foto

Gareth Evans

  • nar. 1980
    Hirwaun, Wales, Velká Británie

Biografie

Gareth Huw Evans (1985, Hirwaun, Wales), velšský scenárista a režisér, nyní působí v Indonésii. Začínal v roce 2003 krátkým filmem Samurai Monogatari, do něhož obsadil japonské studenty, pobývající toho času na univerzitě v Cardiffu. Ve stejném roce absolvoval obor televizní a filmové scenáristiky na University of Glamorgan, o tři roky později debutoval celovečerním filmem Footsteps. Pro svůj film Merantau (Cesta bojovníka, 2009) objevil herce Ika Uwaise, mistra tradičního indonéského bojového umění silat, které Uwais zužitkoval i při následující spolupráci na snímku Zátah (2011). V současné době pracují na jeho pokračování, které by se pod titulem Berandal mělo stát součástí plánované trilogie.

47. MFF Karlovy Vary

Scenáristická filmografie

Filmy

2020 The Raid
2018 Apostle
2016 Pre Vis Action
2014 Zátah 2
2013 Safe Haven
V/H/S/2
2011 Zátah: Vykoupení
2009 Cesta bojovníka
2006 Footsteps

TV seriály

2020 Gangs of London (TV seriál)
Episode 1 (E01)

Režijní filmografie

Filmy

2018 Apostle
2016 Pre Vis Action
2014 Zátah 2
2013 Safe Haven
V/H/S/2
2011 Zátah: Vykoupení
2009 Cesta bojovníka
2006 Footsteps
2003 Samurai Monogatari

TV seriály

2020 Gangs of London (TV seriál)
Episode 5 (E05)
Episode 1 (E01)

Střihačská filmografie

Filmy

2018 Apostle
2011 Zátah: Vykoupení

Producentská filmografie

Filmy

2018 Apostle
2016 Pre Vis Action

Tvůrcovská filmografie

TV seriály

2020 Gangs of London (TV seriál)
Episode 9 (E09)
Episode 8 (E08)
Episode 7 (E07)
další epizody (9)

Host

TV pořady

1971 Film '72 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(82)