foto

David Spade

  • nar. 22.7.1964 (53 let)
    Birmingham, Michigan, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

David Spade se narodil 22. července 1964 v Birminghamu (Michigan). Je nejmladším ze tří bratrů. Vyrostl ve Scottsdale (od věku čtyř let) a Casa Grande (Arizona). Promoval na Arizona State University v roce 1986.

V roce 1987 si ho všiml agent, který mu nabídl menší roli ve filmu Policejní akademie 4: Občanská patrola. S pomocí přítele a kolegy, komika Dennise Millera, nastoupil v roce 1990 na plný úvazek do Saturday Night Live. Jeho sarkasmus se zde stal během prvních dvou let velice populární. Napodoboval zde i takové osobnosti jako jsou Michael J. Fox, Kurt Cobain a Tom Petty.

Po šesti letech se rozhodl ze SNL odejít, zahrál si v několika menších filmech a dal se dohromady s Chrisem Farleym. Natočili spolu filmy Tommy Boy (1995) a Černá ovce (1996). V roce 1997 však Farley zemřel na předávkování drogami.

Poté si zahrál hlavní role v několika nepříliš úspěšných snímcích jako Ztracený a nalezený (1999), Špinavej Joe (2003) a Velké dítě Dickie Roberts (2003).

V poslední době se spojil s Robem Schneidrem v filmu (J)elita ze střídačky (2006) a poté i s Adamem Sandlerem v Když si Chuck bral Larryho (2007) a Jack a Jill (2011). Všichni společně se sešli při natáčení Machři (2010) a Machři 2 (2013).




Daniel "Jocker94" Winter

Herecká filmografie

Filmy

2017 Sandy Wexler
2016 The Do Over
2015 Hotel Transylvánie 2
Joe Dirt 2: Beautiful Loser
The Ridiculous 6
Vincentův svět
2013 Machři 2
2012 Hotel Transylvánie
2011 Hollywood & Wine
Jack a Jill
Snížek, bílý kožíšek
2010 Machři
2007 Když si Chuck bral Larryho
2006 (J)elita ze střídačky
Král videoher
2005 Malý pasák
Není Kronk jako Kronk
Rychlý Stripes
2003 Velké dítě Dickie Roberts
2002 NBC's Funniest Outtakes (TV film)
2001 Špinavej Joe
2000 Křupan
Není král jako král
1999 Ztracený a nalezený
1998 David Spade: Take the Hit (TV film)
Lumpíci
Superlék
1997 Osm hlav v cestovní tašce
1996 Beavis a Butt-head dobývají Ameriku
Bradyovi 2
Černá ovce
1995 Tommy Boy
1994 Bolestná realita
PCU - Univerzita nebo klášter
1993 Šišouni v New Yorku
1992 Muž bez spánku
1987 Policejní akademie 4: Občanská patrola

TV seriály

2015 Crowded (TV seriál)
2010 Funny or Die uvádí... (TV seriál)
2008 Carpet Bros (TV seriál)
2007 Pravidla zasnoubení (TV seriál)
2002 8 Simple Rules... for Dating My Teenage Daughter (TV seriál)
2000 Sammy (TV seriál)
1997 Třeba mě sežer (TV seriál)
1993 Beavis a Butt-head (TV seriál)

Dokumentární

2015 I Am Chris Farley
Live From New York!
2007 Saturday Night Live in the '90s: Pop Culture Nation (TV film)
2005 Tsunami Aid: A Concert of Hope (koncert)
2002 Playboy: Inside the Playboy Mansion (TV film)
Sweatbox, The
2001 Concert for New York City, The (koncert)
2000 Chris Farley: The E! True Hollywood Story (TV film)
1999 Pixelon's iBash
Saturday Night Live 25 (TV film)

TV pořady

2016 Comedy Central Roast of Rob Lowe (TV pořad)
2015 Bitva playbacků (TV pořad)
Saturday Night Live 40th Anniversary Special (TV pořad)
2010 MTV Movie Awards 2010 (TV pořad)
Scream Awards 2010 (TV pořad)
2008 Stand Up to Cancer (TV pořad)
2007 Teen Choice Awards 2007, The (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2007 (TV pořad)
2006 Jay Leno's Garage (TV pořad)
Saturday Night Live: The Best of Saturday TV Funhouse (TV pořad)
Teen Choice Awards 2006, The (TV pořad)
2005 Comedy Central Roast of Pamela Anderson (TV pořad)
Saturday Night Live: The Best of David Spade (TV pořad)
Showbiz Show with David Spade, The (TV pořad)
Teen Choice Awards 2005, The (TV pořad)
77. Annual Academy Awards (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
MTV Video Music Awards 2003 (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
Teen Choice Awards 2003, The (TV pořad)
2001 Comedy Central Canned Ham: Joe Dirt (TV pořad)
1998 Howard Stern Radio Show, The (TV pořad)
The 50th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1993 Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace