foto

Adam Buxton

  • nar. 7.6.1969 (50 let)
    Hammersmith, Londýn, Anglie, Velká Británie

Biografie

Adam Buxton ( 7.června 1969, Londýn, UK ) je britský komediální herec / DJ, který na sebe poprvé více upozornil v TV sérii THE ADAM AND JOE SHOW z roku 1996, kterou napsal a uváděl společně se svým dlouholetým kamarádem Joe Cornishem. Je ženatý a spolu se svojí manželkou Sarah mají dva syny a dceru Hope.

Adam se angažuje spíše v rádiovém prostředí. Můžete ho tak znát například z podcastů rádia XFM London, kde nejdříve spolu s Joe Cornishem zaskakovali místo dua Gervais, Merchant. Po jejich odchodu dostal Adam a Joe svou vlastní dvouhodinovou show až do roku 2006. Po roční pauze nastoupil Adam opět spolu s Joem na Big British Castle (BBC6 Music, 2007 - současnost). Pro BBC již dříve připravovali živé vstupy z festivalu v Glastonbury (2000,2002,2009). Za zmínku stojí i jeho spolupráce s Radiohead.

Na televizní obrazovce můžete Adama Buxtona vidět například v jednom z dílu THE IT CROWD (hraje Billa Crouse), nebo například v malých rolích z filmů JEDNOTKA PŘÍLIŠ RYCHLÉHO NASAZENÍ (2007) nebo HVĚZDNÝ PRACH (2007). Přesto je stále nejvíce známá (a na ostrovech kultovní) THE ADAM AND JOE SHOW, ve které malý Adam a vysoký Joe uvádějí svá "domácí videa" přímo ze své ložnice. Nejvíce pozornosti si zřejmě získala jejich předělávka slavných filmů pomocí loutek a hraček.

Steve "Splasher" Splasher

Herecká filmografie

Filmy

2021 Sing 2
2019 Chlapec, který se stane králem
2018 Na správném místě špatný ďas
2012 The Big Fat Quiz of the 80s (TV film)
2010 Alone in the Shed
2009 1000 hlasů
2007 Buzzcocks... Imagine a Mildly Amusing Panel Show (TV film) - a.z.
Hvězdný prach
Jednotka příliš rychlého nasazení
Ladies and Gentlemen (TV film)
Malý Rambo
The Scum Also Rises (TV film)
2004 2004: The Stupid Version (TV film)
2000 Život v hrsti

TV seriály

2016 Apple & Onion (TV seriál)
The Big Fat Quiz of Everything (TV seriál)
2015 Drunk History (TV seriál)
Messyho skvělá dobrodružství (TV seriál)
2012 Bug (TV seriál)
2011 Country Man (TV seriál)
2010 Persuasionists, The (TV seriál)
2008 No Heroics (TV seriál)
2007 Rush Hour (TV seriál)
2006 Ajťáci (TV seriál)
Strašení Billa Crouse (S01E05)
2003 Swiss Toni (TV seriál)
2002 Look Around You (TV seriál)
2000 Randall a Hopkirk (TV seriál)
1998 Comedy Lab (TV seriál)
1995 Takeover TV (TV seriál)

Dokumentární

2004 Truth About Britain's Favourite Toys, The (TV film)
2002 50 Greatest Magic Tricks (TV film) - prův.
2000 Adam and Joe's Wonky World of Animation (TV film)

Režijní filmografie

Filmy

2010 Alone in the Shed

TV seriály

2011 Country Man (TV seriál)
2001 Adam and Joe's American Animation Adventure (TV seriál)

TV pořady

1996 The Adam and Joe Show (TV pořad)

Scenáristická filmografie

TV seriály

2003 Adam and Joe Go Tokyo (TV seriál)

Dokumentární

2000 Adam and Joe's Wonky World of Animation (TV film)

Host