foto

Jorja Fox

  • nar. 7.7.1968 (50 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jorja Fox, celým jménem Jorja-An Fox, se narodila 7. července 1968 v New Yorku. Otec pochází z Kanady a matka měla belgicko-kanadské kořeny. Dětství strávila v Melbourne Beach na Floridě a později se přestěhovala do Los Angeles. Má staršího bratra Jeffa.

Původně si vydělávala modelingem, ale po vystudování herecké školy začala dostávat nabídky seriálových rolí. První větší úspěch znamenal seriál Pohotovost (postava Maggie Doylové), který zaznamenal obrovský ohlas po celém světě.

Kromě Pohotovosti se objevila ve filmu Memento (2000, režie Christopher Nolan) a v několika nepříliš slavných seriálech. V poslední době je známá hlavně jako představitelka Sary Sidle v úspěšném seriálu Kriminálka Las Vegas.

Kromě herectví se věnuje cestování, hře na kytaru a zpěvu. Má několik domácích zvířat a je zapřísáhlou vegetariánkou Podílela se na zakládání divadelní společnosti v Los Angeles, ve které působí nejen jako herečka, ale také scénáristka a režisérka.

Nuala

Herecká filmografie

Filmy

2015 CSI: Immortality (TV film)
2011 3 Weeks to Daytona
2005 Next Exit
2003 Down with the Joneses
2000 Memento
1999 Forever Fabulous
Hungry Bachelors Club, The
1998 How to Make the Cruelest Month
1997 Frankensteinův dům (TV film)
Vesmírná past
1995 Alchemy (TV film)
Smolaři
1994 Děsná hlína
1993 Příběhy ze života: Vražedná opilost: Příběh Kevina Tunella
1992 Happy Hell Night
1989 The Kill-Off

TV seriály

2006 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Stavba na zabití: část 1 (S07E01)
Poslední věci (S06E24)
Prásk-prásk (S06E23)
další epizody (14)
2005 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Zátiší (S06E10)
Psí život (S06E09)
Letí tudy střela II. (S06E08)
další epizody (24)
2004 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Nejde o lidi (S05E10)
Mea Culpa (S05E09)
Proměny (S05E08)
další epizody (22)
2003 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Zběsilé dospívání (S04E10)
Grissom versus sopka (S04E09)
Poslední představení (S04E08)
další epizody (21)
2002 Kriminálka Miami (TV seriál)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Smrt mezi mraky (S03E10)
Touha po krvi (S03E09)
Smrt před kamerou (S03E08)
další epizody (21)
2001 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Chlap jako já (S02E12)
Co přináší trpělivost (S02E11)
Ellie (S02E10)
další epizody (25)
2000 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Sex, lži a larvy (S01E10)
Nepřátelská obloha (S01E09)
Anonym (S01E08)
další epizody (9)
Západní křídlo (TV seriál)
In the Shadow of Two Gunmen: Part I (S02E01)
What Kind of Day Has It Been (S01E22)
Six Meetings Before Lunch (S01E18)
další epizody (5)
1999 Partners (TV seriál)
Pohotovost (TV seriál)
Klacky a kamení (S05E17)
Bouře, druhá část (S05E15)
Bouře, první část (S05E14)
další epizody (5)
1998 Pohotovost (TV seriál)
Hodně štěstí, Ruth Johnsonová (S05E09)
Spravedlivý boj (S05E08)
Trable začátečníků (S05E07)
další epizody (6)
1997 Pohotovost (TV seriál)
Bránění výkonu spravedlnosti (S04E09)
Hříčky přírody (S04E08)
Dotyk, který léčí i zraňuje (S04E05)
další epizody (15)
1996 Pohotovost (TV seriál)
Vánoční bezdomovci (S03E10)
Union Station (S03E08)
Bez mozku to nejde (S03E07)
další epizody (7)
1995 Courthouse (TV seriál)
1994 Ellen (TV seriál)
1993 Missing Persons (TV seriál)
Právo a pořádek (TV seriál)
Securitate (S03E20)
1992 Lifestories: Families In Crisis (TV seriál)
Summer Stories: The Mall (TV seriál)
1972 ABC Afterschool Specials (TV seriál)

Dokumentární

2015 Jednota
2013 Lví archa
2010 Skin Trade
2009 Pohotovost: V Pohotovosti jste viděli (TV film)
2007 Your Mommy Kills Animals
2003 I Love the '70s (TV seriál)

TV pořady

2000 CBS Cares (TV pořad)
1999 The Late Late Show with Craig Kilborn (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace