foto

Lucie Matoušková

  • nar. 30.5.1973 (46 let)
    Československo

Biografie

Herečka Lucie Matoušková se narodila 30. května 1973, v herecké rodině. Otec byl produkční v Československé televizi, maminka je herečka a pedagožka Daniela Hlaváčová. Lucie je také neteří herečky Jany Hlaváčové. Už jako malá doprovázela do divadla svou maminku, která byla dlouholetou členkou Divadla E. F. Buriana. To samozřejmě vedlo k tomu, že již od dětských let chtěla být herečkou.

V dětství jí dala velkou příležitost televize, kde se poprvé objevila ve filmu BRÁŠKA. Největšího úspěchu pak dosáhla v televizních inscenacích CIZÍ HOLKA a TENKÝ LED, ve kterých hraje dívky z problémových rodin. Do těchto rolí, ač její rodinná situace byla naprosto bezproblémová, ji obsazovali poměrně často. CIZÍ HOLKA dostala ocenění na MTF Zlatá Praha, v kategorii filmů pro děti a mládež. A je to jediná inscenace, ve které se objevuje se svou tetou Janou Hlaváčovou.

S postupným přibýváním let její kariéra pomalu končí a v televizi se objevuje jen sporadicky. Po studiu na DAMU, které ukončila ve čtvrtém ročníku, nastoupila v roce 1999 do svého prvního angažmá v Městském divadle v Mladé Boleslavi, kde ztvárnila mnoho zajímavých rolí a za roli Lízy v divadelní hře "Obchodník z deštěm", od Richarda Nashe, byla v roce 2002 nominována na cenu Thalie.

Lucie ráda tancuje, zajímá se o Tarot a o karetní hry a je vášnivou amatérskou fotografkou.

EKLEKTIK

Herecká filmografie

Filmy

2003 Kameňák
1997 Cyprián a bezhlavý prapradědeček (TV film)
1986 Párátko (TV film)
1985 Tenký led (TV film)
Žáku Kašíku, nežeň se! (TV film)
1984 Cizí holka (TV film)
Čarovná rybí kostička (TV film)
1983 Bráška (TV film)

TV seriály

2008 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Jsme sami (S03E64)
2007 Příkopy (TV seriál)
Parcela Hrčková (E05)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Přijeď, čekám, miluji tě (S03E34)
Co jste řekl doma? (S03E19)
2006 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Konkurs na upírku (S02E20)

Dokumentární

2009 Městské divadlo Mladá Boleslav (TV film)
2007 Osudy hvězd: Lucie Matoušková (TV film)