foto

Peter McCauley

  • nar. 8.3.1950 (70 let)
    Nový Zéland

Biografie

Herec a producent Peter McCauley se narodil 8. března v roce 1950. Na Novém Zelandu vystudoval Národní Dramatickou školu. Pracoval jako producent pro BBC, hrál v divadle, ve filmech a seriálech.

V letech 1973 - 1991 pracoval jako herec v divadlech Mercury v Auclandu, v Downstage a Circa ve Wellingtonu a v Court v Christchurchu.V letech 1979 - 1982 pracoval v divadlech ve Velké Británii a v Evropě.

Proslavil se především rolí profesora George Challengera v seriálu ZTRACENÝ SVĚT, vědce s žízní prokázat existenci dinosaurů. V této roli jsme ho mohli sledovat po tři série, než byl z finančních důvodů zrušen.

Mezi jeho koníčky patří zvířata a nejvíce miluje koně.

Little bear

Herecká filmografie

Filmy

2016 Světlo mezi oceány
2012 Existence
2011 Netherwood
Nezapomenutelný ráj (TV film)
Tangiwai (TV film)
2010 After the Waterfall
2006 Dokonalá rasa
2005 Herkules (TV film)
2003 Místní
2002 Odpadlík (TV film)
The Lost World: Underground
1999 The Lost World (TV film)
1998 The Chosen (TV film)
The Interview
1997 20.000 mil pod mořem (TV film)
1993 The Feds: Seduction (TV film)
1988 Hotel pod hvězdami
1986 Bláznivá mise 4
1985 Hot Target
Kingpin
Most, který nevede nikam
1984 Pallet on the Floor
1979 Middle Age Spread

TV seriály

2020 Dopis pro krále (TV seriál)
To je ale zlatíčko! (E02)
Bouřkové mraky připlouvají (E01)
One Lane Bridge (TV seriál)
2018 Vraždy v Brokenwoodu (TV seriál)
Závěť (S05E03)
2012 Spartakus (TV seriál)
Vyrovnání (S02E08)
Sacramentum (S02E07)
Zvolená cesta (S02E06)
další epizody (4)
2011 Nothing Trivial (TV seriál)
2010 Tajemství Pravdy (TV seriál)
Resurrection (S02E07)
2002 Ztracený svět (TV seriál)
Heart of the Storm (S03E22)
Trapped (S03E21)
Legacy (S03E20)
další epizody (14)
2001 Náš tajný život (TV seriál)
Ztracený svět (TV seriál)
Hollow Victory (S03E08)
Dead Man's Hill (S03E07)
Fire in the Sky (S03E06)
další epizody (22)
2000 Ztracený svět (TV seriál)
The Prisoner (S02E08)
London Calling (S02E07)
Skin Deep (S02E06)
další epizody (19)
1999 Ztracený svět (TV seriál)
Creatures of the Dark (S01E11)
The Beast Within (S01E10)
Paradise Found (S01E09)
další epizody (11)
1998 Ranaři (TV seriál)
Tales of the South Seas (TV seriál)
The Violent Earth (TV seriál)
1997 Roar (TV seriál)
State Coroner (TV seriál)
1996 Xena (TV seriál)
Větší dobro (S01E21)
1995 Fire (TV seriál)
Herkules (TV seriál)
Mysterious Island (TV seriál)
1994 Vesničtí poldové (TV seriál)
1993 Sněžná řeka: Sága rodu McGregorů (TV seriál)
1992 Phoenix (TV seriál)
Shortland Street (TV seriál)
1987 Steel Riders (TV seriál)
1985 Divadlo Raye Bradburyho (TV seriál)
1984 Heroes (TV seriál)
1979 Děti z Kouřové hory (TV seriál)