foto

Vanda Konečná Károlyi

  • nar. 5.1.1972 (48 let)
    Prešov, Československo

Biografie

Vanda Konečná Narodila se 5. ledna 1972 v Prešově. Vystudovala hudebně dramatický obor na konzervatoři v Košicích, při studiu působila v divadle v Košicích. Moderovala dětské a zábavné pořady ve slovenské televizi, uváděla společenské akce, objevila se v televizních inscenacích a pohádkách.

Třináct let hrála v divadle v Košicích, ale uvědomila si, že nechce být herečkou jen jedné scény. Na Slovensku moc příležitostí nebylo, zatímco z Čech začaly chodit zajímavé nabídky. Česky mluví  perfektně, protože její otec pochází z Čech. Začínala dabingem, pak dostávala role v televizních seriálech. V seriálu Znamení koně si zahrála nešťastnou veterinářku, objevila se i v sérii Soukromé pasti a Nevinné lži.

Často vystupuje v muzikálech -  vidět jsme ji mohli v muzikálu Jeptišky, Pomáda, Monte Cristo, Dracula, Adéla ještě nevečeřela či Cikáni jdou do nebe, kde na sebe upozornila rolí cikánky Rady. Účinkuje v úspěšné divadelní hře Tančírna v Divadle Radka Brzobohatého. Věnuje se dabingu a namlouvání reklamních spotů. Byla vdaná za právníka Alexandra Karolyiho, se kterým má dceru Lauru.

Eva "anitae" U.

Herecká filmografie

Filmy

2015 Fotograf
Sedmero krkavců
2014 Andělé všedního dne
2013 Happy End (amatérský film)
2010 Bludičky (TV film)
2006 To horké léto v Marienbadu (TV film)
1995 Za vrchom vrch (TV film)

TV seriály

2019 Princip slasti (TV seriál)
Epizoda 1 (E01)
Specialisté (TV seriál)
Zlaté časy (S04E01)
Policie Modrava (TV seriál)
Návrat z Austrálie (S03E08)
2017 Přístav (TV seriál)
Míčkem mezi oči (S04E20)
Milenka s.r.o. (S04E18)
Hon na lišku (S04E17)
další epizody (11)
2015 Znamení koně (TV seriál)
Dozrál čas (S02E04)
Nový úsvit (S02E03)
Finta (S02E02)
další epizody (4)
2013 Nevinné lži (TV seriál)
Pod hladinou (S01E01)
Sanitka 2 (TV seriál)
Vyprávěj (TV seriál)
Něco končí, jiné začíná (S05E22)
Dobrý skutek (S05E21)
Cesta domů (S05E19)
další epizody (11)
2012 Policajti z centra (TV seriál)
O mrtvých jen dobře (E03)
Smrt modelky (E02)
2011 O mé rodině a jiných mrtvolách (TV seriál)
Znamení koně (TV seriál)
Chuchle (S01E13)
Důvěra (S01E12)
Merlin (S01E11)
další epizody (13)
Kriminálka Anděl (TV seriál)
Podraz (S02E16)
2010 3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
Dvojčata (S07E04)
2008 Ošklivka Katka (TV seriál)
Soukromé pasti (TV seriál)
Exmanželkou snadno a rychle (S01E12)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Už ti nikdy nebudu lhát (S03E70)
Nikdo mě nemá rád (S03E66)
Případ, na který nestačí (S03E65)
další epizody (4)
2007 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Před lidmi mě nelíbej (S03E10)
3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
Fotograf (S04E04)
2006 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Nechceš mi něco říct? (S01E40)
2005 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Nechci vás ztratit (S01E11)
Neřeš a žij (S01E08)
Nejsem tady šťastná (S01E06)
další epizody (6)
2004 Redakce (TV seriál)

Divadelní záznam

2002 Monte Cristo (divadelní záznam)

Scenáristická filmografie

Filmy

2013 Happy End (amatérský film)

Host

TV pořady

2011 Vínečko (TV pořad)
2001 Vabank (TV pořad)
1999 Kaviareň Slávia (TV pořad)
1998 Nikdo není dokonalý (TV pořad)
1987 Manéž Bolka Polívky (TV pořad)

Fanoušci tvůrce