foto

Dave Franco

  • nar. 12.6.1985 (33 let)
    Palo Alto, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

David John Franco se narodil v Palo Alto v Kalifornii, Betsy a Dougovi Franco, kteří se seznámili na Standfordské univerzitě. Vyrůstal v Kalifornii společně s bratry Tomem (sochař) a Jamesem, který je slavný herec. Než se začal věnovat herectví, psal básně, které byly publikovány v časopise Teen people a také napsal dva scénáře, při studiu psychologie na univerzitě.

Jeho herecká kariéra začala v roce 2006 v seriálu SEDMÉ NEBE. Poté následovaly další nabídky na televizní seriály a ne příliš úspěšné filmy. V roce 2008 si zahrál menší roli ve filmu MILK, kde hrál jeho bratr James Franco. Letos ho můžeme vidět ve filmu FRIGHT NIGHT s Colinem Farrellem a Antonem Yelchinem. V roce 2012 ho uvidíme v roli Erica ve filmové adaptaci seriálu 21 JUMP STREET.

Herecká filmografie

Filmy

2019 Six Underground
2018 6 Balloons
If Beale Street Could Talk
Zeroville
2017 LEGO® Ninjago® film
The Disaster Artist: Úžasný propadák
The Little Hours
2016 Nerve: Hra o život
Podfukáři 2
Sousedi 2
2015 Nepovedenej kšeft
2014 22 Jump Street
LEGO® příběh
Sousedi
2013 Mrtví a neklidní
Podfukáři
2012 21 Jump street
2011 Bad Meat
Noc hrůzy
The Broken Tower
2010 Greenberg
Smrt a život Charlieho St. Clouda
2009 Acting with James Franco
Fuchsia Elephant, A
Zkratka ke smrti
2008 Milk
2007 Po sexu
Superbad
2006 Frat Bros.

TV seriály

2017 Easy (TV seriál)
Spent Grain (S02E04)
2016 Easy (TV seriál)
Hop Dreams (S01E08)
Brewery Brothers (S01E03)
Little Big Awesome (TV seriál)
BoJack Horseman (TV seriál)
Love And/Or Marriage (S03E05)
2015 Other Space (TV seriál)
2010 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Naše díky (S09E13)
Naše potíže s řízením (S09E12)
Naši drazí vůdci (S09E11)
další epizody (8)
2009 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Naše záhada (S09E05)
Naše poslední rozhovory (S09E04)
Naše vzory (S09E03)
další epizody (5)
2008 Do Not Disturb (TV seriál)
Smetánka (TV seriál)
2007 Greek (TV seriál)
1996 Sedmé nebe (TV seriál)

TV pořady

2017 The IMDb Show (TV pořad)
2015 2015 MTV Movie Awards (TV pořad)
2014 2014 MTV Movie Awards (TV pořad)
2013 Ok! TV (TV pořad)
2012 Módní styl hvězd (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace