foto

Nerea Camacho

  • nar. 15.5.1996 (23 let)
    Balanegra, Almería, Andalucía, Španělsko

Biografie

Nerea Camacho Ramos se narodila 15. května 1996 v městečku Balanegra ve východní části španělské autonomní oblastí Andalusie. Její otec Francisco Camacho se stal šampionem autonomní oblasti Asturias v motocrossu a v současnosti je patronem jednoho ze závodních motocrossových týmů. Její matka se jmenuje María Angeles Ramos a stejně jako Nerea má umělecké sklony. Byla to právě její matka, kdo rozesílal fotografie na castingy do madridských filmových agentur.

Nerea již ve svých 9 letech začala navštěvovat divadelní akademii pro dospělé. Jako prvních se účastnila castingů na španělské seriály EL INTERNADO (Internát), který měl televizní premiéru 24. 5. 2007 a GOMINOLAS, který se začal vysílat 6. 11. 2007. Seriál Internát byl v době své premiéry druhý nejdražší seriál ve Španělsku s rozpočtem 600 000 EUR na jednu kapitolu.

V roce 2008 se objevila v hlavní roli ve filmu CAMINO, za který hned získala cenu Goya za nejlepší herecký objev v ženské kategorii. Ve svých 12 letech se tak stala zatím nejmladší držitelkou prestižní španělské ceny Goya.

V současnosti se nachází v Barceloně, kde točí film HÉROES, který bude mít premiéru na podzim roku 2010. Nerea Camacho se také v roce 2010 objevila ve španělském seriálu LOS PROTEGIDOS (Ochraňovaní) .

Estrecha

Herecká filmografie

Filmy

2018 Tiempo después
2012 Tengo ganas de ti
2011 Chispa de la vida, La
2010 Hrdinové
Tři metry nad nebem
2008 Camino

TV seriály

2014 Bienvenidos al Lolita (TV seriál)
2010 Protegidos, Los (TV seriál)

Host

TV pořady

1984 Cinema 3 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace