foto

Corey Taylor

  • nar. 8.12.1973 (44 let)
    Des Moines, Iowa, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Corey Taylor se narodil v Des Moines v americkém státu Iowa dne 8. prosince roku 1973. Jeho nepříliš bohatou matku, opustil Coreyho otec ještě před jeho narozením a tak se s ním Corey už nestýkal. Když byl teenager, stal se bezdomovcem - žil na ulici a spal pod mostem, také se několikrát pokusil o sebevraždu. V mládí se snažil hrát v mnoha kapelách, ale prorazit se mu povedlo až v roce 1992.

Tehdy začal působit v kapele Stone Sour. V roce 1994, Stone Sour nahráli své první demo. Opravdová sláva se ale dostavila až v roce 1997. Shawn Crahan, Joey Jordison a Mick Thomson se s Taylorem seznámili v sex shopu, kde jednu dobu pracoval a nabídli mu aby se připojil k jejich kapele Slipknot jako zpěvák. První oficiální album neslo název stejný jako kapela - Slipknot, vydáno bylo v roce 1999. V současné době patří tato devítičlená parta k největším metalovým ikonám 21. století.

Vojtino

Herecká filmografie

Filmy

2016 Hot Tub Party Massacre
2014 Fear Clinic
2002 Rollerball

TV seriály

2015 Pán času (TV seriál)
Před potopou (S09E04)
2008 Nostalgia Critic (TV seriál)

Dokumentární

2017 Slipknot: Day of the Gusano
Slipknot Fan Film
2014 As the Palaces Burn
2010 Slipknot: (sic)nesses (koncert)
2006 Family Values Tour 2006 (koncert)
Voliminal: Inside the Nine
2005 Metal & metalisté
2002 Slipknot - Disasterpieces (koncert)
2001 We Sold Our Souls for Rock 'n Roll
1999 Slipknot (koncert)

TV pořady

2011 NY Ink (TV pořad)
2008 BryanStars Interviews (TV pořad)
That Metal Show (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)

Hudební videoklipy

2015 Slipknot - Killpop (hudební videoklip)
2014 Slipknot - The Devil In I (hudební videoklip)
2009 Slipknot - Snuff (hudební videoklip)
2008 Slipknot - Dead Memories (hudební videoklip)
Slipknot - Psychosocial (hudební videoklip)
2007 Apocalyptica - I'm Not Jesus ft. Corey Taylor (hudební videoklip)
2005 Slipknot - Before I Forget (hudební videoklip)
2004 Slipknot - Duality (hudební videoklip)
Slipknot - Vermillion (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace