foto

Radim Procházka

  • nar. 22.1.1975 (45 let)
    Vyškov, Československo

Biografie

Producent a režisér.  Absolvent masové komunikace na FSV UK a dokumentární tvorby na FAMU, kde je nyní mentorem zahraničních studentů režie a studentem doktorského studia. Produkoval filmy Roberta Sedláčka (mj. Pravidla lži či Rodina je základ státu), je producentem už třetího filmu Karla Vachka (v česko-slovenské koprodukci natočený Komunismus a síť aneb Konec zastupitelské demokracie měl v lednu 2020 premiéru na MFF Rotterdam). Dlouhodobě se věnuje debutantům. Jak v roli producenta (mj. Prach Víta Zapletala, Schmitke Štěpána Altrichtera), tak také coby dramaturg pražského filmového klubu Cyklus Citrus, kde každý měsíc uvádí debutantské filmy a vede veřejné diskuse s jejich autory.

Další oblastí jeho zájmu je rozvíjení žánrové tvorby (výpravný pop-věd Čí je moje dítě, který režíroval společně s Markem Dudou, první český wildlife Planeta Česko Mariána Poláka nebo akční komedie První akční hrdina Jana Haluzy). Další z jeho mezinárodních koprodukcí je islandsko-český dokument Efekt Vašulka Hrafnhildur Gunnarsdóttir, portrét průkopníků videoartu Woodyho a Steiny Vašulkových. Jeho další režijní počin Máme na víc zahajoval MFDF Jihlava 2018. V tandemu s Robinem Kvapilem v něm zachytili prezidentskou volební kampaň z pohledu poradce kandidáta Michala Horáčka.

Radim Procházka

Producentská filmografie

Filmy

2019 Ke startu připravit!
První akční hrdina
2017 Vánoční svatba sněhuláka Karla
2015 Cesta do Říma
Prach
2014 Schmitke
2011 Rodina je základ státu
2010 Největší z Čechů
2006 Pravidla lži

Dokumentární

2019 Efekt Vašulka
Komunismus a síť aneb Konec zastupitelské demokracie
První akční dokument
2018 Máme na víc
Neklidná hranice
2017 Planeta Česko
Člověk, to je věda (TV seriál)
Čí je moje dítě (E04)
2016 Arzenál (TV seriál)
Nová věčnost (E08)
50 % (E07)
Amatérský film (E06)
další epizody (8)
Jmenuji se Hladový Bizon
Slepý Gulliver
2015 Koudelka fotografuje Svatou zemi
2014 Ptáčata (TV seriál)
Volby budoucnosti (S02E06)
Feedback (S02E05)
Cikánský duch Václava Havla (S02E04)
další epizody (6)
2013 Čí je moje dítě?
2012 Křehká identita
2011 Tmář a jeho rod aneb Slzavé údolí pyramid
2010 Drnovické catenaccio aneb Cesta do pravěku ekonomické transformace
Lise Forell - sem fronteiras (TV film)
2009 Děti našich rodičů aneb Jak se kalifornský surfař naučil mít rád Československo
2008 V hlavní roli Gustáv Husák (TV film)
2007 Papírový atentát (TV film)
2006 Záviš - kníže pornofolku pod vlivem Griffithovy Intolerance a Tatiho Prázdnin pana Hulota aneb Vznik a zánik Československa (1918–1992)

TV pořady

2007 Živé srdce Evropy (TV pořad)
2005 České hlavy (TV pořad)

Režijní filmografie

Dokumentární

2018 Máme na víc
2017 Člověk, to je věda (TV seriál)
Čí je moje dítě (E04)
2016 Arzenál (TV seriál)
50 % (E07)
2014 Ptáčata (TV seriál)
Cikánský duch Václava Havla (S02E04)
Z kopce nahoru (S02E03)
2013 Čí je moje dítě?
2012 Pupek nebe
2011 24 (TV film)
2010 Drnovické catenaccio aneb Cesta do pravěku ekonomické transformace
2009 Náš první hospodář (TV film)
2008 Diáře a romány Pavla Kohouta (TV film)
2007 Papírový atentát (TV film)
2005 Krejča za branou (TV film)
2004 Vlastenci zapadlí u Tobrúku (TV film)
2003 Cizinci u nás (TV seriál)
Naše lípa (TV film)
2001 Knížka pro Setyho (TV film)
2000 Gottwald - Odkud a kam (TV film)
1999 Cestománie (TV seriál)

TV pořady

2011 proStory (TV pořad)
2008 Čtenářský deník (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Herecká filmografie

Kameramanská filmografie

Host

TV pořady

2012 Ceny české filmové kritiky 2011 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky