foto

Jeannie Epper

  • nar. 27.1.1941 (77 let)
    Simi Valley, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jeannie Epper je americká filmová kaskadérka a herečka. Jako kaskadérka hrála ve více než sto filmech a TV seriálech. Nejvíc ji snad ale proslavila kaskadérská double role Lyndy Carter v seriálu WONDER WOMAN /1975-1979/. V dokumentárním filmu DOUBLE DARE /2004/ o filmových kaskadérkách byl natočen její profil spolu s další kaskadérkou Zoe Bell. Americký časopis Entertainment Weekly poznamenal, že mnozí ji považují za ‚nejlepší kaskadérku, která kdy žila'.

Historie její rodiny je spojena s 'jistým plukovníkem v Napoleonově armádě' a jeho pravnukem – Švýcarem ovládajícím několik jazyků, který žil v Kalifornii, kde započal rodinnou tradici kaskadérů. Dělala dablérku Kathleen Turner v památné bahnivé scéně v dobrodružném filmu s Michaelem Douglasem ROMANCING THE STONE /1984/ nebo jako dablérka pro Kate Jackson v dobrodružném krimi seriálu CHARLIE'S ANGELS /1976/.

Spolužáci jejího syna nevěřili, že jeho matka hrála dablérku Lyndě Carter v seriálu Wonder Woman a to ani po shlédnutí několika dílů, které jim její syn přinesl. Když se tato příhoda donesla samotné Lyndě Carter, pozvala celou třídu na natáčení aby všichni věděli a viděli, že syn Jeannine Epper opravdu nelže. Během natáčení filmu FOXY BROWN /1974/ s Pam Grier byla nešťastnou náhodou uhozena  železnou trubkou a Epper skončila s otevřenou lebeční ranou v nemocnici.

Jeannie Epper je součástí velké kaskadérské rodiny Epperů, kde její otec John Epper, sestra Margo Epper a bratři Gary Epper, Tony Epper a Andy Epper jsou také všichni filmoví kaskadéři. Je matkou dcery Eurlyne Epper a synů Kurtise a Richarda Epperových.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

Filmy

2008 Evilution
Karanténa
2004 Kill Bill 2
Legacy
Mám rád Huckabees
1995 Smrtonosná past 3
1994 Nebezpečné místo
Policajt v Beverly Hills III
1992 Šampióni
1990 Neprozraď mě
1986 Gladiátor (TV film)
1985 Varovný signál
1976 Drum
1975 Jezebels, The
1974 Foxy Brownová
1972 Život a doba soudce Roye Beana
1964 Podzim Čejenů

TV seriály

2008 Eleventh Hour (TV seriál)
2006 Lovci duchů (TV seriál)
Something Wicked (S01E18)
2005 Myšlenky zločince (TV seriál)
Můj přítel Monk (TV seriál)
Pan Monk a malý Monk (S04E08)
2002 Čarodějky (TV seriál)
Čarodějky v trikotech (S05E05)
1999 The Amanda Show (TV seriál)
1989 Příběhy ze záhrobí (TV seriál)
1976 Laverne & Shirley (TV seriál)
1975 Wonder Woman (TV seriál)

Dokumentární

2004 Dvojí výzva
1988 Nejslavnější kaskadérské výkony na světě (TV film) - a.z.

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace