foto

Petr Konáš

  • nar. 2.4.1983 (37 let)
    Žirovnice, Československo

Biografie

Petr Konáš se narodil 12. 4. 1983 ve městě Žirovnice na jihu Čech. V současné době však žije střídavě v Praze a v Chebu. Má jednoho mladšího bratra Daniela. Vystudoval Střední průmyslovou školu zeměměřickou v Praze, avšak tomuto oboru se věnovat nechtěl. Více méně náhodou si podal přihlášku na Vyšší odbornou školu hereckou v Praze - Michli, na kterou ho přijali. Tu také nakonec úspěšně dostudoval.

Je členem umělecké skupiny UMSKUP (umskup.cz), kde se věnuje mimo jiné i hudební složce. Petr je totiž velikým milovníkem hudby (jak pasivním, tak aktivním), hraje na několik nástrojů (od saxofonu až po bongo) a je nedílnou součástí hudební skupiny “Nezahráli“.

Od roku 2007 působí v Západočeském divadle v Chebu. Jeho první rolí byl Romeo (Romeo a Julie). Nyní ho můžeme vidět např. v inscenacích “Příběhy obyčejného šílenství“ (Petr), “Saturnin“ (Milouš), “Pane, vy jste vdova!“ (Steiner), “Práskni do bot“(Randolf) a další.

Do povědomí televizních diváků se Petr dostal díky roli Roberta Šambery v seriálu ORDINACE V RŮŽOVÉ ZAHRADĚ 2, přestože se již předtím mihnul v seriálu České televize ZDIVOČELÁ ZEMĚ. Nyní ho však můžeme vidět dvakrát do týdne jako Šimona Kosíka v seriálu televize Prima CESTY DOMŮ.

Petr Konáš je převážně divadelní herec, kterého byste si rozhodně neměli nechat ujít na divadelních prknech, protože to stojí za to. Filmoví a seriáloví fanoušci však mohou doufat v to, že Petr v budoucnu dostane další nabídky a z našich obrazovek tak nezmizí.

. - - . . . . "alyne" - . . . -

Herecká filmografie

Filmy

2019 Léto s gentlemanem
2014 Raluca
2006 Černobílý den

TV seriály

2020 Modrý kód (TV seriál)
Láska prochází žlučníkem (S04E42)
2019 Krejzovi (TV seriál)
Seznamte se, prosím (S02E23)
Klíč ke štěstí (S01E59)
Rodinná fotka (S01E35)
Modrý kód (TV seriál)
Co se má stát, stane se (S03E50)
Ozvěny starých příběhů (S03E45)
Podoby lásky (S03E43)
další epizody (6)
2018 Krejzovi (TV seriál)
Alkoholik a cesta ke hvězdám (S01E30)
Dům na prodej (S01E29)
Mám prima bráchu (S01E25)
další epizody (10)
Modrý kód (TV seriál)
Volá Londýn (S02E79)
Nůž na krku (S02E78)
Amazonky (S02E77)
další epizody (26)
V.I.P. vraždy (TV seriál)
Pro věčnou slávu (S02E10)
2017 Modrý kód (TV seriál)
Dárek (S02E33)
Přepadení (S02E32)
Kolotoč (S02E31)
další epizody (10)
2015 Policie Modrava (TV seriál)
Kovbojův návrat (S01E06)
2010 Cesty domů (TV seriál)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Nic nového pod sluncem (S05E38)
Akce Kristián (S05E37)
Potřebuji čas (S05E36)
další epizody (5)
2008 Zdivočelá země (TV seriál)
Epizoda 11 (S03E11)
Epizoda 6 (S03E06)
Epizoda 4 (S03E04)

Divadelní záznam

2016 Vojcek (divadelní záznam)

Host

TV pořady

2011 Bubo bubo (TV pořad)
Splněná přání - Srdce pro děti (TV pořad)
2010 TOP STAR (TV pořad)
1994 Snídaně s Novou (TV pořad)

Fanoušci tvůrce