foto

Luboš Ondráček

  • nar. 15.9.1960 (57 let)
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Luboš Ondráček se narodil 15.9.1960 v Brně. První herecké zkušenosti získával v šestnácti letech v amatérském divadle Svatoboj, kde se setkal při práci s několika režiséry z profesionálních divadel. Přihlásil se k talentovým zkouškám na JAMU, byl přijat, a v roce 1983 školu absolvoval v inscenaci bratří Čapků, Ze života hmyzu v režii Stanislava Moši.

Prvním angažmá bylo Satirické divadlo Večerní Brno, kde hrál mimo jiné agenta Šipova v Šipovových dobrodružstvích, Champignola ve hře Champignolem proti své vůli. Druhým angažmá bylo Severomoravské divadlo Šumperk a role Sancho Panzy v inscenaci Zmoudření Sancho Panzy, Ponocný v Baladě z hadrů atd.

Následovalo šest let v Divadle Petra Bezruče v Ostravě a hlavní role v hrách Výrobce bomb aneb útěk srdce, Incident – podle stejnojmenného filmu, Romeo a Julie a další.Zde také započala jeho spolupráce s ČT Ostrava, kde se uvedl rolí v seriálu Ostrov jistoty. Začala tak více než desetiletá spolupráce na řadě inscenací, televizních filmech, zábavných pořadech a moderování pořadu Studio Kontakt. Ve filmu si poprvé zahrál v r. 1987 ve snímku SEDMÉ NEBE. V roce 1992 se vrátil do Brna a věnoval se především herecké i režijní práci v dabingu a natáčel příspěvky pro pořad TOULAVÁ KAMERA (ČT).

Zahrál si i v seriálu ČETNICKÉ HUMORESKY. V roce 2009 natočil jako režisér dokument pro ČT - PER ASPERA AD ASTRA, o nejlepší světové pilotce na bezmotorových kluzácích Haně Zejdové. Od roku 2010 je členem hereckého souboru činohry Národního divadla Brno.

zdroj: Luboš Ondráček

Herecká filmografie

Filmy

2010 Tajemství (studentský film)
2002 Udělení milosti se zamítá (TV film)
1991 Cvokstory (divadelní záznam)
Jak pirát Grobián loupil (TV film)
1989 Jak překročit Rubikon (TV film)
1988 Agras 01 (TV film)
1987 Angelika (TV film)
Brožurkový fantom (TV film)
Hrající deštník (TV film)
Máme se rádi (TV film)
Sedmé nebe
To se ti povedlo, tatínku (TV film)

TV seriály

2016 Pět mrtvých psů (TV seriál)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
2000 Četnické humoresky (TV seriál)
Návrat (S02E06)
1994 Detektiv Martin Tomsa (TV seriál)
1986 Ostrov jistoty (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
další epizody (4)

Dokumentární

2015 Ekologické souvislosti (TV film) - vyp.
Pro životní prostředí (TV film) - vyp.
S Arthurem za slony (TV film) - vyp.
2007 Klima, lidé, příroda (TV film) - vyp.
O vzduchu i o vodě (TV film) - vyp.
Vědecké střípky z Evropy (TV film) - vyp.
2006 Energie pro budoucnost (TV film) - vyp.

TV pořady

2015 Soudkyně Barbara (TV pořad)
1988 Studio Kontakt (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace