foto

Musetta Vander

  • nar. 26.5.1963 (55 let)
    Durban, Jihoafrická republika
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Vlastním jménem Musetta van der Merwe. Tato filmová a seriálová herečka vyrostla v JAR bez nejzákladnější moderní vymoženosti - bez televize! K filmu ji přivádí radio, dětské knížky a víkendové návštěvy kina. I přes to Mussetta, dcera učitelky baletu, neměla k zábavnímu průmyslu nikdy daleko. Poprvé vystoupila na jevišti již ve 4 letech a za celé dětství měla mnoho dalších baletních vystoupení. Krátce po ukončení školy se sama stala učitelkou baletu.

Po dokončení bakalářského studia v oboru Komunikace a Psychologie začala účinkovat na jihoafrické MTv. Jednoho dne si ji v televizi všiml americký režisér a herec Jeff Celentano, za kterého se po čase provdala. Ten ji otevřel dveře do Hollywoodu. Krátce po příjezdu se začala objevovat v hudebních klipech takových hvězd jako jsou například Rod Steward, Tina Turner nebo Elton John.

Díky kritikou přijaté roli v divadelní hře Soweto's Burning pojednávající o mezirasových poměrech v JAR se ji otevřely dveře na filmové plátno. Účinkovala v epizodních rolích v takových televizních seriálech jako jsou například TO JE VRAŽDA, NAPSALA (1984), BABYLON 5 (1994), STAR TREK: VOYAGER (1995) nebo HVĚZDNÁ BRÁNA (1997). Pod režijní taktovkou svého manžela Jeffa Celentana si zahrála ve filmech POD BLÁZNIVÝM MĚSÍCEM (1995) a GUNSHY (1998). Mimo to si zahrála po boku Kevina Klinea, Kennetha Branagha a Willa Smithe ve WILD WILD WEST (1999) nebo po boku George Clooneyho a Johna Turturra v BRATŘÍČKU, KDE JSI? (2000).

Ondřej "Saur.us" Javůrek

Herecká filmografie

Filmy

2017 Shine
Spreading Darkness
The Hatred
2016 $elfie Shootout
2015 The Better Half
2013 5 Hour Friends
2012 Under the Bed
2010 Johnny
2009 Breaking Point
Transylmania
2007 Raptor Island 2: Raptor Planet (TV film)
Say It in Russian
2006 MXŠ: Mimořádně extrémní špión
Strašidelný hrad
2005 Mosquito Man
What's Up, Scarlet?
Zelená je tráva
2004 Forbidden Warrior
2000 Bratříčku, kde jsi?
Cela
1999 Molly
Wild Wild West
1998 Gangsteři z Atlantic City
1997 American Hero
Mortal Kombat 2: Vyhlazení
1996 Dark Mist, The
Oblivion 2: Backlash
1995 Lovec stínů 3
Pod bláznivým měsícem
Project: Metalbeast
Tajná síla
1994 Dickwad
Oblivion
1993 Operace Monolith
1989 Crime of Crimes
Endangered, The
Mstitel

TV seriály

2017 Havaj 5-0 (TV seriál)
Ka Pa'ani Nui (S07E15)
2016 Swedish Dicks (TV seriál)
2010 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Zlomený šíp (S08E07)
2003 Hvězdná brána (TV seriál)
Dvojí realita (S06E19)
2002 She Spies (TV seriál)
2001 Xena (TV seriál) - a.z.
Pošlete klony (S06E16) - a.z.
2000 Secret Agent Man (TV seriál)
Syn pláže (TV seriál)
Hvězdná brána (TV seriál)
Na rozcestí (S04E04)
Xena (TV seriál)
Amphipolis v obležení (S05E14)
1999 Star Trek: Voyager (TV seriál)
Choroba (S05E16)
1998 V.I.P. (TV seriál)
1997 Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál)
Učitelčin mazlíček (S01E04)
Komando (TV seriál)
Pensacola - Zlatá křídla (TV seriál)
Babylon 5 (TV seriál)
Between the Darkness and the Light (S04E19)
1996 Ochránce (TV seriál)
Sindibádova dobrodružství (TV seriál)
Viper (TV seriál)
1993 Boy Meets World (TV seriál)
Diagnóza vražda (TV seriál)
Frasier (TV seriál)
1992 Highlander (TV seriál)
1990 Zrozen ze síly blesku (TV seriál)
1987 Báječní a bohatí (TV seriál)
1984 To je vražda, napsala (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace