foto

Cheryl Ladd

  • nar. 12.7.1951 (66 let)
    Huron, South Dakota, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Cheryl Ladd, která je dnes známou televizní herečkou, začínala původně jako zpěvačka skupiny Music Shop Band, s níž procestovala celé Spojené státy. Narodila se v roce 1951 v Jižní Dakotě jako Cheryl Jean Stoppelmoore a už od mládí projevovala všeobecné umělecké nadání, začínala jako zpěvačka, tanečnice a později také jako herečka v TV reklamách.

Už během středoškolských studií se připojila k hudební skupině Music Shop Band, s níž nakonec skončila v Los Angeles. Zde nazpívala part bubenice Melody v animovaných TV seriálech o osudech dívčí rockové skupiny JOSIE AND THE PUSSYCATS. Začátkem sedmdesátých let se seznámila s hercem a producentem Davidem Alanem Laddem a začala se objevovat v mnoha TV filmech. Popularitu získala především díky postavě detektivky Kris Munroeové v úspěšném kriminálním seriálu CHARLIEHO ANDÍLCI, kde od druhé série nahradila Farrah Fawcett. Přestože se v celovečerních filmech objevuje pouze ojediněle, má na svém kontě řadu TV snímků, hrála např. titulní hrdinku životopisného dramatu GRACE KELLY o osudech slavné hollywoodské hvězdy. Později také účinkovala v TV kriminálním seriálu ONE WEST WAIKIKI, kde ztělesnila postavu soudní lékařky.

V letech 1973-80 byla provdána za TV producenta Davida Ladda, se kterým má dceru Jordan, jenž je také herečkou, společně si zahrály např. ve snímku SPOJENÍ SE SMRTÍ.

Marek "wayne99" Štětka

Herecká filmografie

Filmy

2017 Unforgettable
2016 Camera Store
2015 Garage Sale Mystery: The Wedding Dress (TV film)
2014 The Perfect Wave
2012 Santa Paws 2: The Santa Pups
2011 Love's Resounding Courage (TV film)
2008 Baggage
2007 Neuvěřitelný život rockera Coxe
2006 Model Family (TV film)
Tenkrát a dnes (TV film)
2004 Eve's Christmas (TV film)
2002 Trojúhelník (TV film)
1999 Flanderský pes
Michael Landon, the Father I Knew (TV film)
1998 Dokonalí andílkové (TV film)
Půlnoc nikdy nekončí
Spojení se smrtí (TV film)
1996 Přiznání milenky (TV film)
The Haunting of Lisa (TV film)
Vows of Deception (TV film)
1994 Dancing with Danger (TV film)
1993 Nesplněné sliby (TV film)
Smrt před svítáním (TV film)
1992 Derrick contre Superman (TV film)
Jedovatý břečťan
1991 Druhá strana lásky (TV film)
Osudy (TV film)
1990 Girl Who Came Between Them, The (TV film)
Jekyll & Hyde (TV film)
Lisa
Tragický let 1501 (TV film)
1989 Fulfillment of Mary Gray, The (TV film)
Milénium
1988 Bluegrass (TV film)
1987 Deadly Care (TV film)
1985 Death in California, A (TV film)
Láska v Orient expresu (TV film)
Muppet Video: The Kermit and Piggy Story
1984 Purpurová srdce
1983 Dokud nás smrt nerozdělí
Grace Kelly (TV film)
Hasty Heart, The (TV film)
Kentucky Woman (TV film)
1981 Spring in San Francisco (TV film)
1980 Guyana Tragedy: The Story of Jim Jones (TV film)
Cheryl Ladd Special: Souvenirs, The (TV film)
1979 The Muppets Go Hollywood (TV film)
When She Was Bad... (TV film)
1978 Sentry Collection Presents Ben Vereen: His Roots, The (TV film)
1974 The Treasure of Jamaica Reef
1973 Satan's School for Girls (TV film)
1971 Chróm a horká kůže

TV seriály

2017 Hráči (TV seriál)
Bull Rush (S03E02)
2016 American Crime Story (TV seriál)
Manna from Heaven (S01E09)
100% Not Guilty (S01E04)
The Run of His Life (S01E02)
další epizody (4)
2015 Ray Donovan (TV seriál)
Snídaně šampionů (S03E04)
2011 Chuck (TV seriál)
Chuck a holčička (S05E08)
2003 Hope & Faith (TV seriál)
Las Vegas: Kasino (TV seriál)
2002 Kriminálka Miami (TV seriál)
1998 Čarodějky (TV seriál)
Jesse (TV seriál)
Two Guys, a Girl and a Pizza Place (TV seriál)
1996 Na jedné lodi (TV seriál)
1994 Stíny nad Waikiki (TV seriál)
1986 Crossings (TV seriál)
1977 Fantastická cesta (TV seriál)
San Pedro Beach Bums, The (TV seriál)
1976 Charlieho andílci (TV seriál)
1975 Switch (TV seriál)
1974 Happy Days (TV seriál)
Police Woman (TV seriál)
1973 Harry O (TV seriál)
Kriminální oddělení (TV seriál)
1972 Alexander Zwo (TV seriál)
Search (TV seriál)
The Rookies (TV seriál)
V ulicích San Francisca (TV seriál)
1970 Josie and the Pussycats (TV seriál)
The Partridge Family (TV seriál)
1967 Ironside (TV seriál)

Dokumentární

2002 Charlie's Angels: TV Tales (TV film)
TVography: Charlie's Angels - Girls with Guns (TV film)
1999 Intimate Portrait: Cheryl Ladd (TV film)
1998 Intimate Portrait: Jaclyn Smith (TV film)
1987 Biography (TV seriál)
1978 General Electric's All-Star Anniversary (TV film)

TV pořady

2012 Home & Family (TV pořad)
2010 The 8th Annual TV Land Awards (TV pořad)
2008 The Bonnie Hunt Show (TV pořad)
2005 Noční Show Craiga Fergusona (TV pořad)
TV Land Confidential (TV pořad)
1999 The Late Late Show with Craig Kilborn (TV pořad)
1996 The Daily Show (TV pořad)
1989 The Pat Sajak Show (TV pořad)
1984 Sunday Night Live (TV pořad)
1982 Late Night with David Letterman (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1980 Omnibus (TV pořad)
1979 Carol Burnett & Company (TV pořad)
Cheryl Ladd Special, The (TV pořad)
The 31st Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1977 Battle of the Network Stars III (TV pořad)
1976 Donny and Marie (TV pořad)
1972 The Ken Berry 'Wow' Show (TV pořad)
The Midnight Special (TV pořad)
1962 The Tonight Show Starring Johnny Carson (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace