foto

Antónia Lišková

  • nar. 25.3.1977 (42 let)
    Bojnice, Československo

Biografie

Po strednej škole, na ktorej študovala chémiu, odišla do Talianska. Vystriedala rôzne zamestnania, pracovala ako čašníčka, au pair, ošetrovateľka a dva roky robila v Miláne modelku.
K herectvu sa dostala náhodou. V Ríme sa zoznámila s agentkou, ktorá ju pozvala na konkurz. Hrala vo viacerých talianskych televíznych filmoch a seriáloch. Za svoj film Riparo získaka rad ocenení: Zlatý glóbus 2008 ako Vychádzajúca herečka, titul Najlepšia herečka z festivalov Annecy Italian Cinema Festival, Lecce Festival of European Cinema. Bola nominovaná aj na najvýznamnejšiu taliansku filmovú cenu David di Donatello.
Žije v Ríme so svojím talianskym priateľom.
V roku 2005 sa jej narodila dcérka Liliana.

Aurelia "corona" Silex

Herecká filmografie

Filmy

2019 Basta un paio di baffi (TV film)
Šťastný nový rok
2018 Sconnessi
2017 Occhi Chiusi
Seguimi
2014 Cam Girl
Index Zero
Una donna per amica
2013 La Voce
2012 Marie z Nazaretu (TV film)
2010 La banda dei babbi natale
2009 Giulia nechodí večer ven
Le segretarie del sesto (TV film)
Occhio a quei due (TV film)
2007 Caccia segreta (TV film)
Úkryt
2006 Odtržené děti (TV film)
2005 Cuore nel pozzo, Il (TV film)
Gioco con la morte
2004 Il tunnel della libertà (TV film)
Promessa d'amore
2003 Notte di Pasquino, La (TV film)
2002 Piacere di piacere, Il
2000 C'era un cinese in coma

TV seriály

2018 Milenky (TV seriál)
Epizoda 12 (E12)
Epizoda 11 (E11)
Epizoda 10 (E10)
další epizody (12)
Nero a metà (TV seriál)
Una questione in sospeso - Seconda parte (E12)
Una questione in sospeso - Prima parte (E11)
Le verità nascoste (E10)
další epizody (12)
2015 Solo per amore (TV seriál)
2012 Mai per amore (TV seriál)
2010 Le cose che restano (TV seriál)
Zodiaco - Il libro perduto (TV seriál)
2009 Il bene e il male (TV seriál)
2008 Bláznivé lásky (TV seriál)
Zodiaco (TV seriál)
Komisař Montalbano (TV seriál)
Papírový měsíc (S07E04)
2005 L'uomo sbagliato (TV seriál)
Sospetti 3 (TV seriál)
2003 Sospetti 2 (TV seriál)
2002 Il commissario (TV seriál)
2001 Via Zanardi, 33 (TV seriál)
2000 Don Matteo (TV seriál)
1998 Incantesimo (TV seriál)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace