foto

Krista Kosonen

  • nar. 28.5.1983 (33 let)
    Espoo, Finsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Krista Kosonen je finská herečka, narozená 28. května 1983 v Espoo. Nejvíce ji zatím proslavily role Ronji v akčním dobrodružném filmu VĚČNÝ BOJOVNÍK (JADESOTURI, Finsko - Čína 2006) a Sari Karaslahti v ROK VLKA (SUDEN VUOSI z roku 2007, Finsko). V roce 2011 si pak zahrála v thrilleru SYVÄLLE SALATTU. Známá je také z finských televizních seriálů, jako SUOJELIJAT (2007) jako Merituuli, UUTISHUONE (2009) jako Raija a z PUTOUS (2010).

Jiří "Beastmaster4" Novák

Herecká filmografie

Filmy

2016 Pahan kukat
Rölli ja kaikkien aikojen salaisuus
Tappajan näköinen mies
2015 Porodní bába
2014 Big Significant Things
2013 Co děláme pro lásku
Rölli ja kultainen avain
2012 Cesta na sever
Očista
Putous-hahmoset, missä he ovat nyt? (TV film)
Totálně našrot
2011 Ovia ja lukkoja
Risto
Syvälle salattu
2010 Princezna
2008 Sivutyö (studentský film)
Suurin ja kaunein
2007 Rok vlka
2006 Věčný bojovník

TV seriály

2014 Klikkaa mua (TV seriál)
Minna (S02E03)
Sebastian (S02E02)
Sanneli (S02E01)
Toisen kanssa (TV seriál)
Epizoda 6 (E06)
Epizoda 5 (E05)
Epizoda 4 (E04)
další epizody (6)
2011 Helppo elämä (TV seriál)
Uusperhe (S03E01)
Klikkaa mua (TV seriál)
Sakke (S01E02)
Antti (S01E01)
Moska (TV seriál)
Iskä laulaa taas nokipoikaa (E08)
Mun sananvapaus on isompi kuin sun sananvapaus (E07)
Kutemajärven skuuppikäsi on halvaantunut (E06)
další epizody (8)
Risto (TV seriál)
Touhu (TV seriál)
Virta (TV seriál)
Oma huone 3/3 (E05)
2010 Alamaailma (TV seriál)
Epizoda 6 (S01E06)
Epizoda 5 (S01E05)
Epizoda 4 (S01E04)
další epizody (6)
2009 Uutishuone (TV seriál)
2008 Suojelijat (TV seriál)
2006 Uudisraivaaja (TV seriál)
2002 Hurja joukko (TV seriál)

Dokumentární

2010 Seksin ABC - Tohtori Zukovskin salaiset kansiot (TV seriál)

TV pořady

2017 Jussi Gaala 2017 (TV pořad)
2016 Pitääkö olla huolissaan? (TV pořad)
Saturday Night Live Suomi (TV pořad)
2015 Kingi (TV pořad)
2014 Posse (TV pořad)
2013 Jussi Gaala 2013 (TV pořad)
Suorana: Kortesmäki (TV pořad)
Totuuden torvet (TV pořad)
2012 Enbuske & Linnanahde Crew (TV pořad)
Hyvät ja huonot uutiset (TV pořad)
2011 Korkojen kera (TV pořad)
Kultainen Venla (TV pořad)
2010 Itsenäisyyspäivän vastaanotto (TV pořad)
Putous (TV pořad)
2009 Puoli seitsemän (TV pořad)
2008 Popkult (TV pořad)
Strada (TV pořad)
2004 Arto Nyberg (TV pořad)
2002 Runoraati (TV pořad)

Scenáristická filmografie

TV pořady

2015 Kingi (TV pořad)
2010 Putous (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace