foto

Jesse Williams

  • nar. 5.8.1981 (38 let)
    Chicago, Illinois, USA

Biografie

Americký herec a model, který se narodil 5. srpna 1981 v Chicagu, Illinois. Jeho matka pochází ze Švédska a otec je Afro-Američan. Odtud tedy pochází jeho exotický zevnějšek. Má dva bratry a pochází z veliké rodiny. Jesse absolvoval Temple University. Na konci studia si připsal tituly v oborech African American Studies a Film & Media Arts. Během studií si začal přivydělávat jako model.

V roce 2006 dostal první televizní příležitost v seriálu ZÁKON A POŘÁDEK. Zahrál si také v divadle Off Broadway, kde účinkoval ve hrách, které napsal a zrežíroval legendární dramatik Edward Albee. O dva roky později si zahrál v pokračování filmu SESTERSTVO PUTOVNÍCH KALHOT. Objevil se také ve dvou epizodách seriálu GREEK. V roce 2011 si zahrál v hororu THE CABIN IN THE WOODS v produkci Josse Whedona.

V roce 2009 se předvedl ve filmu NEJLEPŠÍ Z BROOKLYNU, kde si zahrál po boku takových hvězd jako Richard Gere, Ethan Hawke nebo Wesley Snipes. Ten samý rok dostal i zatím svou nejznámější roli – doktor Jackson Avery v seriálu CHIRURGOVÉ. Do seriálu nastoupil v páté sérii jako vedlejší postava a nyní už je veden jako jedna z hlavních.

Pavel "Pajky3" Lepič

Herecká filmografie

Filmy

2019 Jacob's Ladder
Random Acts of Violence
Selah and the Spades
2017 Akordy na kordy
Def Comedy Jam 25 (TV film)
2016 Money
2013 Komorník
Snake and Mongoose
They Die by Dawn
2012 Chata v horách
2010 Dirty Dancing 3: Capoeira Nights
2009 Nejlepší z Brooklynu
Washingtonienne (TV film)
2008 Sesterstvo putovních kalhot 2

TV seriály

2020 Little Fires Everywhere (TV seriál)
Duo (E05)
The Spider Web (E04)
The Spark (E01)
Station 19 (TV seriál)
Eulogy (S03E03)
I Know This Bar (S03E01)
2019 Power (TV seriál)
Scorched Earth (S06E09)
Chirurgové (TV seriál)
A Diagnosis (S16E14)
Save the Last Dance for Me (S16E13)
The Last Supper (S16E12)
další epizody (28)
2018 Chirurgové (TV seriál)
Blowin' in the Wind (S15E08)
Anybody Have a Map? (S15E07)
Flowers Grow Out of My Grave (S15E06)
další epizody (11)
2017 Chirurgové (TV seriál)
1-800-799-7233 (S14E09)
Out of Nowhere (S14E08)
Who Lives, Who Dies, Who Tells Your Story (S14E07)
další epizody (24)
2016 Chirurgové (TV seriál)
Ty jsi nic neudělal (S13E09)
Místnost, kde se to děje (S13E08)
Proč mě chceš změnit teď? (S13E07)
další epizody (25)
2015 The Spoils Before Dying (TV seriál)
Chirurgové (TV seriál)
Co jsme ztratili v ohni (S12E08)
Něco proti tobě (S12E07)
To, co o mně nikdo neví (S12E06)
další epizody (24)
2014 Chirurgové (TV seriál)
Riziko (S11E08)
Mohli bychom začít znovu, prosím? (S11E07)
Bez a konce a začátku (S11E06)
další epizody (20)
2013 Chirurgové (TV seriál)
Bojuj za svá práva (S10E12)
Člověk na Měsíci (S10E11)
Někdo, koho jsem znala (S10E10)
další epizody (27)
2012 Chirurgové (TV seriál)
Utíkej, holka, utíkej (S09E09)
Nebezpečná soutěživost (S09E08)
Má to tak být (S09E07)
další epizody (24)
2011 Chirurgové (TV seriál)
Noc byla temná (S08E09)
Srdce v krabici (S08E08)
Trenére, postavte mě (S08E07)
další epizody (21)
2010 Seattle Grace: Message of Hope (TV seriál)
Chirurgové (TV seriál)
Napospas živlům (S07E10)
Dobré ráno, dobrou noc (S07E09)
Přetlak lidského těla (S07E08)
další epizody (23)
2009 Chirurgové (TV seriál)
Horečka svátečních nocí (S06E10)
Vzpomínky na minulost (S06E09)
Operace k narozeninám (S06E08)
další epizody (6)
2008 Greek (TV seriál)
Crush Landing (S02E02)
Spring Broke (S01E22)
2006 Pláž Makaha (TV seriál)
Právo a pořádek (TV seriál)
America, Inc. (S16E17)

Dokumentární

2018 Black Hollywood: 'They've Gotta Have Us' (TV seriál)
Black is the New Hollywood (E03)
Black Film Is Not a Genre (E02)
Legends and Pioneers (E01)
Survivors Guide to Prison
2016 America Divided (TV seriál)
Stay Woke: The Black Lives Matter Movement

Hudební videoklipy

2017 Demi Lovato - Tell Me You Love Me (hudební videoklip)
JAY-Z - Legacy (hudební videoklip)
2009 Rihanna - Russian Roulette (hudební videoklip)

Režijní filmografie

TV seriály

2019 Chirurgové (TV seriál)
Save the Last Dance for Me (S16E13)
What I Did for Love (S15E23)

Host

TV pořady

2014 Zlatý Glóbus 2014 (TV pořad)
2013 39th Annual People's Choice Awards, The (TV pořad)

Fanoušci tvůrce