej stojí nohami pevne na zemi. Z 52. ročníka udeľovania Grammy v Los Angeles si odniesla štyri zlaté gramofóniky, vrátane najprestížnejšej ceny za album roka s názvom Fearless. Jej pesnička z albumu Today Was a Fairytale sa nachádza na soundtracku k romantickej komédii Valentín (2010), kde si zahrala malú úlohu.
Aj keď jej príroda nenadelila kypré ženské tvary, o to viac jej pridelila talentu, a tak uvidíme, ako si táto mladá dáma zvykne na nové filmové úlohy, ktoré sa jej po ovládnutí hudobnej scény hrnú.

luksharas

Herecká filmografie

Filmy

2019 Cats
2014 Dárce
2012 Lorax
2010 Na sv. Valentýna
2009 Hannah Montana

TV seriály

2015 Kriminálka Las Vegas (TV seriál) - a.z.
Koncovka (S15E18) - a.z.
2013 Nová holka (TV seriál)
Svatba jako řemen (S02E25)
2009 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Dál, dál, dál (S09E16)

Dokumentární

2020 Miss Americana
Taylor Swift: City of Lover Concert (koncert)
2019 Bluebird
Prime Day Concert 2019 (koncert)
Taylor Swift: Lover's Lounge Live (koncert)
2018 Taylor Swift: Reputation Stadium Tour (koncert)
2015 Taylor Swift: The 1989 World Tour Live (koncert)
2011 Taylor Swift: Speak Now World Tour Live (koncert)
2010 Hope For Haiti Now (koncert)
Taylor Swift: Journey to Fearless (TV seriál)

Hudební videoklipy

2020 Taylor Swift - The Man (hudební videoklip)
2019 Taylor Swift - Christmas Tree Farm (hudební videoklip)
Taylor Swift - Lover (hudební videoklip)
Taylor Swift - You Need To Calm Down (hudební videoklip)
Taylor Swift feat. Brendon Urie - ME! (hudební videoklip)
2018 Sugarland ft. Taylor Swift - Babe (hudební videoklip)
Taylor Swift - Delicate (hudební videoklip)
Taylor Swift - Delicate (Vertical Version) (hudební videoklip)
Taylor Swift feat. Ed Sheeran, Future - End Game (hudební videoklip)
2017 Taylor Swift - Look What You Made Me Do (hudební videoklip)
Taylor Swift - …Ready For It? (hudební videoklip)
ZAYN & Taylor Swift - I Don’t Wanna Live Forever (hudební videoklip)
2016 Kanye West - Famous (hudební videoklip)
Taylor Swift - New Romantics (hudební videoklip)
2015 Taylor Swift - Bad Blood (hudební videoklip)
Taylor Swift - Out Of The Woods (hudební videoklip)
Taylor Swift - Style (hudební videoklip)
Taylor Swift - Wildest Dreams (hudební videoklip)
2014 Taylor Swift - Blank Space (hudební videoklip)
Taylor Swift: Shake It Off (hudební videoklip)
2013 Taylor Swift - Everything Has Changed ft. Ed Sheeran (hudební videoklip)
Taylor Swift - I'd Lie (hudební videoklip)
Taylor Swift - Red (hudební videoklip)
Taylor Swift ft. Gary Lightbody - The Last Time (hudební videoklip)
Taylor Swift: 22 (hudební videoklip)
Tim McGraw feat. Taylor Swift & Keith Urban - Highway Don't Care (hudební videoklip)
2012 B.o.B ft. Taylor Swift - Both of Us (hudební videoklip)
Taylor Swift - Begin Again (hudební videoklip)
Taylor Swift - Enchanted (hudební videoklip)
Taylor Swift - Santa Baby (hudební videoklip)
Taylor Swift - We Are Never Ever Getting Back Together (hudební videoklip)
Taylor Swift feat. The Civil Wars - Safe & Sound (hudební videoklip)
Taylor Swift: I Knew You Were Trouble (hudební videoklip)
2011 Taylor Swift - Back To December (hudební videoklip)
Taylor Swift - Ours (hudební videoklip)
Taylor Swift - Sparks Fly (hudební videoklip)
Taylor Swift - The Story Of Us (hudební videoklip)
Taylor Swift: Mean (hudební videoklip)
2010 Taylor Swift - Crazier (hudební videoklip)
Taylor Swift - Fearless (hudební videoklip)
Taylor Swift - Mine (hudební videoklip)
2009 Taylor Swift - Fifteen (hudební videoklip)
Taylor Swift - The Best Day (hudební videoklip)
Taylor Swift - White Horse (hudební videoklip)
Taylor Swift - You Belong With Me (hudební videoklip)
2008 Kellie Pickler feat. Taylor Swift - Best Days Of Your Life (hudební videoklip)
Taylor Swift - Beautiful Eyes (hudební videoklip)
Taylor Swift - Change (hudební videoklip)
Taylor Swift - I'm Only Me When I'm With You (hudební videoklip)
Taylor Swift - Love Story (hudební videoklip)
Taylor Swift - Picture To Burn (hudební videoklip)
2007 Taylor Swift - Our Song (hudební videoklip)
Taylor Swift - Teardrops On My Guitar (hudební videoklip)
2006 Taylor Swift - Tim McGraw (hudební videoklip)

Skladatelská filmografie

Dokumentární

2018 Taylor Swift: Reputation Stadium Tour (koncert)
2011 Taylor Swift: Speak Now World Tour Live (koncert)

Hudební videoklipy

2020 Taylor Swift - The Man (hudební videoklip)
2019 Taylor Swift - Lover (hudební videoklip)
Taylor Swift - You Need To Calm Down (hudební videoklip)
Taylor Swift feat. Brendon Urie - ME! (hudební videoklip)
2018 Sugarland ft. Taylor Swift - Babe (hudební videoklip)
Taylor Swift - Delicate (hudební videoklip)
Taylor Swift - Delicate (Vertical Version) (hudební videoklip)
Taylor Swift feat. Ed Sheeran, Future - End Game (hudební videoklip)
2017 Taylor Swift - Look What You Made Me Do (hudební videoklip)
Taylor Swift - …Ready For It? (hudební videoklip)
ZAYN & Taylor Swift - I Don’t Wanna Live Forever (hudební videoklip)
2016 Calvin Harris feat. Rihanna - This Is What You Came For (hudební videoklip)
Taylor Swift - New Romantics (hudební videoklip)
2015 Taylor Swift - Bad Blood (hudební videoklip)
Taylor Swift - Out Of The Woods (hudební videoklip)
Taylor Swift - Style (hudební videoklip)
Taylor Swift - Wildest Dreams (hudební videoklip)
2014 Taylor Swift - Blank Space (hudební videoklip)
Taylor Swift: Shake It Off (hudební videoklip)
2013 Taylor Swift - Everything Has Changed ft. Ed Sheeran (hudební videoklip)
Taylor Swift - Red (hudební videoklip)
Taylor Swift ft. Gary Lightbody - The Last Time (hudební videoklip)
Taylor Swift: 22 (hudební videoklip)
Tim McGraw feat. Taylor Swift & Keith Urban - Highway Don't Care (hudební videoklip)
2012 Taylor Swift - Begin Again (hudební videoklip)
Taylor Swift - Enchanted (hudební videoklip)
Taylor Swift feat. The Civil Wars - Safe & Sound (hudební videoklip)
Taylor Swift: I Knew You Were Trouble (hudební videoklip)
2011 Taylor Swift - Back To December (hudební videoklip)
Taylor Swift - Ours (hudební videoklip)
Taylor Swift - Sparks Fly (hudební videoklip)
Taylor Swift: Mean (hudební videoklip)
2010 Taylor Swift - Crazier (hudební videoklip)
Taylor Swift - Fearless (hudební videoklip)
Taylor Swift - Mine (hudební videoklip)
2009 Taylor Swift - Fifteen (hudební videoklip)
Taylor Swift - The Best Day (hudební videoklip)
Taylor Swift - White Horse (hudební videoklip)
Taylor Swift - You Belong With Me (hudební videoklip)
2008 Taylor Swift - Change (hudební videoklip)
Taylor Swift - Love Story (hudební videoklip)
Taylor Swift - Picture To Burn (hudební videoklip)
2007 Taylor Swift - Our Song (hudební videoklip)
Taylor Swift - Teardrops On My Guitar (hudební videoklip)
2006 Taylor Swift - Tim McGraw (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Dokumentární

2011 Taylor Swift: Speak Now World Tour Live (koncert)

Hudební videoklipy

2018 Sugarland ft. Taylor Swift - Babe (hudební videoklip)
2015 Taylor Swift - Bad Blood (hudební videoklip)

Host

TV pořady

2020 77th Golden Globe Awards (TV pořad)
Celý svět doma, celý svět spolu (TV pořad)
2019 American Music Awards 2019 (TV pořad)
The 76th Annual Golden Globe Awards (TV pořad)
Udílení hudebních cen MTV 2019 (TV pořad)
2018 2018 American Music Awards (TV pořad)
2018 Billboard Music Awards (TV pořad)
2016 Grammy Awards 2016 (TV pořad)
2015 2015 Billboard Music Awards (TV pořad)
2015 MTV Video Music Awards (TV pořad)
2015 MTV Video Music Awards - Pre-Show (TV pořad)
GRAMMY Awards 2015 (TV pořad)
Nickelodeon Kids' Choice Awards 2015 (TV pořad)
Saturday Night Live 40th Anniversary Special (TV pořad)
The BRIT Awards 2015 (TV pořad)
Trendy 5 (TV pořad)
2014 2014 American Music Awards (TV pořad)
2014 Billboard Music Awards (TV pořad)
2014 MTV Movie Awards (TV pořad)
2014 MTV Video Music Awards (TV pořad)
2014 MTV Video Music Awards: Red Carpet (TV pořad)
Devět dní a nocí Eda Sheerana (TV pořad)
Grammy Awards 2014 (TV pořad)
Late Night with Seth Meyers (TV pořad)
Teen Choice Awards 2014 (TV pořad)
The Victoria's Secret Fashion Show (TV pořad)
WWE Tribute to the Troops (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2014 (TV pořad)
2013 2013 American Music Awards (TV pořad)
39th Annual People's Choice Awards, The (TV pořad)
Grammy Awards 2013 (TV pořad)
MTV Video Music Awards 2013 (TV pořad)
The Victoria's Secret Fashion Show (TV pořad)
2012 2012 MTV Video Music Awards (TV pořad)
Annual Crafts & Arts Contest, The (TV pořad)
Billboard Music Awards 2012 (TV pořad)
Katie (TV pořad)
MTV Europe Music Awards 2012 (TV pořad)
Nickelodeon Kids' Choice Awards 2012 (TV pořad)
Stand Up to Cancer (TV pořad)
Teen Choice Awards 2012 (TV pořad)
2011 2011 Billboard Music Awards, The (TV pořad)
Teen Choice 2011 (TV pořad)
The Voice (TV pořad)
2010 2010 American Music Awards (TV pořad)
Grammy Awards 2010 (TV pořad)
Taylor Swift: Speak Now (TV pořad)
The Teen Choice Awards 2010 (TV pořad)
2009 C à vous (TV pořad)
Noční Show Jimmyho Fallona (TV pořad)
Teen Choice Awards 2009, The (TV pořad)
The BRIT Awards 2009 (TV pořad)
The Jay Leno Show (TV pořad)
2007 Británie má talent (TV pořad)
2006 Amerika má talent (TV pořad)
2005 Dancing with the Stars (TV pořad)
2004 The X Factor (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
The Best Hit USA (TV pořad)
2002 American Idol (TV pořad)
Last Call with Carson Daly (TV pořad)
Písně bez hranic (TV pořad)
1999 Total Request Live (TV pořad)
1997 The View (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1994 Extra (TV pořad)
1993 Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1992 Later... With Jools Holland (TV pořad)
Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1989 Fórky a vtípky (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1980 Children in Need (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)
1952 Today (TV pořad)

Režijní filmografie

Hudební videoklipy

2020 Taylor Swift - The Man (hudební videoklip)
2019 Taylor Swift - Christmas Tree Farm (hudební videoklip)
Taylor Swift - Lover (hudební videoklip)
Taylor Swift - You Need To Calm Down (hudební videoklip)
Taylor Swift feat. Brendon Urie - ME! (hudební videoklip)

Producentská filmografie

Hudební videoklipy

2019 Taylor Swift - Christmas Tree Farm (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(103)