foto

David Spade

  • nar. 22.7.1964 (55 let)
    Birmingham, Michigan, USA

Biografie

David Spade se narodil 22. července 1964 v Birminghamu (Michigan). Je nejmladším ze tří bratrů. Vyrostl ve Scottsdale (od věku čtyř let) a Casa Grande (Arizona). Promoval na Arizona State University v roce 1986.

V roce 1987 si ho všiml agent, který mu nabídl menší roli ve filmu Policejní akademie 4: Občanská patrola. S pomocí přítele a kolegy, komika Dennise Millera, nastoupil v roce 1990 na plný úvazek do Saturday Night Live. Jeho sarkasmus se zde stal během prvních dvou let velice populární. Napodoboval zde i takové osobnosti jako jsou Michael J. Fox, Kurt Cobain a Tom Petty.

Po šesti letech se rozhodl ze SNL odejít, zahrál si v několika menších filmech a dal se dohromady s Chrisem Farleym. Natočili spolu filmy Tommy Boy (1995) a Černá ovce (1996). V roce 1997 však Farley zemřel na předávkování drogami.

Poté si zahrál hlavní role v několika nepříliš úspěšných snímcích jako Ztracený a nalezený (1999), Špinavej Joe (2003) a Velké dítě Dickie Roberts (2003).

V poslední době se spojil s Robem Schneidrem v filmu (J)elita ze střídačky (2006) a poté i s Adamem Sandlerem v Když si Chuck bral Larryho (2007) a Jack a Jill (2011). Všichni společně se sešli při natáčení Machři (2010) a Machři 2 (2013).




Daniel "Jocker94" Winter

Herecká filmografie

Filmy

2020 Ta druhá
2018 Father of the Year
Hotel Transylvánie 3: Příšerózní dovolená
Warning Shot
2017 Sandy Wexler
2016 Reparát
2015 Hotel Transylvánie 2
Joe Dirt 2: Beautiful Loser
Vincentův svět
Šest směšných
2013 Machři 2
2012 Hotel Transylvánie
2011 Hollywood & Wine
Jack a Jill
Snížek, bílý kožíšek
2010 Machři
2007 Když si Chuck bral Larryho
2006 (J)elita ze střídačky
Král videoher
2005 Malý pasák
Není Kronk jako Kronk
Rychlý Stripes
2003 Velké dítě Dickie Roberts
2002 NBC's Funniest Outtakes (TV film)
2001 Špinavej Joe
2000 Křupan
Není král jako král
1999 Ztracený a nalezený
1998 David Spade: Take the Hit (TV film)
Lumpíci
Superlék
1997 Osm hlav v cestovní tašce
1996 Beavis a Butt-head dobývají Ameriku
Bradyovi 2
Černá ovce
1995 Tommy Boy
1994 Bolestná realita
PCU - Univerzita nebo klášter
1993 Šišouni v New Yorku
1992 Muž bez spánku
1987 Policejní akademie 4: Občanská patrola

TV seriály

2018 The Mayor (TV seriál)
The Lockdown (E11)
Mama Rose Best (E10)
Griffinovi (TV seriál)
Dead Dog Walking (S17E02)
2017 The Mayor (TV seriál)
Grey Christmas (E09)
Monuments Man (E08)
The Filibuster (E02)
Lady Dynamite (TV seriál)
Kids Have to Dance (S02E07)
Love (TV seriál)
The Long D (S02E11)
Liberty Down (S02E10)
Forced Hiatus (S02E06)
2016 Crowded (TV seriál)
Roadies (TV seriál)
The Corporate Gig (E09)
The All Night Bus Ride (E08)
Friends and Family (E05)
další epizody (4)
Amyino plodné lůno (TV seriál)
Welcome to the Gun Show (S04E02)
2015 Skutečný Rob (TV seriál)
VIP Treatment (S01E04)
2013 Pravidla zasnoubení (TV seriál)
100th (S07E13)
A Wee Problem (S07E12)
Timmy Quits (S07E11)
další epizody (13)
2012 Pravidla zasnoubení (TV seriál)
Audrey's Shower (S06E15)
Goodbye Dolly (S06E14)
Meat Wars (S06E13)
další epizody (8)
2011 Pravidla zasnoubení (TV seriál)
The Chair (S06E07)
Cheating (S06E06)
Shy Dial (S06E05)
další epizody (19)
Vincentův svět (TV seriál)
Velký třesk (S08E06)
2010 Funny or Die uvádí... (TV seriál)
Pravidla zasnoubení (TV seriál)
Little Bummer Boy (S05E12)
Refusing to Budget (S05E11)
Fun Run (S05E10)
další epizody (25)
2009 Pravidla zasnoubení (TV seriál)
Sex Toy Story (S03E13)
House Money (S03E12)
May Divorce Be with You (S03E11)
další epizody (13)
Larry, kroť se (TV seriál)
The Reunion (S07E03)
2008 Carpet Bros (TV seriál)
Pravidla zasnoubení (TV seriál)
Pimp My Bride (S02E15)
Buyer's Remorse (S02E14)
Russell's Father's Son (S02E13)
další epizody (6)
2007 Pravidla zasnoubení (TV seriál)
A Visit from Fay (S02E09)
Fix-Ups & Downs (S02E08)
Engagement Party (S02E07)
další epizody (16)
2003 Třeba mě sežer (TV seriál)
Strange Bedfellows (S07E24)
The Goodbye Girl (S07E23)
Evaluate This! (S07E22)
další epizody (17)
2002 8 Simple Rules... for Dating My Teenage Daughter (TV seriál)
Třeba mě sežer (TV seriál)
The Write Stuff (S07E07)
That Burning Passion (S07E06)
Da Sister Who Loved DiMauro (S07E05)
další epizody (20)
2001 Třeba mě sežer (TV seriál)
Christmas? Christmas! (S06E09)
The Haves and the Have-Mores (S06E08)
The Impossible Dream (S06E07)
další epizody (22)
2000 Sammy (TV seriál)
Třeba mě sežer (TV seriál)
Dog Day Afternoon (S05E09)
Slamming Jack (S05E08)
The First Thanksgiving (S05E07)
další epizody (23)
1999 Třeba mě sežer (TV seriál)
Jack Gets Tough (S04E10)
Love Is in the Air (S04E09)
First Date (S04E08)
další epizody (25)
1998 Třeba mě sežer (TV seriál)
How the Finch Stole Christmas (S03E10)
How Nina Got Her Groove Back (S03E09)
The List (S03E08)
další epizody (26)
1997 Třeba mě sežer (TV seriál)
Jesus, It's Christmas (S02E09)
Sweet Charity (S02E08)
Twice Burned (S02E07)
další epizody (15)
1993 Beavis a Butt-Head (TV seriál)
1990 Alf (TV seriál)
Legrace je vážná věc (S04E14)
1989 Pobřežní hlídka (TV seriál)
Druhá vlna (S01E04)

Dokumentární

2015 I Am Chris Farley
Live From New York!
2007 Saturday Night Live in the '90s: Pop Culture Nation (TV film)
2005 Tsunami Aid: A Concert of Hope (koncert)
2002 Playboy: Inside the Playboy Mansion (TV film)
The Sweatbox
2001 Koncert pro New York - živě (koncert)
2000 Chris Farley: The E! True Hollywood Story (TV film)
1999 Pixelon's iBash
Saturday Night Live 25 (TV film)

Hudební videoklipy

1999 Bree Sharp - David Duchovny (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Host

Fanoušci tvůrce