foto

Mick Thomson

  • nar. 3.11.1973 (46 let)
    Iowa, USA

Biografie

Mick Thomson je americký gitarista, narodený 3. novembra 1973 v Des Moines v Iowe. Je známy predovšetkým hraním s metalovou skupinou Slipknot pod pseudonymom "Mr. Seven" alebo iba ako #7.  

V mladosti hrával so skupinou Body Pit, do Slipknot sa dostal v roku 1996, čiže stál pri všetkých štúdiových albumoch. Svoj pseudonym "Seven" si nechal vytetovať na ľavé predlaktie, rovnako ako ho má napísané na krku svojich gitár. V roku 2006 vyrazil na vlastné gitarové turné, na ktorom rozdával rady začínajúcim gitaristom. O rok neskôr si zahral na albume deathmetalovej skupiny Malevolent Creation, Doomsday X. 

Hovorí o sebe, že na vystúpeniach nikdy neukazuje prostredník, iba malíček a ukazovák, rovnako ako o sebe tvrdí: „Nie som násilník od prírody, neserte ma a nebudete mať problém.“

Od roku 2012 je ženatý so svojou dlhoročnou priateľkou Stacey.

D. "GTS_PUNK" I.

Herecká filmografie

Filmy

2002 Rollerball

Dokumentární

2017 Slipknot Fan Film
Slipknot: Day of the Gusano
2010 Slipknot: (sic)nesses (koncert)
2006 Voliminal: Inside the Nine
2002 Slipknot - Disasterpieces (koncert)
2001 We Sold Our Souls for Rock 'n Roll
1999 Slipknot (koncert)

Hudební videoklipy

2020 Slipknot - Pollution (hudební videoklip)
2015 Slipknot - Killpop (hudební videoklip)
2014 Slipknot - The Devil In I (hudební videoklip)
2008 Slipknot - Dead Memories (hudební videoklip)
Slipknot - Psychosocial (hudební videoklip)

Host

TV pořady

1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky