foto

Josh Charles

  • nar. 15.9.1971 (46 let)
    Baltimore, Maryland, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Joshua Aaron Charles se narodil 15. 9. 1971 v Baltimoru Allanu Charlesovi, reklamnímu agentovi a Lauře, novinářce Baltimore Sun. Svoji kariéru začal v devíti letech v tzv. stand-up comedy. Jako teenager navštěvoval Stagedoor Manor Performing Arts Center v New Yorku a Baltimore School for the Arts.

Jeho filmovým debutem byl film HAIRSPRAY v roce 1988. Následující rok si zahrál ve filmu DEAD POETS SOCIETY, který získal Oscara za scénář. Objevil se i v dalších filmech např. THREESOME, PIE IN THE SKY či S.W.A.T. V roce 2009 jsme ho mohli vidět ve filmech BRIEF INTERVIEWS WITH HIDEOUS MEN a AFTER.LIFE, ale především v seriálu THE GOOD WIFE. V roce 2010 se můžeme těšit na SONNET FOR A TOWNCAR a WEAKNESS.

Josh hraje na kytaru a je velkým obdivovatelem Felliniho. Má rád baseball a americký fotbal, fandí Baltimore Orioles (baseball) a Baltimore Ravens (am. fotbal). Dříve randil s Jennifer Connelly.

Ayahuasca

Herecká filmografie

Filmy

2016 Americká reportérka
Norman: Mírný vzestup a tragický pád stratéga z New Yorku
The Drowning
2015 I Smile Back
Všechno, co mám
2014 Adult Beginners
Ptáci a lidé
2010 Sonnet for a Towncar
2009 Něco na těch mužích je
Po životě
2006 Prodám šéfa zn. spěchá
2005 Čtyři bratři
2004 Seeing Other People
2003 S.W.A.T. - Jednotka rychlého nasazení
S.W.A.T.: TV's Original Super Cops
2002 Naše Amerika (TV film)
2001 Zog's Place
2000 Fotroviny
1999 Muppeti z vesmíru
1997 Cyclops, Baby
Little City
Underworld, The (TV film)
1996 Crossworlds
Hrob
Norma Jean a Marilyn (TV film)
Srdce v oblacích
1995 Co dělat v Denveru, když člověk nežije
Můj nápadník je vrah
1994 Švédská trojka
1993 Cooperstown (TV film)
1992 Na rozhraní
1991 Neříkejte mamince, že pečovatelka zemřela
1990 Vražda ve státě Mississippi (TV film)
1989 Společnost mrtvých básníků
1988 Lak na vlasy

TV seriály

2017 Law & Order: True Crime (TV seriál)
Epizoda 4 (S01E04)
Epizoda 3 (S01E03)
Epizoda 2 (S01E02)
další epizody (4)
Wet Hot American Summer: 10 Years Later (TV seriál)
End Summer Night's Dream (E08)
Dance (E07)
Rain (E06)
další epizody (6)
Unbreakable Kimmy Schmidt (TV seriál)
Kimmy Pulls Off a Heist! (S03E10)
Kimmy Is a Feminist! (S03E06)
Kimmy Steps on a Crack! (S03E05)
další epizody (4)
2016 Unbreakable Kimmy Schmidt (TV seriál)
Kimmy Finds Her Mom! (S02E13)
2015 Wet Hot American Summer: First Day of Camp (TV seriál)
Day is Done (E08)
Staff Party (E07)
Electro/City (E06)
další epizody (6)
Masters of Sex (TV seriál)
Full Ten Count (S03E12)
Party of Four (S03E11)
Through a Glass, Darkly (S03E10)
další epizody (10)
2013 Amyino plodné lůno (TV seriál)
2010 Dobrá manželka (TV seriál)
Podraz (S01E19)
Pochybnosti (S01E18)
Srdce (S01E17)
další epizody (9)
2009 Dobrá manželka (TV seriál)
Plavec se topí (S01E10)
Trojka (S01E09)
Nepřipravená (S01E08)
další epizody (10)
2008 V odborné péči (TV seriál)
1998 Studio sport (TV seriál)

Dokumentární

2017 Stand for Rights (TV film)
2014 Robin Williams Remembered (TV film) - a.z.
2012 Curiosity: Volcano Time Bomb (TV film) - vyp.
Touha po vědění: Letecká katastrofa živě (TV film)
2010 Education of Alicia Florrick: Making Season One, The

TV pořady

2014 John Oliver: Co týden dal a vzal (TV pořad)
Late Night with Seth Meyers (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2014 (TV pořad)
2013 The Hollywood Reporter Roundtables (TV pořad)
2011 The Chew (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace