foto

Michal Čeliš

  • nar. 22.11.1983 (35 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Michal Čeliš se narodil 22.11. 1983 v Aši. Vystudoval Pražskou konzervatoř - obor hudebně dramatický. Debutoval v roce 2001 snímkem Vůně vanilky Jiřího Stracha. Jeho nejznámější rolí je Filip z oblíbeného seriál Karla Smyczka Dobrá čtvrť. V roce 2005 se zahrál po boku hollywoodské megastar Karla Urbana ve filmové adaptaci hry DOOM. V roce 2015 se také objevil v seriálu HBO Mamon, který získal cenu české filmové akademie za nejlepší dramatický seriál. Michal je i aktivní divadelní herec. Svůj komediální talent předvádí v divadle D5 v inscenaci Čtyřlístek a v divadle ABC ve hře Manželství po italsku po boku Simony Stašové. V současnosti se chystá na roli ve druhé sérii serálu TV Nova Policie Modrava.

Herecká filmografie

Filmy

2010 TACHO
2006 To horké léto v Marienbadu (TV film)
2005 Vytrženo z kontextu (amatérský film)
2001 Vůně vanilky (TV film)

TV seriály

2018 Modrý kód (TV seriál)
Syndrom zlomeného srdce (S02E71)
2017 Policie Modrava (TV seriál)
Vražda u plavebního kanálu (S02E07)
2015 Mamon (TV seriál)
Kapitola 1: Oběť (E01)
2012 Gympl s (r)učením omezeným (TV seriál)
Velká sestra (S01E07)
2010 Cesty domů (TV seriál)
2009 Poste restante (TV seriál)
Zase doma (E06)
Vyprávěj (TV seriál)
2005 Dobrá čtvrť (TV seriál)
2004 Redakce (TV seriál)

Dokumentární

2008 Lidový rok
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace