foto

Paul Schneider

  • nar. 16.3.1976 (43 let)
    Asheville, North Carolina, USA

Biografie

Americký herec, scénárista a režisér Paul Andrew Schneider se narodil 16. března 1976 v Asheville, Severní Karolíně. Tam také prožil celé své dětství. Vystudoval North Carolina School of the Arts. Pochází z rodiny, kde byla rodičovská láska nahrazována penězi a volný čas prací. Pro něj osobně to bylo velmi těžké období, kdy jako drobný, citlivý kluk toužil po opravdové lásce svých rodičů a ne životě ve stresu. Od té doby si v oblasti financí drží rezervovaný odstup.

K prvnímu kroku stát se hercem Paula inspirovala režisérka Jane Campion filmem Piano. Jeho filmovým debutem bylo nezávislé drama GEORGE WASHINGTON (2000). Podruhé se s režisérem Davidem Gordonem Greenem potkal při natáčení romantického dramatu ALL THE REAL GIRLS (2003), kde mu svěřil hlavní roli Paula vedle Zooey Deschanel. Pro trénink na roli Jesse Baylora v romantické dramedii ELIZABETHTOWN (2005) podstoupil několikadenní turné s rockovou kapelou My Morning Jacket po Spojených státech a poznal řadu zajímavých koncertních míst. Následovaly vedlejší role ve filmech ZÁKLAD RODINY (2005) a LIVE FREE OR DIE (2006). V roce 2007 ztvárnil vedlejší postavy v zajímavých projektech, postavu Guse Lindstroma v originálním snímku LARS A JEHO VÁŽNÁ ZNÁMOST a postavu Dicka Liddila v historickém dramatu ZABITÍ JESSEHO JAMESE ZBABĚLCEM ROBERTEM FORDEM, po boku řady hereckých hvězd. S obdivovanou režisérkou Jane Campion se setkal v koprodukčním životopisném snímku JASNÁ HVĚZDA (2009), za roli Mr. Browna získal cenu kritiků 2010 Nejlepší herec ve vedlejší roli. Režisér Sam Mendes jej obsadil do role Courteneye Farlandera v road movie VŠUDE DOBŘE, PROČ BÝT DOMA (2009). V roli Charlieho se objevil v dramatu VODA PRO SLONY (2011). Evropští filmaři mu poskytli příležitost v muzikálu MILOVANÍ (2011), asijští v historickém dramatu JINLING SHISAN CHAI (2011).

Momentálně se chystá natáčení dramatu PLASTIC JESUS (2012) v režii Ericy Dunton. V roce 2013 jej čeká hlavní role neúspěšného oplodnitele, který zrekrutuje své kamarády, aby odcizili ze spermabanky zásoby jeho spermií z minulosti, v dobrodružné komedii THE BABYMAKERS.

Paul je rovněž seriálový herec, v roce 2003 vstoupil jako Thomas Warner do několika epizod seriálu TŘETÍ HLÍDKA (1999), mihl se v seriálu DRUNK HISTORY (2009) a jako Mark Brendanawicz hrál ve dvou epizodách PARKS AND RECREATION (2009), ale jeho charakter byl před vstupem do třetí série zrušen. V roce 2008 si vyzkoušel natáčení z pozice režiséra s nezávislou komedií RAKEŤÁCI.

Charismatický, 1.82 m vysoký herec často představuje vychytralé, ale sympatické charaktery osob. Dalším typem jeho postav bývají chorobní sukničkáři. Ve skutečnosti se pevně drží svých zásad a ctí morální hodnoty v rozporu s dnešním konzumem. V roce 2007 byl tento nadějný herec magazínem Variety jmenován jedním z deseti herců, kteří stojí za pozornost. Aktuálně žije v Los Angeles a věnuje se pravidelně charitativní činnosti.

♥Milka "Roman.Ticka" K♥

Herecká filmografie

Filmy

2016 Café society
Pravidla neplatí
2015 Dcera
2014 Black Eyed Dog
Začít nanovo
2013 Jak je, Cartere?
2012 Jak vyloupit spermabanku
2011 Květy války
Milovaní
Voda pro slony
2009 Jasná hvězda
Všude dobře, proč být doma
2007 Lars a jeho vážná známost
Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem
2006 Live Free or Die
2005 Elizabethtown
Základ rodiny
2004 50 Ways to Leave Your Lover
2003 Crude
Všechny prima holky
2001 Security, Colorado
2000 George Washington
1998 Physical Pinball
1997 Pleasant Grove

TV seriály

2018 American Crime Story (TV seriál)
Vzestup (S02E07)
2017 Chance (TV seriál)
The Coping Mechanism (S02E04)
2016 Channel Zero (TV seriál)
Welcome Home (S01E06)
Guest of Honor (S01E05)
A Strange Vessel (S01E04)
další epizody (6)
The Tunnel (TV seriál)
Episode 8 (S02E08)
Episode 7 (S02E07)
Episode 6 (S02E06)
další epizody (4)
2014 The Divide - Zlom (TV seriál)
2012 Newsroom (TV seriál)
2010 Parks and Recreation (TV seriál)
Freddy Spaghetti (S02E24)
The Master Plan (S02E23)
Telethon (S02E22)
další epizody (12)
2009 Parks and Recreation (TV seriál)
Christmas Scandal (S02E12)
Tom's Divorce (S02E11)
Hunting Trip (S02E10)
další epizody (17)
2007 Drunk History (TV seriál)
2003 Třetí hlídka (TV seriál)
Payback (S05E07)
Surrender (S05E06)
Goodbye to All That (S05E05)

Režijní filmografie

Filmy

2008 Rakeťáci

Scenáristická filmografie

TV seriály

2009 Parks and Recreation (TV seriál)
Practice Date (S02E04)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace