foto

Radim Procházka

  • nar. 22.1.1975 (42 let)
    Vyškov, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Absolvent katedry dokumentární tvorby FAMU (2006), producent, režisér a scenárista.

Dlouhodobě spolupracoval s režisérem Robertem Sedláčkem. Jejich Rodina je základ státu byla podle kritiků nejlepším filmem roku 2011. Karlu Vachkovi produkuje nejen filmy (např. Tmář a jeho rod, 2011), ale organizuje i zahraniční retrospektivy (mj. ve washingtonské Národní galerii) a masterclasses (mj. na Harvardské univerzitě). V poslední době se zaměřuje na mezinárodní koprodukce a filmy debutujících režisérů.

Režíruje dokumentární filmy a píše scénáře. Film Čí je moje dítě, který režíroval společně s Markem Dudou, byl na Academia Film Olomouc 2014 vyhlášený nejlepším českým populárně-naučným filmem. Společně s režisérem Janem Buštou napsal scénář k jeho „elektro-minimalistické doku-operetce" Televise bude!.

Od roku 2012 vyučuje na FAMU zahraniční studenty. Je mentorem adeptů režie v programu Academy Preparation Program. Zasedá v předsednictvu Asociace producentů v audiovizi, je členem Evropské filmové akademie a českým Producer on the Move 2011.

Radim Procházka

Scenáristická filmografie

Režijní filmografie

Dokumentární

2017 Člověk, to je věda (TV seriál)
2016 Arzenál (TV seriál)
Arzenál - 50 % (E07) (epizoda)
2013 Čí je moje dítě?
Ptáčata II (TV seriál)
2012 Pupek nebe
2011 24 (TV film)
2010 Drnovické catenaccio aneb Cesta do pravěku ekonomické transformace
2009 Náš první hospodář (TV film)
2008 Diáře a romány Pavla Kohouta (TV film)
2007 Papírový atentát (TV film)
2005 Krejča za branou (TV film)
2004 Vlastenci zapadlí u Tobrúku (TV film)
2003 Cizinci u nás (TV seriál)
Naše lípa (TV film)
2001 Knížka pro Setyho (TV film)
2000 Gottwald - Odkud a kam (TV film)

TV pořady

2011 proStory (TV pořad)
2008 Čtenářský deník (TV pořad)

Herecká filmografie

Kameramanská filmografie

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace