foto

Rudolf Máhrla

  • nar. 17.7.1931 (86 let)
    Nová Paka, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Herec Rudolf Máhrla pochází z Nové Paky, v nedalekých Hořicích absolvoval studium na Obchodní akademii, kde maturoval v roce 1950. Ve studiu pokračoval na pražské DAMU, kde v roce 1954 absolvoval obor herectví. Poté odehrál několik sezón na různých oblastních scénách, diváci jej mohli vidět v Mladé Boleslavi, Trutnově nebo Hradci Králové, trvalé zázemí našel až počátkem šedesátých let v Olomouci, kde strávil čtyřicet let v Divadle Oldřicha Stibora (1962-2002).

Několik menších rolí odehrál Rudolf Máhrla ve slovenských filmech režiséra Štefana Uhra, účinkoval také v inscenacích z ostravského televizního studia, do širšího povědomí pronikl ale až díky nevelkým úlohám v českých filmech (KRÁL KOLONÁD, 1990; HANELE, 1999), další příležitosti mu přinesly i televizní seriály (NEJVĚTŠÍ Z PIEROTŮ, 1990; ČETNICKÉ HUMORESKY, 2000), v poslední době si jej diváci mohli všimnout v úloze starého veterináře Steinera v seriálu RODINNÁ POUTA (2004).

Pavel "argenson" Vlach

Herecká filmografie

Filmy

2010 Bloudím
2002 Brak
2000 Dřevěná Marika (TV film)
1999 Hanele
Král ozvěny (TV film)
Vincenz Priessnitz
1990 Král kolonád

TV seriály

2004 Rodinná pouta (TV seriál)
1997 Četnické humoresky (TV seriál)
Černá ruka (S01E12)
Grunt (S01E07)
1990 Největší z Pierotů (TV seriál)
1973 Haldy (TV seriál)
Epizoda 6 (E06)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace